×

Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Burdur, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan ancak denize bağlantısı bulunmayan bir şehirdir. Burdur’un en çok dikkat çeken özelliği ise pek çok gölünün olmasıdır. Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler oldukça fazladır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Burdur, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir.

Burdur’a giden bireylerin gezebileceği pek çok yer bulunmaktadır. Zira Burdur’da hem tarih gezileri hem de doğa gezileri yapmak mümkündür. Aşağıdaki listeye göz atarak Burdur’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bazılarını öğrenebilirsiniz. Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler;

  1. Salda Kayak Merkezi
  2. Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi
  3. Burdur Arkeoloji Müzesi
  4. Gölcük Tabiat Parkı
  5. Oğuzhan Kent Ormanı
  6. Salda Gölü
  7. Burdur’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Salda Kayak Merkezi

Salda Kayak Merkezi, Burdur’un parlayan yıldızlarından bir tanesidir. Son dönemlerde yalnızca yerel halk tarafından değil, çevre illerden gelen ziyaretçileri de ağırlayan Salda Kayak Merkezi, hem uygun fiyatlı bir tatil seçeneği olmakta hem de güzel aktiviteler sunmasıyla ön plana çıkmaktadır. Salda Kayak Merkezi’ne ulaşım ise oldukça kolaydır.

Salda Kayak Merkezi’nin en cazip özelliği ise, Türkiye’de göl manzarasına sahip tek kayak merkezi olmasıdır. Bu sayede hem kış turizmi hem de doğa turizmi için ideal bir noktadır. İçerisinde ihtiyaçların karşılanabileceği bir tesise sahip olan Salda Kayak Merkezi, teleferik ve 5 farklı zorluk seviyesinde pist ile hizmet vermektedir.

Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi

Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi, Burdur tarihi yerler konusunu araştıran bireylerin ilk gitmesi gereken müzelerden bir tanesidir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde konut olarak yaptırılan bu bina, oldukça özel el işçilikleri ile süslenmiştir. Altın ve gümüş işçiliği de yapıda rahatlıkla görülebilmektedir.

Günümüzde Taş Oda Konağı Etnografya Müzesi halini alan bu yapı, şehrin tarihini ve kültürünü anlamak isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir. Müzenin içerisinde eski zamanlarda kullanılan kıyafet ve gereçler bulunmaktadır. Bu müzeyi gezmek için herhangi bir ücret ödenmesine de gerek yoktur. Haftanın her günü açık olan bu müzeyi ziyaret ederek Burdur’u daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur Arkeoloji Müzesi, başta Sagalassos olmak üzere pek çok medeniyet ve antik kentin kalıntılarının sergilendiği bir müzedir. Burdur’un ev sahipliği yaptığı antik medeniyetlerden kalan eserlerin yer aldığı Burdur Arkeoloji Müzesi, Burdur’un tarihte ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun ispatı niteliğindedir.

Burdur Arkeoloji Müzesi, şehir merkezinde yer aldığı için sıkça ziyaretçi almaktadır. Bunun yanı sıra eski dönemlerden kalan eserlerin bulunması ve giriş ücretinin oldukça düşük olmasıyla daha da sevilen bir müze haline gelmiştir. Günümüzde bir kütüphanenin ilk katlarında yer alan müze, tarih severlerin mutlaka gitmesi gereken yerler arasındadır.

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı, Burdur değil Isparta iline bağlı bir parktır. Ancak Burdur’a oldukça yakın olması nedeniyle yerel halkın sıkça gittiği yerlerden bir tanesidir. Burdur Isparta arası gezilecek yerler araştıran bireyler, mutlaka Gölcük Tabiat Parkı’nı ziyaret etmelidir.

Gölcük Tabiat Parkı, çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz ve keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yerdir. Çocuklu aileler için de uygun olan bu park, kır gazinosu ve restorana sahiptir. Üstelik eşsiz bir gölün kıyısındadır. Doğayla iç içe olmak isteyen bireyler, mutlaka Gölcük Tabiat Parkı’nı görmeden dönmemelidir.

Oğuzhan Kent Ormanı

Oğuzhan Kent Ormanı, Burdur’un en fazla doğal güzelliklerine sahip ilçelerinden biri olan Bucak’ta yer almaktadır. Burdur Bucak gezilecek yerler araştıran bireylerin mutlaka gitmesi gereken Oğuzhan Kent Ormanı, göl kenarındadır. Mavi ve yeşilin eşsiz uyumunu gözler önüne seren bu orman, pek çok aktivitenin yapılabildiği bir alandır.

Oğuzhan Kent Ormanı’nın içerisinde tesis de bulunmaktadır. Bu sayede ziyaretçiler çay molası verebilmekte ya da yemek yiyebilmektedir. Ülkemizdeki en güzel kent ormanlarından bir tanesi olan Oğuzhan Kent Ormanı, doğayla iç içe olmak isteyen ancak tesis hizmetlerinin de olmasını talep eden vatandaşlar için idealdir.

Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur’un simgelerinden bir tanesidir. Burdur’un en çok bilinen gölü olan Salda Gölü, hem yerel halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Gölün etrafında pek çok tesis hizmet vermekte ve kamp alanları bulunmaktadır. Bu nedenle doğa tatili yapmaktan hoşlanan bireylerin ilk tercihi Salda Gölü’dür.

Salda Gölü’nün derinliği 180 metrenin üzerindedir. Bu nedenle gölde yüzmek yasaklanmıştır. Ancak çoğunlukla yasaklara uyulmamakta ve bazı noktalardan gizli bir şekilde göle girilmektedir. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, gölde akıntı bulunduğu için yüzmek oldukça tehlikelidir. Gölde yüzmek yerine başka aktivitelere yönelebilirsiniz.

Yorum gönder