×

Batmanda Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Batmanda Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken yerler

Batmanda Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Doğunun incilerinden bir tanesi olan Batman, her sene binlerce misafir ağırlamaya devam etmektedir. Durum böyle olunca, Batman doğal güzellikleri başlıkları ile alakalı yapılan araştırmalar da fazlalaşma ya başlamıştır. Batman’a gittiğiniz zaman, gezip görebileceğiniz birden fazla yer vardır. Bu sayede eğlenceli vakit geçirebileceğiniz gibi kültür açısından da kendinizi geliştirmeniz mümkün olacaktır. Aynı zamanda Batman’ın meşhur yemekleri de birçok kişinin fazlasıyla ilgisini çekmeye devam etmektedir. Bu nedenle Doğu turu yaptıysanız, mutlaka Batman’a gitmenizde ve Batman’ın muhteşem güzelliklerini görmenizde fayda vardır.

Batmanda Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken yerler bakımından oldukça fazla seçeneğe sahip illerden bir tanesi olduğu gibi, doğu yemekleri ile de ünlenmeyi başarmıştır. Bu nedenle Batman’a gittiğiniz zaman yapabileceğiniz birçok aktivite ve gezebileceğiniz birçok yer vardır. Özellikle de tarihi yerleri merak eden ve araştırmayı seven bir kişi iseniz Batman’a gitmek sizin için harika bir seçim olacaktır. Özellikle de tarihi gezi yapmayı seven bir kişi iseniz, Doğuya gittiğiniz zaman Batman’ı ziyaret etmeyi unutmamanız da fayda vardır. Batmanda gezip görebileceğiniz yerlerden bazıları ise şu şekildedir;

  • Hasankeyf
  • Hasankeyf Kalesi
  • Tarihi Batman Müzesi
  • Zeynelbey Türbesi
  • Batmanda Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken yerler

Hasankeyf

Batman’da gezilecek yerler blog tarzında başlıkları araştıran kişilerin ilk karşılaşacağı yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Batman’ın meşhur tarihi yeri olan Hasankeyf olmuştur. Hasankeyf Batman ile bütünleşmiş ve en sevilen tarihi bölgelerden bir tanesi olmuştur. Hemen hemen ilk çağlara dayanan bu yerleşim iki yakasını Dicle nehrinin ayırdığı bir yer olarak bilinmektedir. Hasan keyfin tarihi ise; neredeyse 12000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Özellikle de tarihi ve coğrafi geziler yapmaktan hoşlanan bir kişi iseniz, Hasankeyf beklentinizi karşılayabilecek niteliktedir.

Ancak 2020 yılının Mayıs ayında sular altında kaldığı bilinmektedir. Fakat; Hasankeyf’e gittiğiniz zaman görebileceğiniz tarihi yerlerden bazıları hala durmaktadır. Aynı zamanda Hasankeyf’e gittiğiniz zaman Hasankeyf kalesi gibi harika bir mimariyi ziyaret etmenizde fayda vardır. Hasankeyf tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarihi açıdan büyük zenginliklere sahip olan bu bölgeyi görmeden gitmemenizde ve mimarilerini incelemenizde fayda vardır. Bu sayede gezinizden daha fazla verim alabileceğinizden ve unutulmaz anlar yaşayacağınızdan da emin olabilirsiniz.

Tarihi Batman Müzesi

Tarihi Batman müzesi de Batman’a giden kişilerin fazlası ile ilgisini çekmektedir. Özellikle de tarihi ve kültürel gezileri seven bir kişi iseniz, Batman’a gittiğiniz zaman müzeyi ziyaret etmeden dönmeniz de fayda vardır. Batman, mağara açısından oldukça verimli bir şehir olduğu için yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan tarihi eserlerin sayısı da bir hayli fazladır. Durum böyle olunca Batman’dan çıkarılan tarihi eserlerin büyük bir kısmı da tarihi Batman müzesi üzerinde sergilenmeye devam etmektedir. Siz de tarihinizi merak ediyorsanız ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, tarihi Batman müzesini ziyarete gidebilirsiniz. Bu sayede çıkarılan tarihi eserlerle alakalı daha fazla bilgi sahibi olmanız ve kaza incelemeleri sonucunda hangi kanılara varıldığını öğrenmeniz mümkün olacaktır.

Zeynel Bey Türbesi

Zeynep Bey Türbesi de Batman’ın en meşhur yerlerinden bir tanesi olmuştur. Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yer almakta olan bir türbedir. Zeynel Bey türbesi her geçen yıl, yerli yabancı birçok turist ağırlamaya devam etmektedir. 1473’lü yıllarda Otlukbeyli Savaşı’nda hayatını yitiren Zeynel Bey için yaptırılmış bir türbe olan bu yerleşim, birçok kişi tarafından ilgi odağı olmaya devam etmektedir. Türbeyi yaptıran kişi ise; tarihi kitaplarda Akkoyunlu hükümdarlığı yapmış olan uzun Hasan olarak bilinmektedir. Bu kadar eski bir mimariye sahip olan Zeynel Bey türbesi, Batman’ın en önemli sembollerinden bir tanesi olmuştur. Bu nedenle Batman’ı ziyarete giden kişilerin büyük bir kısmı Zeynel Bey türbesini ziyaret ederek dualarını etmektedir. Aynı zamanda Batman’ın yerli halkı da Zeynel Bey türbesini sıklıkla ziyaret ederek gününü geçirmektedir. Siz de Batman’ı ziyarete gittiyseniz mutlaka Zeynel Bey türbesini görmeniz de fayda vardır. Daha sonra ise; Hasan keyfin güzelliklerini inceleyebilir ve bu sayede Batman’ın tarihi yapısını daha net anlayabilirsiniz. Batman tarihi yerler açısından en önemli illerden bir tanesi olmuştur.

Batman Piknik Alanları

Batman piknik alanları da birçok kişi tarafından sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. Bunun sebebi ise, tarihi gezilerden sonra insanların sevdikleriyle beraber dinlenme isteğinden kaynaklanmaktadır. Siz de Batman’da gezilecek tarihi yerleri bitirdikten sonra, Hasankeyf yakınlarında bulunan piknik alanlarında dinlenebilir ve bu sayede keyifli vakit geçirme şansı yakalayabilirsiniz. Batman’ın tarihi yapısı kadar eşsiz doğaüstü güzellikleri de ün kazanmıştır piknik yaptığınız esnada Batman’ın doğasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Yorum gönder