×

Balıkesir’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Balıkesir’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Balıkesir’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Balıkesir, Balıkesir’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler başlığı kapsamında sıklıkla incelenen şehirler arasında yer almaktadır. Bulunduğu konum itibarıyla bir yanı Güney Marmara toraklarında diğer yanı ise Ege topraklarında bulunan Balıkesir, pek çok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu kapsamda görmeniz gereken yerler arasında bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Balıkesir Saat Kulesi
  • Taksiyarhis Anıt Müzesi
  • Susurluk Kaplıcaları
  • Badavut Plajı
  • Cennet Tepesi
  • Altınova İskelesi
  • Sarımsaklı

Bahsi geçen bu konumlar, Balıkesir’de ziyaret edilmesi gereken konumların yalnızca birkaçı olarak nitelendirilmektedir. Her bir konum birbirinden farklı güzelliklere ve özelliklere sahip olduğu için mutlaka ziyaret etmeniz tavsiye edilmektedir.

Balıkesir’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Balıkesir Saat Kulesi

Her şehrin bir simgesi olduğu gibi Balıkesir’in simgesi olarak bilinen Balıkesir Saat Kulesi, başlıca görmeniz gerekenler arasında yer almaktadır. Balıkesir’de gezilecek yerler merkez şeklinde bir araştırma yapacağınız zaman ilk karşılaşacağınız seçenek şüphesiz bu konum olacaktır.

Balıkesir Saat Kulesi, ilk olarak 1827 yılında yapılmış ve günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Yapısı gereği Galatasaray Kulesi’ni andıran bu saat kulesi, Balıkesir’in sembolü haline gelmiştir. Toplamda 20 metre uzunluğa sahip olması da dikkat çeken özellikleri arasında yer almaktadır.

Taksiyarhis Anıt Müzesi

Farklı yapıya ve mimariye sahip olan yerleri ziyaret etmek istiyorsanız bu konuda size önerilebilecek en güzel seçenek Taksiyarhis Anıt Müzesi olacaktır. Balıkesir’de gezilecek yerler neresi sorusu dahiline önerilen ve eski bir kilise olarak bilinen Taksiyarhis Anıt Müzesi, farklı yapısıyla dikkat çekmektedir.

Ayvalık’ın ilk kilisesi olduğu bilinen bu yapıda, ikinci katta kadınlar bölümü için yapılmıştır ve Gynaikein olarak adlandırılmaktadır. Son olarak tekel deposu olarak kullanılmış ve ardından terk edilmiştir. Şu anda anıt müzesi olarak hizmet vermekte ve ziyaretçileri beklemektedir.

Susurluk Kaplıcaları

Kaplıcaların sağlık açısından ne denli önemli olduğu bilinenler arasındadır. Balıkesir’de gezilecek doğal yerler başlığı altında önerilen Susurluk Kaplıcaları, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Gerek bölge halkı gerekse de farklı konumlardan gelen insanlar burada çeşitli rahatsızlıklara çözüm bulmaktadır.

Susurluk Kaplıcaları’nın iyi geldiği bilinen rahatsızlıklar ise şu şekilde açıklanabilir:

  • Nevralji
  • Felç
  • Romatizma
  • Kırık veya çıkık
  • Nevrit
  • Kadın hastalıkları
  • Polinevrit

Bu tip rahatsızlara sahip olan kişiler, Balıkesir’de yer alan Susurluk Kaplıcaları’nı ziyaret etmekte ve hastalıklarına şifa bulmayı ümit etmektedir.

Badavut Plajı

Balıkesir şehrinde yer alan pek çok plaj arasında önerilebileceklerden birisi de Badavut Plajıdır. Sessiz ve sakin bir alanda olması ve dalgasız olması nedeniyle pek çok kişi bu plajı tercih etmektedir. Aynı zamanda suyunun temiz olması da bu plajın ziyaret edilmesi nedenleri arasında yer almaktadır.

Balıkesir’de görülmesi gereken yerler denildiği zaman plaj kategorisi dahilinde önerilen Badavut Plajı, Ayvalık’a yakın olması ve aynı zamanda Sarımsaklı’ya yalnızca 5 km uzaklıkta olması nedeniyle de fazlasıyla ziyaret edilmektedir.

Cennet Tepesi

Ayvalık’ın Armutçu bölgesi dahilinde bulunan Cennet Tepesi, Balıkesir’de görülmesi gereken yerler arasında yer almakta ve sürekli olarak ziyaret edilmektedir. Manzara severler, bu tepe üzerinden gün doğumunu veya gün batımını izleyebilmektedir. Bunun dışında bulunduğu bölgenin manzarasına sahip olması nedeniyle de oldukça sevilmektedir.

Son dönemlerde düzenlenmesi ve mesire alanına çevrilmesi ile birlikte bölgede piknik gibi pek çok aktivite de yapılmaya başlamıştır. Yolunuz Balıkesir’e düşerse mutlaka bu konumu ziyaret etmelisiniz.

Altınova İskelesi

Sahil noktalarını tercih ediyorsanız ve aynı zamanda Balıkesir’de gezilecek yerler hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız mutlaka Altınova İskelesi’ni ziyaret etmelisiniz. Balıkesir’de gezilebilecek sahil noktaları arasında şiddetle önerilen bu konum, özellikle akşam üstü sahip olduğu manzara kapsamında beğenilmektedir.

Sahil boyunca dizilen kafeler ve restoranlar, aileniz veya arkadaşlarınız ile hoş vakit geçirmenizi ve aynı zamanda manzarayı izlemenizi sağlamaktadır. Ancak eğlence mekanları ve daha canlı konumları ziyaret etmek istiyorsanız bu noktada aradığınızı bulamayabilirsiniz.

Sarımsaklı

Sarımsaklı, Ayvalık’ta yer alan ve aynı zamanda en uzun kumsal niteliği taşıyan bir belde olarak bilinmektedir. Balıkesir’de ziyaret edilebilecek yerler kapsamında sunulan ve özellikle yaz döneminde gidilmesi tavsiye edilen Sarımsaklı, sahip olduğu eğlence hayatı ve temiz plajı ile dikkatleri üzerinde çekmektedir.

Tatil noktası olarak Sarımsaklı’yı tercih etmek istiyorsanız burada bulunan avantajları çok önceden araştırmanızda fayda olacaktır. Diğer konumlara göre gece hayatı kapsamında daha canlı olan ve aynı zamanda plajı ile de dikkat çeken Sarımsaklı, en iyi tatil noktaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bununla birlikte konaklama adreslerinin de oldukça uygun olduğu belirtilenler arasında görülmektedir.

Yorum gönder