×

Artvin’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Artvin’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Artvin’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda Gürcistan’a sınırı bulunan Artvin, pek çok güzelliği sayesinde dikkat çeken şehirler arasında yer almaktadır. Artvin’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler şeklinde yapılacak olan bir araştırma ile birlikte pek çok sonuç elde edilebilmektedir. Karadeniz Bölgesi’ni ziyaret edecek olan ve aynı zamanda Artvin’i merak eden kişilerin başlıca görmesi gereken konumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Artvin Cam Teras
  • Gorgit Yaylası
  • Mençuna Şelalesi
  • Suatan Şelalesi
  • Cehennem Deresi Kanyonu
  • Karçal Dağları

Bahsi geçen bu yerlerin mutlaka Artvin gezileri esnasında ziyaret edilmesi gerekmektedir. Karadeniz’in eşsiz yeşillikleri ve manzarası ile süslü olan bu konumlar, bölge halkı tarafından da sıklıkla ziyaret edilen noktalar arasında yer almaktadır. Her bir konumun detaylı bir şekilde yapılan açıklamalarına aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz.

Artvin’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Artvin Cam Teras

Artvin’de ziyaret edilecek yerler denildiği zaman pek çok kişinin aklına gelen Artvin Cam Teras, hem manzarası hem de heyecanlı olması ile dikkat çekmektedir. Hatila Vadisi Milli Markı içerisinde yer alan ve her yıl pek çok kişi tarafından ziyaret edilen Artvin Cam Teras, başlıca önerilen konumlar arasında yer almaktadır.

Ülkemizin en yüksek cam teras olma özelliğine sahip olan Artvin Cam Teras, toplamda 490 metre rakımda bulunması ve dereden 220 metre yukarıda olması ile dikkat çekmektedir. 25 bin ziyaretçi kapasitesine sahip olan bu konumu ziyaret etmeniz özellikle tavsiye edilenler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Gorgit Yaylası

Artvin, dağları ve yaylaları ile ünlü olan Karadeniz şehirleri arasında yer almaktadır. Artvin’de gezilecek yerler başlığı altında sıralanan pek çok yaylanın ve dağlık alanın olduğu bilinmektedir. Bu yaylalar arasında yer alan Gorgit Yaylası da ziyaretçiler tarafından merak edilen konum haline gelmiştir.

Diğer tavsiye edilen alanlara kıyasla ulaşımı oldukça zor olan bu yayla, sahip olduğu manzara ile dikkat çekici olmaktadır. Yemyeşil bir yayla olmasının yanı sıra yüksekliği ve bu yükseklik ile beraber gelen manzara, insanları adeta büyülemektedir. Yürüyerek gidilebilen bir yayla olmakla birlikte mutlaka bir rehber ile gidilmesi tavsiye edilmektedir.

Mençuna Şelalesi

Mençuna Şelalesi, Artvin’in doğal güzellikleri kapsamında çıkan sonuçlar arasında yer almaktadır. Arhavi’ye yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunan bu şelale, gidilmesi zor olsa da mutlaka görülmesi gereken konumlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Sahip olduğu manzara ve daha pek çok güzellik sayesinde insanlar bu şelaleyi görmeyi tercih etmektedir. Mençuna Şelalesi hakkında bilinmesi gerekenler, şu şekilde sıralanabilir:

  • Şelaleden akan suların 50 metre boyunca hiçbir yere çarpmadan indiği bilinmektedir.
  • Şelalenin tabanı çanak şeklindedir.
  • Dökülen sular, 200 metrekarelik bir göl oluşturmaktadır.
  • Ulaşım zor olduğu için tecrübeli rehberlerden yardım alınmalıdır.

Suatan Şelalesi

Artvin’in doğal güzellikleri arasında yer alan bir diğer şelale ise Suatan Şelalesidir. Artvin’de görülmeye değecek yerler başlığı kapsamında bulunan ve oldukça hoş bir manzaraya ev sahipliği yapan Suatan Şelalesi, bölge halkı tarafından ziyaretçilere tavsiye edilen konumlar arasında yer almaktadır.

Artvin’in Şavşat ilçesi dahilinde yer alan bu şelale, bulunduğu konum itibarıyla yeşillikler içerisinde yer almakta ve bu nedenle doğal bir güzelliğe sahip olmaktadır. Aynı zamanda tarihe dayalı bulguların da yer aldığı bu konumda Tamara Odaları adı verilen ve eski çağlarda din adamlarının dinlenme amacıyla kullandığı odalar da yer almaktadır.

Cehennem Deresi Kanyonu

Artvin-Ardanuç karayolu üzerinde yer alan ve pek çok kişi tarafından Artvin’de ziyaret edilecek yerler arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu, sahip olduğu pek çok nitelik kapsamında dikkatleri üzerine çekmektedir.

ABD’de yer alan Grand Canyon’dan sonra dünyanın en büyük kanyonu olarak nitelendirilen Cehennem Deresi Kanyonu, 200 metreden fazla yüksekliğe sahiptir. Bu konumu ziyaret edecek olan kişiler vahşi hayvanlar ile karşılaşma durumlarının olduğunu bilmelidir. Bu nedenle mutlaka bir rehber ile ziyaret edilmesi tavsiye edilmektedir.

Karçal Dağları

Artvin’de ziyaret edilmesi gereken dağlar arasında yer alan Karçal Dağları, Artvin’in sahip olduğu doğal güzellikler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Eşsiz manzarası ve bir o kadar da temiz havaya sahip olması nedeniyle birçok kişi tarafından ziyaret edilmesi önerilmektedir. Artvin şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Karçal Dağları, sahip olduğu nitelik çerçevesinde de oldukça ilgi çekici olmaktadır.

Özel araçlar ile ulaşım sağlanması mümkün olan Karçal Dağları, Türkiye ve Gürcistan arasında köprü görevi görmektedir. Tam anlamıyla sınırda yer alan bu eşsiz konum, Artvin ziyaretlerine mutlaka görülmeli ve hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Yorum gönder