×

Adana’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Adana’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Adana’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Adana, Türkiye’nin en güzel şehirleri arasında yer almaktadır. Hem lezzetleri, hem görülecek yerleri hem de uygun fiyatlı bir şehir olmasıyla dikkat çeken Adana, bu yönleri ile Türkiye’nin uğrak noktası haline gelmiştir. Adana’da gezilecek tarihi yerler sayısı oldukça fazladır. Bunun yanı sıra müzeler, piknik alanları ve çarşılar da pek çok turistin Adana’ya akın etmesini sağlamaktadır.

Adana’ya gidecek olan bireyler, mutlaka şehri keşfetmek için birkaç gününü ayırmalıdır. Çünkü Adana’da gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazladır. Adana’ya giderseniz mutlaka görmeden geri dönmemeniz gereken bazı yerler şu şekildedir:

  1. Adana Atatürk Evi Müzesi
  2. Mısır Çarşısı
  3. Saat Kulesi
  4. Merkez Park
  5. Taş Köprü
  6. Karpuzbaşı Şelalesi
  7. Karataş Tabiat Parkı
  8. Adana’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Adana Atatürk Evi Müzesi

Yolu Adana’ya düşenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden bir tanesi de Adana Atatürk Evi Müzesi’dir. Osmanlı döneminde yapılan bu ev, Adana’nın en bilinen soylu sülalelerinden biri olan Ramazanoğulları’ndan Suphi Paşa’ya aittir. Ancak Atatürk Adana ziyaretleri esnasında bu evde konaklamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. Doğum gününün anısına müzeye çevrilen bu konak, günümüzde halka açıktır. İçerisinde bazı önemli belgeler, kurtuluş döneminden kalan eserler ve Atatürk’ün Adana’da çekilmiş olan fotoğrafları bulunmaktadır.

Mısır Çarşısı

Adana’da iyice gezmek isteyen bireyler, mutlaka Mısır Çarşısı’nı da ziyaret etmelidir. Adana’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunan Mısır Çarşısı, yerel halkın en çok bulunduğu merkezlerden bir tanesidir. Adana’da yer alan bu çarşıya giderseniz, mutlaka tarihi şalgam suyu satan dükkânlara da gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Mısır Çarşısı’nın olduğu bölgede alışveriş yapabileceğiniz pek çok dükkân da bulunmaktadır. Eğer alışveriş merkezi yerine çarşıları gezmeyi tercih ediyorsanız, mutlaka Mısır Çarşısı’nı ziyaret etmeniz gerekir.

Saat Kulesi

Saat Kulesi, Adana’nın sembolleri arasında yer almaktadır. Adana’da gezilecek tarihi yerler arasında bulunan Saat Kulesi, 1881 yılında Ziya Paşa’nın vali olduğu dönem inşa edilmeye başlanmış ve yapımı 1 sene içerisinde tamamlanmıştır. Saat Kulesi, şehirdeki insanların saatin kaç olduğunu öğrenebilmesi için tasarlanmıştır. Bu kulenin üst kısmında bulunan saat, her saat başında güçlü bir ses çıkartmaktaydı.

Saat Kulesi, 1998 yılında Adana’da yaşanan zelzeleye karşı direnç göstermiş ve herhangi bir restorasyon gerektirmeden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Saat Kulesi’nin olduğu bölgede de tarihi dükkanlar mevcuttur.

Merkez Park

Merkez Park, Adana’nın en büyük parkıdır. Buna ek olarak 2004 senesinde yapılan Merkez Park, Türkiye’de var olan en büyük parktır. Adana’nın en çok ziyaret edilen Merkez Park’ın içerisinde Seyhan Nehri’nin iki tarafında bulunmaktadır. Merkez Park, fiziksel engelli vatandaşların engellerini kaldıran oyun alanları da içermektedir.

Adana halkının sıkça vakit geçirdiği bu parkın içerisinde farklı parkurlar ve zihinsel oyunların oynanabileceği alanlar oluşturulmuştur. Yetişkinlerin ise gün boyunca zaman geçirebilmesi için sayısız oturma alanı bulunmaktadır.

Taş Köprü

Adana’nın bir diğer sembolü ise Taş Köprü olmaktadır. Türkülere ve çeşitli hikâyelere konu olan Taş Köprü, Adana’da gezilecek tarihi yerler arasındadır. Verilere göre dünyanın en eski köprüsü olarak bilinen Taş Köprü, 4. Yüzyılda Auxentios adında bir mimar tarafından yapılmıştır.

Taş Köprü, 2000’li yıllara kadar araç trafiğine açık olarak kullanılabilmekteydi. Ancak günümüzde yapısının bozulmaması gibi farklı sebeplere bağlı olarak araç geçişi yasaklanmıştır. Oldukça eski bir köprü olmasına rağmen hala sapasağlam olan bu köprü, Adana’yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

Karpuzbaşı Şelalesi

Karpuzbaşı Şelalesi, Aladağ ilçe merkezine 40 km uzaklıktadır. Adana’da gezilecek piknik yerleri arasında gösterilebilen Karpuzbaşı Şelalesi, 12 tane sıralı şelalenin yan yana dizilmesiyle mükemmel bir görsel şölen yaratmaktadır. Ancak moloz sıkışması gibi nedenlerden ötürü bu şelalelerin yalnızca 6 tanesinden su akma görünümü oluşur.

Karpuzbaşı Şelalesi oldukça sakin bir alandır. Turistlerin pek bilmediği bu şelale, rafting gibi bazı su sporları için ideal bir alandır. Doğal alanlardan hoşlanan bireyler Adana’ya giderse, mutlaka günübirlik de olsa Karpuzbaşı Şelalesi’ni ziyaret etmelidir.

Karataş Tabiat Parkı

Adana’nın en çok ziyaretçi ağırlayan parklarından bir tanesi de Karataş Tabiat Parkı’dır. Bu park, günübirlikçilerin ve kampçıların tercih edebileceği Adana piknik alanları arasında yer almaktadır. Tesis haline gelen bu parkın içerisinde tuvalet, duş, restoran, kabin, oyun parkı, otopark gibi pek çok alan bulunmaktadır.

Karataş Tabiat Parkı’nda yapılabilecek aktiviteler de oldukça fazladır. Balık tutma, yüzme, piknik, mangal, kampçılık, karavan tatili gibi pek çok aktivite için tercih edebileceğiniz Karataş Tabiat Parkı, Adana’nın Karataş ilçesinde yer almaktadır.

Yorum gönder