×

Ankara’da Ne Yenir? Neyi Meşhur?

Ankara’da ne yenir

Ankara’da Ne Yenir? Neyi Meşhur?

Ankara’da tatil yapmayı düşünen veya Ankara’ya yolu düşen bireylerin Ankara’da ne yenir sorusunu araştırdığı bilinmektedir. Ülkemizde yer alan her bölgenin veya her şehrin kendine özgü lezzetleri bulunmaktadır. Farklı lezzetler ve farklı hazırlama teknikleri, bahsi geçen bölgenin lezzetlerini meşhur kılmaktadır. Bu şehirler arasında yer alan Ankara da çoğu kişinin merak ettiği şehirlerden birisidir.

Ankara’nın neyi meşhur dediğiniz zaman önünüze oldukça uzun bir liste çıkabilir. Ankara yöresine ait olan ve bu bölgenin lezzetlerini temsil eden bu yiyecekler, pek çok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Ankara’da tatmanız gereken başlıca lezzetler şu şekilde sıralanabilir:

  • Tamtak tiridi
  • Ankara tava
  • Bazlama kebabı
  • Malak
  • Dutmaç çorbası

Sıralanan bu lezzetler, Ankara yöresine ait lezzetlerden yalnızca birkaçıdır. Ankara hakkında araştırma yapan veya Ankara’ya yolu düşen kişiler, bu yöreye ait olan lezzetleri yakından incelemektedir. Ankara’nın meşhur yemekleri başlığı altında araştıracağınız bu lezzetler ve daha birçoğu, mutlaka tatmanız gereken lezzetler olarak değerlendirilmektedir. Bir gün Ankara’ya yolunuz düşerse ve yemek konusunda kararsız kalırsanız sizler için açıklanan bu lezzetleri inceleyebilir ve tatmayı tercih edebilirsiniz.

Ankara’da ne yenir

Tamtak Tiridi

Ankara yöresine ait olan ve pek çok kişinin merak ettiği Ankara’da ne yenilebilir sorusunun yanıtlarından biri olan tamtak tiridi, Ankara’yı ziyaret edecek kişilere başlıca tavsiye edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Ankara’ya yolu düşen kişiler bu şehre geldiklerinde ne yiyeceklerini merak etmekte ve bahsi geçen şehrin meşhur yiyeceklerini önceden incelemektedir.

Tamtak tiridi, Ankara’da yapılan ve aynı zamanda Ankara’da tüketilmesi gereken yöresel lezzetler arasında yer almaktadır. Hem sabah hem de akşam tüketilebilen ve aynı zamanda bir kebap türü olan tamtak tiridi, çemen ve etin muhteşem uyumunu ortaya çıkarmaktadır. Ankara üzerinde yer alan pek çok restoranda tamtak tiridi tatma imkanı bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra orta fiyatlı lezzetler arasında yer almaktadır.

Ankara Tava

Ankara yemekleri, bu şehre gelecek olan bireylerin mutlaka tatması gereken lezzetleri kapsamaktadır. Her bir lezzetin kendine özel tekniği ve hazırlanma usulü bulunmaktadır. Bahsi geçen lezzetler arasında Ankara tava da yer almaktadır. Adından da anlaşılabileceği gibi Ankara’da tüketilmesi gereken lezzetlerden birisidir.

Görünüş olarak sade bir yemek gibi görünse de aslında içerisinde damakta tat bırakan bir yanı olduğu da bilinenler arasındadır. Şehriye ve kaburga etinden yapılan ve aynı zamanda isteğe bağlı olarak pirinç kullanılarak da yapılan Ankara tava, Ankara’nın sayılı restoranlarında yenilebilmektedir. Nerede tatmanız gerektiğini öğrendikten sonra mutlaka denemenizde fayda olacaktır.

Bazlama Kebabı

Ankara’nın yöresel lezzetlerinden biri olan ve tadıyla herkesi kendine hayran bırakan bazlama kebabı, Ankara’da ne yenir sorusuna verilebilecek cevaplar arasında yer almaktadır. Her bölgenin ve her şehrin kendine özgü lezzetleri bulunmaktadır. Bazlama kebabı da Ankara’nın eskimeyen lezzetlerinden biri haline gelmiştir. Pek çok noktada öğle yemeği olarak sunulmaktadır.

Bazlama ve etten yapılan bu yemeğin özel bir tekniği bulunmaktadır. Bazlamaların içerisine yerleştirilen et harcı ve et suyu, bahsi geçen yemeğin lezzetini ikiye katlamaktadır. Orta seviyeli bir fiyata sahip olması nedeniyle hemen hemen herkes tarafından rahatlıkla denenebilecek lezzetlerden birisidir.

Malak

Ankara yemekleri kadar Ankara yöresi tatlıları da başlıca merak edilenler arasında görülmektedir. Ankara’yı ziyaret eden ve bu bölgenin lezzetlerini demek isteyen kişiler, aynı zamanda, Ankara’ya ait olan tatlıları da merak etmektedir. Ankara yöresine ait olan malak ise başlıca tavsiye edilen lezzetler arasında yer almaktadır. Bu lezzetin içerisinde yer alan;

  • Pekmez
  • Ceviz
  • Tereyağı
  • Un

Bu tatlının ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda pekmez ve ceviz kullanılması, bu tatlının hem besleyici hem de enerji deposu olduğunu açıkça göstermektedir. Pek çok noktada tadabileceğiniz bir tatlı olan malak tatlısını aynı zamanda evinizde de yapabilirsiniz. Tarifini öğrenerek bu lezzeti evde yapmanız da tavsiye edilenlerden birisidir.

Dutmaç Çorbası

Ankara lezzetleri arasında bulunan ve çoğu kişinin de aşina olduğu tutmaç çorbası, yine Ankara’da meşhur olan aş çorbasının oldukça benzeri olarak değerlendirilmektedir. Aş çorbasına benzer olan ancak malzeme açısından farklılık gösteren tutmaç çorbası, Ankara halkı tarafından sık sık yapılan ve tüketilen bir lezzettir.

Aş çorbasının kıyma ile yapıldığı bilinmektedir. Bunun aksine tutmaç çorbasının içerisinde kıyma kullanılmamaktadır. Bu iki lezzet arasındaki en büyük fark içerisinde et barındırıp barındırmadıklarıdır. Ankara’ya yolunuz düştüğünde hemen hemen tüm esnaf lokantalarında bulabileceğiniz tutmaç çorbası, aynı zamanda, düşük fiyatlı bir lezzet olarak karşınıza çıkacaktır. Bununla birlikte tarifini öğrenerek bu lezzeti evinizde de deneyebilirsiniz.

Yorum gönder