×

Bilecik’te Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Bilecik’te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Bilecik’te Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Bilecik, Türkiye’nin en az nüfuslu illeri arasında yer almaktadır. Marmara Bölgesi’nin saklı cenneti olan Bilecik, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Bilecik’te Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler ve tarihi mekânların sayısı oldukça fazladır.

Bilecik’e yolu düşen bireyler, mutlaka şehrin dört bir yanında bulunan güzellikleri görmeden dönmemelidir. Çünkü Bilecik, Marmara’da yeşil olan sınırlı alanların büyük bir çoğunluğuna sahip olup, Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemine ilk adımların atıldığı şehirlerimizden bir tanesidir. Bilecik’te Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler:

  1. Bilecik Müzesi
  2. Küçükelmalı Tabiat Parkı
  3. Söğüt Çaltı Kaplıcası
  4. Harmankaya Kanyonu
  5. Bozcaarmut Göleti
  6. Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi
  7. Yaşayan Kent Müzesi
  8. Bilecik’te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Bilecik Müzesi

Bilecik Müzesi, Bilecik’e giden bireylerin görmeden dönmemesi gereken bir müzedir. Şehrin merkezinde bulunan bu müze, Bilecik’te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır. Bilecik Müzesi, 1800’lü yıllarda inşa edilmiş bir yapının Kurtuluş Savaşı sonrasında aynı temel üzerine tekrar yapılması ile günümüzdeki halini korumuştur.

İlk inşa edildiği yıllarda jandarma binası olarak kullanılan bu bina, Yunan işgali esnasında yerle bir edilmiştir. Ancak daha sonrasında aynı mimari yapı korunarak tekrar inşa edilmiştir. 1995 yılına kadar şehir hapishanesi olarak kullanılan yapı, 2007 senesinde müze olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Küçükelmalı Tabiat Parkı

Küçükelmalı Tabiat Parkı, sadece Bilecik’in değil, Türkiye’nin en güzel tabiat parkları arasında yer almaktadır. Bilecik’te gezilecek doğal yerler araştırması yapan bireylerin mutlaka gitmesi gereken Küçükelmalı Tabiat Parkı, doğa âşıkları için idealdir.

Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda yapılabilecek pek çok aktivite bulunmaktadır. Göl kıyısında yürüyüş yapabilir, mangal yapabilir ve aileniz ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bu tabiat parkının çevresinde bulunan tesisler sayesinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz de mümkündür. Bu nedenle çocuklu aileler için de uygundur.

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Bilecik’in doğal güzellikler bakımından en gözde ilçelerinden biri olan Söğüt’te mutlaka Çaltı Kaplıcasını ziyaret etmeniz tavsiye edilmektedir. Söğüt Çaltı Kaplıcası, Bilecik Söğüt’te gezilecek yerler listesinin başında gelmektedir.

Bu kaplıcanın suyunu hem içebilir hem de banyo için tercih edebilirsiniz. Pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen Söğüt Çaltı Kaplıcası, yerel halk tarafından sıkça tercih edilmektedir. Üstelik kaplıca alanının olduğu bölgede pek çok otel hizmet vermektedir. Ancak isteyen bireyler günübirlik olarak ziyaret gerçekleştirebilmektedir.

Harmankaya Kanyonu

Harmankaya Kanyonu, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hem ilginç gizli mağaraları görmek hem de farklı su sporları yaparak seyahatinizi daha keyifli hale getirmek için 4 kilometre uzunluğunda olan Harmankaya Kanyonu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Harmankaya Kanyonu, kanyon ile aynı isme sahip olan köyün içerisinde bulunmaktadır. Eğer imkânınız varsa bu kanyona bahar aylarında gitmeniz tavsiye edilmektedir. Çünkü bahar aylarında kanyonun su seviyesi yükselmekte ve aksiyonlu su sporlarına daha uygun bir hale gelmektedir.

Bozcaarmut Göleti

Bozcaarmut Göleti, en sık tercih edilen kamp ve piknik alanları arasında yer almaktadır. Eğer Bilecik’te piknik yapılacak yerler arıyorsanız, Bozcaarmut Göleti tam size göredir. Türkiye’nin dört bir yanından kampçıların tercih ettiği bu alan, tesis haline gelmediği için doğa ile iç içe bir tatil imkânı sunmaktadır. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, kamp alanında çeşme haricinde herhangi bir hizmet verilmemektedir.

Bozcaarmut Göleti hem yaz hem de kış aylarında gidilebilecek bir yerdir. Ancak özellikle yaz aylarında daha kalabalıktır. Buna ek olarak sessiz bir tatil ya da piknik yapmak isteyen bireylerin hafta içi günlerini tercih etmesi önerilmektedir. Bilecik’in cenneti olan Bozcaarmut Göleti, mesai günleri dışında çok kalabalık olabilmektedir.

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Bilecik’i yakından tanımak isteyen vatandaşların görmeden geçmemesi gereken alanlardan biridir. Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı olan Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, 1900’lü yıllarda inşa edilmiştir. Ancak tarih ile alakalı bazı veriler dışında net bir bilgi yoktur. Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, Osmanlı Dönemi’nde Memiş Ağa tarafından yaptırılmıştır ve ilk kullanım amacı sargı evidir.

Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi’ne giden bireyler mutlaka Osmanlı mimarisini yakından görme fırsatına erişecektir. Müzenin içerisinde ise hem Osmanlı hem de Bilecik’in yöresel ürünleri bulunmaktadır. Pazar günleri dışında her gün ziyaret edebileceğiniz bu müze, ücretsiz bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Yaşayan Kent Müzesi

Yaşayan Kent Müzesi, Bilecik merkezde yer alan ve şehri öğrenmek isteyenlerin buluşma noktası haline gelen bir müzedir. Bilecik’te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında gösterilen Yaşayan Kent Müzesi, bu yörenin gelenek ve göreneklerini en ince detayları ile birlikte gözler önüne sermektedir.

Yorum gönder