×

Bartın’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Bartın’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler 

Bartın’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Diğer bir adıyla Amasra olarak bilinen Bartın, Karadeniz’in en önemli ve en sevilen ilçelerinden bir tanesi olmuştur. Bu nedenle Bartın’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler konusunda yapılan araştırmalarda her geçen gün çoğalmaya devam etmektedir. Eğer güzel bir Karadeniz turu yapmak istiyorsanız ve bu sayede keyifli vakit geçirmek gibi bir düşünceniz varsa, gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz; Amasra olmuştur. Amasra gezilip görülebilecek yerler bakımından oldukça muhteşem bir mimariye sahiptir. Bu nedenle tarihi yerleri merak ediyorsanız ve deniz hasreti çekiyorsanız gitmeniz gereken şeylerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Amasra’dır. Bartın’a gittiğiniz zaman gezebileceğiniz birçok farklı yer ve tarihi Liman bulunmaktadır. Bartın’ın birçok şehri yakın olması da kişilerin bu şehri daha sık ziyaret etmesine sebebiyet vermiştir. Amasra’da gezebileceğiniz yerler ise şu şekildedir;

  • İnkumu Plajı
  • Amasra Kalesi
  • Çakraz
  • Amasra Müzesi
  • İnkumu plajı
  • Bartın’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler 

İnkumu Plajı

İnkumu plajı Amasra denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi olmaya devam etmektedir. Özellikle de deniz havası almak istiyorsanız Amasra’ya gittiğinizde gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi de İnkumu plajıdır. İnkumu Plajında denize girmeniz de mümkün olacaktır. Amasra’nın muhteşem denizini görmek ve seyretmek istiyorsanız İnkumu Plajı sizin için harika bir tercih olacaktır. Özellikle de merkeze yakın oluşu ile bilinen inkumu Plajı Dilediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz şekildedir. Üstelik halka açıktır Bu nedenle Amasra’ya gittiğiniz zaman inkumu Plajını ziyaret etmenizde fayda vardır. Özellikle de deniz seviyorsanız, Amasra sizin için harika bir tatil bölgesi olacaktır. İnkumu plajı Karadeniz’in muhteşem denizini anlayabileceğiniz bir yapıya sahiptir. Özellikle de Karadeniz sularının derinliği, İnkumu Plajında fazlasıyla hissedilecektir. Siz de muhteşem bir deniz görmek istiyorsanız ve sahilde sevdiklerinizle sohbet etmek istiyorsanız, İnkumu Plajını ziyaret edebilirsiniz.

Çakraz

Bartın Denizi ile meşhur illerden bir tanesi olmuştur Bu nedenle Çakraz da Amasra ile bütünleşmeyi Başaran yerlerden biridir. Amasra’ya giden kişilerin Büyük bir kısmı Çakraz plajını ziyaret etmeden gitmemeye Özen gösterirler. Özellikle de deniz sporlarının sıklıkla yapıldığı bu bölgeye gittiğiniz zaman, Amasra’nın doğal güzelliklerini de net bir şekilde anlamış olacaksınız. Bartın ili, Türkiye’nin en sevilen ve en meşhur yerlerinden bir tanesidir. Siz de Bartın’ı ziyaret ederek Hem tatil yapabilir hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle de arkadaşlarınızla gidebileceğiniz bir tatil yeri arıyorsanız, Bartın sizin için muhteşem bir tercih olacaktır. Özellikle de Bartın’a yaz aylarında gitmeyi düşünüyorsanız, Çakraz plajı sizi büyüleyecek niteliklere sahiptir. Çünkü Çakraz plajı kumlu bir yapıya sahiptir.

Amasra Kalesi

Amasra’yı çeşitli nedenlerden dolayı ziyaret ettiği iseniz, gitmeniz gereken en önemli yerlerden bir tanesi de Amasra kalesi olmuştur. Amasra kalesi harika bir mimariye sahiptir. Özellikle de Amasra ilinin bir sembolü olarak bilinen bu yer, Bizans döneminden kalmaktadır. Bu nedenle Amasra’da yapılan kazıların çoğaldığını da görüyoruz. Tarihi yapısı ünlenmeyi başaran Amasra, hem denizi ile hem de muhteşem tarihi kalesiyle birçok kişinin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Siz de Amasra’yı ziyarete gittiyseniz söz konusu kaleyi ziyaret etmeden dönmemiz de fayda vardır. Bizans dönemini merak eden ve Bu döneme ait kalıntıları incelemek isteyen kişilerin büyük bir kısmı da Amasra kalesini ziyaret etmeyi ihmal etmemiştir. Siz de tarihi yapılara karşı ilgi duyan bir kişi iseniz, mutlaka Amasra Kalesini ziyaret etmelisiniz. Özellikle de Amasra Kalesi’nin şehir merkezindeki İnkumu Plajı’na fazlasıyla yakın olması kişilerin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Öncelikle ama Amasra Kalesi’ni ziyaret edip daha sonra da İnkumu Plajına giderek keyifli vakit geçirmeniz ve denize girmeniz mümkün olacaktır.

Amasra Müzesi

Bartın’ı ziyarete gittiyseniz Müzesi’ni görmeden dönmenizde de fayda vardır. Amasra şehrinde birden fazla arkeolojik ve tarihi kazı yapılmaya devam etmektedir. Bu kazılar sonucunda ele geçen eserler ise; şehri Müzesi’nde sergilenmeye devam etmektedir. Özellikle de kalıntıların hangi döneme ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız ve Amasra’nın tarihi ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız mutlaka Amasya müzesini ziyaretinizi gerçekleştirmelisiniz.

Müze içerisinde bulunan yetkililer, Amasra’nın tarihi yapısı ve mimarisi ile ilgili detaylı bilgileri size iletecektir. Siz de Amasra’nın tarihi yapısını daha yakından tanımak istiyorsanız, Amasra Müzesi bu konuda beklentinizi karşılayacak niteliklere sahiptir. Üstelik birçok kişi tarafından fazlasıyla sevilen Amasra Müzesi’nin şehir merkezine yakın olduğu da bilinmektedir. Bu sayede arabanızla ya da toplu taşıma araçları ile rahatlıkla Amasra Müzesi’ni ziyaret etmeniz ve Bartın’ın güzellikleri ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum gönder