×

Yağ Yakıcı Supplementler L Carnıtıne, CLA, Termojenik Nedir?

yağ yakıcı supplementler

Yağ Yakıcı Supplementler L Carnıtıne, CLA, Termojenik Nedir?

Birçok kişi yağ yakıcı supplementler hakkında sorular sormak da ve bu soruların cevaplarını merak etmektedirler. Supplementler sporcu besinleri anlamına gelmek de olan bir terimdir. Bu gıdalar sporculara özel hazırlanmak da olduğu bilinmektedir. Supplementlere takviye adı verilmektedir. Çünkü vücutta gerekli olan, vitaminler, minareler ve yeterli besinler bulunmamaktadır. Bu yüzden bu takviyeler öğün veya besin yerine geçmemektedirler. Supplementler eksik gidermek için var olmaktadırlar. Bu nedenle vücutta eksik olan besini anlamak çok önemli olduğu bilinmektedir. Supplementlerin vücuda herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Supplementler sporculara özel hazırlanmak da olan besinlerdir. Herhangi bir besin vücuda yararlı olduğu gibi, supplementler de bir besindir. Ama supplementler işlenmiş besinler olarak bilinmektedirler. Supplementlerin içerisin de zararlı besinler bulunmamaktadır. Diyet yapan kişiler bazı besinlerden mahrum kalmaktadırlar. Supplementler de eksiklik olan besinleri tamamlamak da olan ek takviyelerdir. Dozu fazla arttırmadan, düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman hiçbir zararı bulunmamaktadır. Spor yapan kişilere supplementlerin çok fazla faydası olduğu bilinmektedir. Bu yüzden spor yapan birçok kişi supplement kullanmayı tercih etmektedir. Supplementler bir çeşit sporcu besinleridir. Bir besin vücuda ne kadar faydalı ise, supplement de vücuda o kadar faydalı olduğu bilinmektedir. Supplement vücudun ihtiyaç duymak da olduğu gıdaları ve besinleri izole olmuş bir şekil de kişilere vererek kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Supplementlerin belirli yerleri ve zamanları bulunmaktadır. Spor yapmadan ve düzenli beslenmeden supplement kullanmak hiçbir fayda sağlamamaktadır. Supplementler antrenman ve sporlarla çok faydalı olmaktadırlar. Ayrıca iyi ve düzenli beslenmek de çok önemlidir. Bazı yağ yakıcı supplementler bulunmaktadır. Bu supplementler şunlardır:

1.Zma (Çinko ve Magnezyum): Sporcuların vücutların da eksik olan bazı minareller bulunmaktadır. Bu minareller metabolizma için önem taşımak da olan minerallerdir. Minarel eksikliği kişiler de bazı yan etkilere yol açmaktadır. Bu yan etkiler; tırnak da beyaz lekelerin oluşması, saçların dökülmesi, testeteron düşüklüğü gibi yan etkilerdir. Bu yüzden de minareller eksikliğini sporcular, zma kullanmaktadır.

  1. Kreatin: Sporcular enerji düşüklüğü yaşamamak için bazı ek takviyeler kullanmaktadırlar. Bu ek takviyelerden biri ise kreatin takviyesidir. Bu takviyenin vücuda hiçbir zararı bulunmamaktadır.
  2. Omega-3(Balık Yağı): Diyet yapan kişiler veya spor yapan kişiler vitamin kaybı yaşamaktadırlar. Bu vitamin kaybı için de kişiler bazı ek takviyeler kullanmaktadırlar. Bu ek takviyelerden biri ise omega-3 (balık yağı) dır. Supplementler için de en çok tercih edilmek de olan ve en etkili ek takviye olarak bilinmektedir.
  3. Probiyotik Supplementler: Probiyotikler vücut sağlığı için çok önemlidir. Ayrıca insanların metabolizmaları da hızlandırmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden probiyotik supplement kullanmak çok önemlidir. Probiyotik supplement kullanırken son kullanma tarihine bakılması çok önemlidir.
  4. yağ yakıcı supplementler

Supplement Zararları

Supplementler sporculara özel hazırlanmak da olan izole edilmiş besinler olarak bilinmektedirler. Kişiler sağlıklı bir yaşamları olmaları için düzenli olarak egzersiz ve spor yapmaktadırlar. Bu sporlar ve egzersizler yanlış ve fazla yapıldığı zaman vücutta zarara yol açmaktadırlar. Sporcular besin takviyesi olarak ek takviyeler kullanmaktadırlar. Bu ek takviyelerden biri ise supplement takviyeleridir. Fakat supplement zararları bulunmaktadır. Birçok soruna yol açmaktadırlar. Bu sorunlardan biri kalp hastalıklarıdır. Fazla ek takviye kullanmak ve düzensiz kullanmak kalbin yorulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de birçok kalp hastalığı meydana gelebilmektedir. Ayrıca ek takviyelerin yanlış ve fazla kullanımı nedeniyle kemik erimeleri de meydana gelebilmektedir. Proteinler kan da bulunmak da olan asit oranlarını yükseltmektedirler. Asit oranları fazlalığı ise kemik erimelerine sebep olmaktadır.

Kreatin Supplement

Kreatin supplement, performans artırıcı bir ek takviye gıdasıdır. Ağırlık çalışmak da olan sporcular için performans ve enerji çok önem taşımaktadır. Supplementler kas ve kas kütlesinin artışına etkili olmak da olan ek takviyelerdir. Ağırlık çalışarak kaslarının kütlesi genişletmek isteyen kişiler kreatin kullanmayı tercih etmektedirler. Ayrıca kreatin supplementlerin fiyatı oldukça uygun bir miktardır. Kreatin supplementler için çok sayı da araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmalar sonucun da ise kreatin supplementlerin vücuda hiçbir zararı olmadığı kanıtlanmıştır. Ama bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler, vücutta su toplanması, saç dökülmesi, sindirim sorunları gibi etkilerdir.

Supplement Protein Tozu

Sağlıklı bir yaşam için kişiler spor ve egzersizler yapmaktadırlar. Bu spor ve egzersizleri ek takviyeler ile de desteklendirmektedirler. Bu ek takviyelerden biri ise supplement protein tozu olarak bilinmektedir. Supplement protein tozu birçok sporcu tarafından tercih edilmek de olan bir ek takviyedir. Protein tozu düzenli ve fazla kullanılmadığı sürece zararı bulunmamaktadır.

Yorum gönder