×

Giresun’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Giresun'da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Giresun’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Giresun; Karadeniz bölgesinde bulunan ve doğal güzellikleriyle görenleri kendisine hayran bırakan bir şehirdir. Giresun’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler;

Özellikle fındık üretimiyle ön plana çıkan ve hem ülkemizdeki hem de dünyadaki sayılı fındık üreticileri arasında yer alan Giresun tarihi ve doğal güzellikleri ile büyüleyen ve mutlaka görülmesi gereken bir yer konumundadır. Şimdi Giresun’da gezilebilecek birbirinden güzel mekan ve alanlara birlikte göz atalım:

  • Giresun Müzesi
  • Giresun Adası
  • Giresun Kalesi
  • Giresun Adası Botanik Bahçesi
  • Yedideğirmenler Tabiat Park
  • Dokuzgöl Milli Parkı
  • Büyük Sarkıt Mağarası
  • Tepesi Delik Mağarası
  • Kırıkharman Yaylası
  • Kulakkaya Yaylası
  • Kümbet Yaylası

Özellikle doğal mekanları ve güzellikleriyle ön plana çıkan Giresun’da, etkileyici ve eşsiz manzaraya sahip birbirinden özel alanlara birlikte bakalım. Öncelikle tarihi değeri olan Giresun Müzesi ile başlayalım:

Giresun Müzesi

Şu anda pek çok farklı kültürün izlerini taşıyan bir müze olarak hizmet veren tarihi bina; kilise olarak inşa edilmiş ve uzun süre bu şekilde hizmet vermiştir. Şu anda şehirde yer alan; Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait  izleri yansıtan eserleri barındırmaktadır. Giresun’un tarihi yerleri arasında yer alan özel mekanlardan birisidir.

Giresun'da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Giresun Adası

Yeşili ve maviyi en güzel şekilde harmanlayan Giresun ‘ da bulunan ada; şehrin doğal güzelliklerini en iyi şekilde yansıtan alanlardan birisi olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. İkinci derece arkeolojik sit alanı olan bölge; Giresun’da görülmesi gereken muhteşem mekanlardandır.

Giresun Kalesi

Konumu itibariyle oldukça göz alan bir yer olan Giresun kalesi; deyim yerindeyse şehri iki parçaya ayırmaktadır. Birinci derece doğal sit alanıdır; aynı zamanda ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmemektedir. Kale içinde Milli Mücadele dönemi kahramanlarından olan Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı yer almaktadır. Giresun’da görülmesi gereken yerler arasında en özel olanlarından birisidir.

Giresun Adası Botanik Bahçesi

Oldukça büyük bir alan olarak söylenebilecek alanda botanik bahçesinin yanı sıra; yürüyüş yolları, geniş bir çocuk parkı, balıkçıl kuş müzesi ve daha pek çok farklı gezilebilecek mekan vardır. Giresun’un en güzel alanlarından birisi olarak dikkat çeken Giresun Adası Botanik Bahçesi; birbirinden özel mekanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Yeldeğirmenler Tabiat Park

Mesire alanı olarak da değerlendirilen bu eşsiz güzellikteki tabiat parkının Cenevizliler döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. İçinde mağaralar, obruklar ve doğal şelaleleri barındıran bu muhteşem alanı muhakkak görmelisiniz.

Dokuzgöl Milli Parkı

Dokuzgöl Milli Parkı; ormanlık bir bölge içinde bulunmakta ve bir doğa harikası olarak zihinlerde yer etmektedir. İçinde çeşitli konaklama tesislerinin de bulunduğu alan; Giresun’da görülmesi gereken yerler arasında birinci olmaya aday denilebilir. Şehirde mutlaka gezilmesi tavsiye edilen doğal alanlardan birisidir.

Büyük Sarkıt Mağarası

Doğal güzellikleriyle nam salmış olan Giresun’un doğası yalnızca yeşili ve mavisiyle sınırlı da değil. Doğal bir oluşum olan büyük sarkıt mağarası; bölgede ziyaret edilmesi tavsiye edilen alanlar arasındadır.

Ülkemizde yer alan sayısız doğal güzellik ve tarihi mekanlara ev sahipliği yapan Giresun’da görülmeye değer birbirinden güzel ve önemli alan bulunmaktadır. Bunlardan birisi olan büyük sarkıt mağarası; Yeldeğirmenler Tabiat Parkı içinde bulunmaktadır.

Tepesi Delik Mağarası

Görseliyle dikkat çeken yine doğal bir güzellik olan tepesi delik mağarası da bölgede yer alan özel alanlardan birisi olarak ortaya çıkmaktadır. Giresun’a gidenlere görülmesi önerilen mekanlardan biridir. İçinde gölet de bulunan tepesi delik mağarası; Giresun’un doğal mekanları arasındadır.

Kırıkharman Yaylası

Giresun Çakrak köyünde yer alan Kırıkharman yaylası; hem doğası hem de barındırdığı tarihi yapılar sayesinde Giresun’da en güzel yerler arasında bulunmakla birlikte görülmesi tavsiye edilmektedir. Yaylanın eşsiz doğal atmosferinin yanı sıra, içinde bulunan tarihi kilise de dikkat çeken bir yapıdır. Yaklaşık 170 yaşında olan kilise; görülmeye değer bir mekan.

Kulakkaya Yaylası

Giresun’da en çok ziyaret edilen yaylaların başında gelen bu doğa harikası mekan; diğer pek çok yaylaya göre daha alçakta bulunduğu için; ulaşımı daha kolay olmaktadır. Bahar aylarında açan çiçekleri, mis gibi havası ve yeşilin her tonuyla muhakkak görülmesi tavsiye edilen özel bir alandır.

Kümbet Yaylası

Şenlikleri ile bölgede oldukça meşhur olan kümbet yaylası; her sene temmuz ayında düzenlenmektedir. Elektrik ve telefon gibi altyapıya sahip olan yaylada; otel de bulunmaktadır. Giresun’da Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler arasında bulunan yayla; muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Şehirde görülebilecek daha birçok mekan ve doğa harikası alan vardır.

Yorum gönder