×

Ankara’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Ankara’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Ankara’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin başkenti olan ve yaklaşık 5,5 milyon nüfusa sahip olan Ankara, Ankara’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler kapsamında pek çok kişi tarafından da sıklıkla araştırılmaktadır. Sahip olduğu tarihi itibarıyla oldukça önemli konumlara ev sahipliği yapan Ankara, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen şehirler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Ankara’yı daha önce ziyaret etmemiş olan ve bu şehirde görülmesi gereken yerleri merak eden bir kişi için başlıca önerilebilecek konumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Anıtkabir
  • Ankara Etnografya Müzesi
  • Cermodern Sanat Merkezi
  • Kızılay Meydanı
  • Atakule Alışveriş Merkezi
  • Kızılcahamam Kaplıcaları

Sıralanan bu konumlar ve daha birçoğu, Ankara’nın ziyaret edilmesi gereken bir şehir olduğunu kanıtlamaktadır. Ankara’ya yolu düşen insanların ziyaret etmesi tavsiye edilen bu konumlar, aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Ankara’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Anıtkabir

Ankara’nın simgesi olan ve her yıl bazı dönemlerde milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir, Ankara’da görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir, yılın belirli zamanlarında gerek bölge halkı gerekse de farklı şehirden gelen kişiler tarafından ziyaret edilmektedir.

Ankara tarihi ve yapısı kapsamında oldukça özel bir yere sahip olan Anıtkabir, Atatürk’e şükranlarını sunmak isteyen kişilerin başlıca ziyaret ettiği noktalar arasında görülmektedir. Genellikle;

  • 19 Mayıs
  • 23 Nisan
  • 30 Ağustos
  • 10 Kasım

Gibi özel günlerde ziyaret edilen Anıtkabir, başlıca tavsiye edilen noktalardan biri olarak değerlendirilmektedir.

Ankara Etnografya Müzesi

Ankara ziyaretinde bulunacak olan bireylerin mutlaka Ankara’da gidilebilecek müzeler hakkında da bilgi sahibi olması gerekmektedir. Müze açısından oldukça zengin olan ve farklı konseptlerde pek çok müzeye sahip olan Ankara, özellikle Ankara Etnografya Müzesi dahilinde ziyaret edilmektedir.

Anadolu’nun çeşitli sanatlarını barındıran ve aynı zamanda Anıtkabir’in inşası esnasında bir süre Atatürk’ün mezar yeri olarak faaliyet gösteren Ankara Etnografya Müzesi, oldukça önemli bir yere sahiptir. Anıtkabir’i ziyaret eden kişilerin sıklıkla bu konumu da ziyaret ettikleri görülebilmektedir. Siz de Ankara’yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız mutlaka Ankara Etnografya Müzesi’ni de listenize eklemelisiniz.

Cermodern Sanat Merkezi

Tarihin yanı sıra sanat konusunda da pek çok değere sahip olan Ankara, Cermodern Sanat Merkezi sayesine de ziyaret edilmektedir. Ankara’da görülebilecek sanat merkezleri arasında ilk sırada yer alan Cermodern Sanat Merkezi, yerli turistler tarafından ziyaret edildiği gibi bölge halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen konumlar arasında yer almaktadır.

Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi olarak betimlenen ve birbirinden farklı sanatlara ev sahipliği yapan Cermodern Sanat Merkezi, Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır. Bünyesinde düzenlenen workshop, festival gibi pek çok etkinlik kapsamında binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu sanat merkezi, başlıca görülmesi gereken konumlardan birisidir.

Aynı zamanda bu sanat merkezi bünyesinde yer alan ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında İtalya’dan getirilen Su Perileri isimli bronz heykel de mutlaka görmeniz gerekenlerden birisidir.

Kızılay Meydanı

Ankara denildiği zaman akla ilk gelen ikinci büyük simge, şüphesiz, Kızılay Meydanıdır. Oldukça kalabalık olan ve her gün pek çok kişi tarafından ziyaret edilen Kızılay Meydanı, Ankara’da görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda değerlendirilmektedir.

Kızılay Meydanı üzerinde yer alan çeşitli mağazalar, kafeler ve restoranlar, bölge halkı tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ankara’ya yolu düşen ve bu şehir hakkında gezilmesi gereken yerleri araştıran her bireyin mutlaka Kızılay Meydanı’na gitmesi tavsiye edilmektedir. Her yerden kolayca ulaşım sağlanabilen Kızılay Meydanı, aynı zamanda, bahsi geçen şehrin merkezinde yer almaktadır.

Atakule Alışveriş Merkezi

Cumhuriyet’in kuruluşunun 66. yılına özel olarak o dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açılışı yapılan Atakule Alışveriş Merkezi, hem Ankara’nın hem de Türkiye’nin ilk alışveriş merkezidir. Ankara’da ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında yer alan bu alışveriş merkezi, bir dönem kapalı olsa da son yıllarda şehrin manzarasını izlemek isteyenler için tekrar açılmıştır.

Toplamda 125 metre uzunluğunda kuleye sahip olan Atakule Alışveriş Merkezi, şehrin simgeleri arasında yer almayı başarmıştır.

Kızılcahamam Kaplıcaları

Ankara’da görülmesi gereken doğal güzellikler, çoğu kişinin dikkatini çekmekle birlikte akıllara ilk olarak kaplıcaların gelmesine de neden olmaktadır. Bu kapsamda önerilebilecek ilk konum Kızılcahamam Kaplıcaları olacaktır. Pek çok rahatsızlığa şifa olan Kızılcahamam Kaplıcaları, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Bahsi geçen kaplıcada suyun derecesinin 47 olması ve aynı zamanda şifa içermesi, çoğu ziyaretçinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Günübirlik ziyaretlerin yapılabildiği gibi aynı zamanda birkaç gün konaklama imkanı da bulunmaktadır. Bahsi geçen konumda konaklama imkanının da zengin olduğu bilinmektedir.

Yorum gönder