Yağ Yakma Sürecinde Yapılan En Kritik 7 Hata
Son derece basit bir sürece bağlı olan yağ yakma olayı, sandığınız kadar zorlayıcı değildir. Ancak tabii ki bu basit prensipleri uygulamaya koymak pek de kolay değil. Yazmış olduğumuz bu yazımızda kaba bir biçimde yağ yakmanın bilimiyle beraber nasıl yağ yakarım sorunuzu yanıta ulaştıracağız. Tüm bunların yanı sıra yağ yakma sürecinde yapılan en kritik 7 hata konusuna değineceğiz. Yazımızın tamamını okuduktan sonra bu hataları yapmaktan vazgeçerek daha kısa bir süre içerisinde yağ yakım işlemini gerçekleştireceksiniz.
Nasıl Yağ Yakılır?
Nasıl yağ yakılır sorusunu cevaplamadan evvel yağ yakmaya neden olan faktörleri öğrenmek de fayda var. Gün içerisinde harcadığımız enerji oranından daha az besin tüketmek yağ yakımı için en önemli kuraldır. Bu durum size basit gelmiş gibi olsa da, yürütülen bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Depo olarak sakladığımız yağ dokuları, onlara gereksinim duyduğumuz vakit yakılmaktadır. Biz o kalori değerlerine gereksinim duymuyorsak, yağ yakımı pek mümkün olmuyor. Biz, gündelik hayatımızda egzersiz yaparken sürekli kısa süreli yağ yakma dönemleri içerisinde bulunmaktayız. Yağ yakımı için depo ettiğimiz yağ dokularını yakmaya ihtiyacımız olması en önemli konudur. Enerji ihtiyacını nasıl oluşturabiliriz diye soracak olursanız, işte şu adımları takip etmeniz gerek:
- Olduğundan daha az yiyecek tüketerek.
- Bilinçli olarak daha fazla enerji harcayarak, bunu egzersiz ile sağlayabilirsiniz.
- Metabolizmanızın çalışmasını hızlandırarak.
- Metabolizmanızın hızını düşüren verimsizlikleri ortadan kaldırarak.
Saydığımız bu maddelere dikkat ederek, enerji ihtiyacınızı ortaya çıkarabilmeniz mümkün. Farklı genetiklere sahibiz, birçoğumuz çok daha fazla yağ depolama yatkı, birçoğumuzun hayatı genel anlamda işleri dolayısı ile yoğun olduğundan kalori yapma oranı az vs. gibi konulardan dolayı yağ yakımı konusunda zorluklar çekse de bazı bedeller ödenmeden güzellikler gelmez. Çok fazla kalori açığınızın olması yağ yakımını kolaylaştıracaktır.
Yağ Yakma Hataları
Yağ yakma hataları konusunda detaylı bilgi edinmek için, yazımızı okumaya devam ediniz. Şimdi sizlere 7 maddelik yağ yakma hataları şu şekildedir:
- Katı Diyetler Yapmak ve Pes Etmek: Sürdürülebilir bir beslenme programına, vücudumuzu alıştırabilmemiz büyük bir önem taşır. Sıkı ve bol cezalı bir diyet programıyla sağlıksız ve savruk bir beslenme arasında gidip gelmek yanlış, bu duruma bir sın vermeniz gerek. Bir süreç işi olan yağ yakma, dengeli ve mantıklı beslenme ile ayakta kalabilir. Kalori açıklığında sürdürülebilirlik şarttır. Katı diyetlerin düzenli ve profesyonel spor amacı güden kullanımlarda işe yaradığı görülmemiştir.
- Yeterince Protein Tüketmemek: Yağ yakım işlemini gerçekleştirebilmek için direkt protein tüketiminin şart olduğu söylenemez. Kalori açığı var olduğu vakit yağ yakımı gerçekleşecek. Ancak yağ yakım esnasında kolaylık sağlasın ve yağların atımında muhteşem görünümlü bir vücuda ermek için protein tüketimine dikkat etmek gerekir. Çok fazla tüketildiğinde bile protein fazla kilo yaratmaz. Aminoasit içeren proteinler, vücudun dinç ve enerjik kalmasına olanak sağlar. Bununla beraber proteinlerin saymakla bitmeyecek kadar vücuda çok fazla faydası olduğunda yeterince protein tüketmeye özen gösterin.
- Yağ Yakıcı Supplementlere Yaslanmak: Bu ürünler yağ yakım konusunda büyük faydalar sağlar fakat bilmek gerekir ki işin tek sırrı bu ürünler değildir. Verimli bir şekilde spor yapmak en temel şarttır. Destek sağlaması için kullanılan bu ürünün içeriğine de çok dikkat etmek gerekir. Enerji vermesi ve yağ yakma özelliği taşıması ile tanıtılan bu ürünler, bu işlevlere olanak sağlayacak yardımcı etken maddeler barındırabilir. Bunun beraber kalori içeren şekerler de bu ürünlerin içerisinde bulunabilir.
- Günde En Az 8 Saat Uyumamak: Yeterli düzeyde uyumadığınız zaman, yapacağınız birçok işiniz çöpe gider. Günlük 8 saatten az uyuduğunuz vakit, vücudunuzun yağ yatma işlevi olumsuz etkilenir. Yapacağınız antrenman ve diyet programlarınız da 8 saatten az uyuduğunuz için boşa gidecektir. Düzenli ve sağlıklı bir uyku programı, zihinden tut fiziğinize dek pek çok problemi ortadan kaldıracaktır.
- Kardiyo Yapmamak: Ağırlık çalışmanın, vücudunuza kattığınız en sağlıklı durumların başında geldiğinden haberiniz var mıydı? Düzenli olarak Kardiyo yapmanız, vücudunuzda kolay bir biçimde kalori yakmanızı sağlarken, düzenli bir hayat da kılar. Kardiyo yapmak metabolizma ve kalp atış hızını artırır. Böylelikle kolay bir yağ yakımı gerçekleştirmiş olursunuz.
- Spor Salonunda Güçlenmeye Çalışmamak: Güçlenmeye çalışmak için en doğru adres spor salonlarıdır. Fizyolojik olarak ağırlık çalışmanız güçlenmenize büyük olanak sağlayacaktır. Çok fazla tekrar yaparak, ağırlık kaldırma konusunda beceri kazanmanızı sağlayacaktır. Vücudunuzu sağlıklı bir konuma ulaştırmak için güçlü bir egzersiz yapmanız şarttır.
- Sabırsız Olmak: Her şeyi düzenli ve güzel bir biçimde yapsak bile sabır ve sistemli bir biçimde devam etmek her şeyden önemlidir. Sabırsızlık ile beraber işlerinizi ummadığınız bir yere sürükleyebilir, hata üzerine hata yapabilirsiniz. Bu yüzden sabırlı olmayı öğrenin, sabrın sonu selamettir unutmayın!
Yağ Yakma Sürecinde Neler Yapmak Gerekir?
Yağ yakma sürecinde neler yapmak gerekir konusundan da kabaca bahsetmek isteriz.
- Kilo vermek ve karbonhidrat alımı
- Kahvaltıda ekmek yemek
- Aralıklı oruç modası
- Sporcu beslenme programı
Yorum gönder