×

Antalya’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Antalya’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Antalya’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Ülkemizin en önemli turizm noktalarından biri olan Antalya, hem Türkiye hem de dünya için oldukça önemli bir şehirdir. Tarihi, turizmi ve daha pek çok özelliği kapsamında Antalya’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler, birçok kişinin araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Bölgeyi ziyaret edecek olan kişilerin bunaltıcı yaz aylarından ziyade Ekim veya Mayıs ayında ziyaret etmeleri tavsiye edilmektedir.

Antalya şehrinin merkezi ve illeri kapsamında görülmesi gereken yerler listesi şu şekilde sıralanabilir:

  • Antalya Müzesi
  • Kaleiçi
  • Kleopatra Plajı
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı
  • Damlataş Mağarası
  • Düden Şelalesi

Bahsi geçen bu konumlar, Antalya’nın başlıca ziyaret edilen konumları arasında yer almaktadır. Her bir yerin kendine özgü tarihi, efsanesi ve güzelliği bulunmaktadır. Siz de Antalya’yı ziyaret etmek istiyorsanız aşağıda açıklanan bu konumları ziyaret etmeli ve hakkında gereken bilgilere sahip olmalısınız.

Antalya’da gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Antalya Müzesi

Antalya’da görülmesi gereken müzeler hangisidir sorusu kapsamında verilebilecek ilk yanıt Antalya Müzesi olacaktır. Adeta ders niteliği taşıyan bu müze, gerek bölgede yaşayan insanlar gerekse de yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Müze bünyesinde sunulan heykeller, eşyalar ve diğer yapılar oldukça önemli bir tarihe sahiptir.

Toplamda 5 bin eserin sergilenmekte olduğu Antalya Müzesi, 1972 yılına kadar araştırılan ve ortaya çıkarılan yapıları barındırmaktadır. Uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucunda elde edilen bu tarihi bulgular, mutlaka görülmeli ve hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Kaleiçi

Antalya’nın meşhur meydanı olan ve pek çok dizi ve filmin çekildiği konum olarak da bilinen Kaleiçi, başlıca önerilen konumlar arasında yer almaktadır. Antalya tarihi yerler başlığı altında bulunan ve pek çok tarihi eve ev sahipliği yapan Kaleiçi, bölgede yaşayan kişiler tarafından önerilen konumlar arasında yer almaktadır.

Antalya’da yer alan ve tarihi semt olarak nitelendirilen Kaleiçi, sahip olduğu restoranlar ve kafeler kapsamında da sıklıkla ziyaret edilmektedir. Bu mekanlarda yemek yiyebilir ve yakınlarınız ile birlikte hoş vakit geçirme imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra antik çağlara ait kalıntılar barındırması da ziyaretçilerin bir hayli dikkatini çekmektedir.

Kleopatra Plajı

Antalya’nın en ünlü plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde yer almaktadır. Bölge halkı tarafından Damlataş Plajı olarak da adlandırılan bu plaj, Damlataş konumunda yer almaktadır. 2 km uzunluğunda sahil şeridine sahip olması nedeniyle adını milyonlarca kişiye duyurmayı başarmıştır.

Antalya kapsamında merak edilen Antalya’da görülmesi gereken yerler arasında bulunan Kleopatra Plajı, bir efsaneye dayanmaktadır. Efsaneye göre, Kleopatra’nın bahsi geçen plajın kıyısına gelip bu denizde banyo yaptığı söylenmektedir. Bu nedenle insanlar bu plaja Kleopatra adını vermiştir. Bunun yanı sıra sığ bir derinliğe sahip olması sayesinde çocuklar için de yüzme imkanı tanımaktadır.

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı, Antalya’da nereyi ziyaret edebilirim diyen bir kişi için başlıca önerilen konumlar arasında yer almaktadır. Isparta’nın Sütçüler ilçesinden başlayarak Antalya’ya kadar uzanan bu sular, bahsi geçen kanyonu ülkemizin en uzun kanyonu yapmaktadır. Aynı zamanda bu konumda yapılabilecek aktiviteler de oldukça fazladır. Örneğin,

  • Kamp yapmak
  • Piknik yapmak
  • Günübirlik geziler
  • Karavan tatili yapmak
  • Gezintiye çıkmak

Gibi pek çok aktivite bu konumda gerçekleştirilebilmektedir. Siz de Antalya güzelliklerini tanımak ve yakından görmek istiyorsanız ilk olarak Köprülü Kanyon Milli Parkı’nı ziyaret etmelisiniz.

Damlataş Mağarası

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Damlataş Mağarası, Antalya’da görülmesi gereken mağaralar arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. Pek çok mağaranın yapı itibarıyla benzer olduğu bilinmektedir. Ancak bahsi geçen Damlataş Mağarası’nın insanların ilgisini çekebilecek bir niteliği bulunmaktadır.

  1. Dünya Savaşı esnasında kullanılan gaz bombalarından etkilenen askerlerin bu mağarada saklandığı bilinmektedir. İçlerinde solunum sorunu yaşayan ve astım hastalığı olanların kısa sürede iyileştiği gözlemlenmiştir. Bunun sonucunda bölgede inceleme yapan pek çok kimyager ve diğer sağlıkçılar, Damlataş Mağarası’nın astım hastalarını iyileştirdiğini söylemiştir. Bu konu kapsamında da pek çok kişi bu mağarayı ziyaret etmekte ve yaşadığı solunum sorunlarına çare aramaktadır.

Düden Şelalesi

Antalya’nın simgesi haline gelen ve bölgeyi ziyaret eden kişiler tarafından mutlaka görülen Düden Şelalesi, başlıca görmeniz gereken konumlardan birisidir. Antalya’nın doğal güzellikleri başlığı altında bulunan Düden Şelalesi, gerek yerli gerekse de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Düden Şelalesi ziyareti esnasında yararlanabileceğiniz avantajlar şunlardır:

  • Özel araçla ziyarete gelenler otopark sorunu yaşamamaktadır.
  • Bölgede bulunan kafe, restoran, büfe gibi yerlerden yiyecek/içecek temin edilebilmektedir.
  • Düzenlenen tekne turları sayesinde çevre güzellikler de ziyaret edilebilmektedir.

Yorum gönder