×

Yanlış Bilinen ve İşe Yaramayan 11 Fitness Efsanesi

yanlış bilinen ve işe yaramayan 11 fitness

Yanlış Bilinen ve İşe Yaramayan 11 Fitness Efsanesi

Bu yazımız içerisinde fitness ile ilgilenen kişilerin yanlış bilinen ve işe yaramayan 11 fitness efsanesine değineceğiz. Yazıda yer alan detaylar kişilerin doğru olarak bildiği ancak gerçekliği olmayan detaylardır. Bu nedenle kişilerin daha doğru bir şekilde spor yapması için bu detaylara hakim olması gereklidir.

1.      Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İçin Haftada Bir Kez Spor Yapmak Yeterlidir

Spor yapan kişilerin düştüğü en büyük yanılgılardan birisi, fit bir vücuda sahip olmak için az bir vaktin yeterli olacağını düşünmesidir. Kişilerin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi adına düzenli ve her gün spor yapması oldukça önemlidir. Eğer kişinin her gün spor yapmaya vakti yok ise sağlıklı kalmak adına, haftada en az 3 gününü spora ayırması gereklidir. Ancak yine de kişilerin her gün yürüyüş yapması fit bir vücut için şarttır.

yanlış bilinen ve işe yaramayan 11 fitness

2.      Günün İlk Işıklarında Spor Yapmak Doğrudur

Fitness efsanesi olarak bilinen bu düşünce oldukça yanlıştır. Herkesin vücut yapısı ve alışmış olduğu düzeni farklıdır. Bu nedenle herkesin aynı saatlerde spor yapması faydalı olmayacaktır. Kişi, vücudunu nasıl alıştırır ise o şekilde devam etmesi gereklidir. Eğer kişi akşam saatlerinde spor yapmayı uygun buluyor ise, akşam saatlerinde spor yapmak verimli olacaktır. Spor zamanı herkese göre değişiklik gösterebilmektedir.

3.      Ağırlık Çalışmak Yağların Kas Olmasını Sağlar

Yağlar asla kas olabilen bir yapı değildir. Bu nedenle ağırlık çalışmak yağların kas oluşmasına neden olmaz. Ağırlık çalışan kişilerin kaslı olmasının asıl nedeni kas oranlarını arttırmalarıdır. Ancak yağlarından kurtulmak isteyen bir kişi, bunun için diyet uygulamalıdır. Yağ yağmak için en ideal yöntem, yağ yaktıran diyetleri uygulamaktır. Kişi kendisine doğru bir beslenme programı uygulayarak hedefine ulaşabilir.

4.      Zeka Oyunları Beynin Çalışmasını Arttırır

Yanlış bilinen ve işe yaramayan efsane olan bu algı da çoğu kişi tarafından kabul edilmiştir. Ancak zeka oyunları ve zekayı desteklediği düşünülen birçok aktivite, sanıldığı gibi zekayı arttırmıyor. Kişilerin kaslarının çalışmasını sağlayan aktiviteler, zekanın daha fazla çalışmasında rol oynuyor. Kişinin terlemesi, kalbinin hızlı bir şekilde atması gibi detaylar beynin daha hızlı düşünmesini ve çalışmasını hızlandırmayı sağlıyor.

5.      Kilo Vermek Yalnızca Egzersizle Mümkündür

Kilo vermek isteyen kişilerin uygulaması gereken adımlardan birisi olarak egzersiz sayılabilir. Ancak yalnızca egzersiz yaparak kişilerin kilo vermesi mümkün değildir. Kişilerin kilo vermesi için egzersizin yanı sıra diyet de uygulaması gereklidir. Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin, egzersizden öte diyete önem vermesi gereklidir. Kilo vermek isteyen kişilerde diyet ön planda olmalıdır.

6.      Six Pack İçin Mekik Çekmek Gereklidir

Yanlış bilinen efsanelerden birisi de six pack yapmak için kişilerin mekik çekmesi gerektiğidir. Mekik çekmek vücudun farklı kas gruplarını çalıştırmakta ve karına sanılan kadar etki etmemektedir. Karın kaslarını yakmaya yardımcı olan bu hareket, six pack oluşmasına yardımcı olmaz. Six pack elde etmek isteyen kişilerin başka kas gruplarını çalıştıran hareketler yapması gereklidir.

7.      Yalnızca Erkekler Ağırlık Kaldırabilir

Ağırlık kaldırmak için herhangi bir cinsiyetin ön planda olmasına gerek yoktur. Erkeklerde bulunan hormonlar, kas gelişimini hızlandıran bir etkiye sahiptir. Ancak kişinin ağırlık kaldırması için erkek olması şartı bulunmaz. Ağırlık kaldıran kadınlar metabolizmalarını daha da güçlendirir ve hatlarını daha da keskinleştirebilir. Bu nedenle kadınların kaslarını geliştirmeleri için ağırlık kaldırmaları da oldukça önemlidir.

8.      Spor Yapılmayan 15 Günün Sonunda Fit Vücut Kaybolur

Fitness efsanelerinden birisi de kişinin spor yapmadığı kısa sürede fit vücudunu kaybedeceğidir. Kişinin uzun süre emek verdiği ve elde ettiği vücut 15 gün gibi kısa bir sürede kaybolmaz. Ancak bir haftanın sonunda kasların çalışması geriler. Bu nedenle kişi erimeye başladığını hissedebilir. Kasların tamamen kaybolması için uzun bir süre gereklidir.

9.      Koşmak Fit Olmayı Sağlar

Kişiler yalnızca koşarak fit bir vücuda sahip olabileceklerini düşünebilirler. Ancak koşmak kişilerin fit bir vücuda sahip olması için yeterli değildir. Bunun yanı sıra kişilerin başka egzersizler yapması da gereklidir.

10.  Beslenmeyi Takip Etmek Gereklidir

Kişiler yediklerini takip ettiklerinde, kendilerine daha fazla yemek yeme izni veriyorlar. Bu nedenle beslenmeyi takip etmek kişilerin daha fazla yemek yemesine neden oluyor. Fit bir vücut için bu takip yöntemi doğru değildir.

11.  Spor Yaparken Sporcu İçecekleri Tüketilmelidir

Sporcu içecekleri hiçbir zaman sanıldığı gibi yoğun proteinler içermez. Bu nedenle kişilerin protein kazanmak için doğal olarak beslenmesi gereklidir. Yüksek proteinli yemekler yemek sporu destekleyen bir adım olacaktır.

Yorum gönder