×

Kilis’te Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Kilis'te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Kilis’te Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Kilis Türkiye’nin en ünlü ve en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğu için , bu nedenle Kilis’te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Siz de Kilis’e gitmeyi düşünüyorsanız gezebileceğiniz ve görebileceğiniz birçok farklı yerin olduğundan emin olabilirsiniz. Özellikle de doğu gezisi yapmak istiyorsanız Kilis sizin için en doğru tercih edilecek yerlerden  bir tanesi olacaktır. Gittiğiniz ve gördüğünüz bu yerde yediğiniz yöresel yemekler ve gezdiğimiz yerler unutulmayacak derecede güzeldir. Özellikle de Suriye sınırında yer alan Kilis ile her geçen yıl binlerce kişiye ev sahipliği yapmaya da devam etmektedir. Kilis’te gittiğiniz zaman yerli halkın misafirperverliği de size etkileyecek derecededir. Bu nedenle Kilis’e gitmeniz gereken en önemli şehirlerden tanesidir. Kilise gittiğiniz zaman karşılaşacağınız yerler sizi büyüleyecek niteliklere sahiptir. Özellikle de tarihi açıdan zengin bir şehre gitmek ve kültür turu yapmak istiyorsanız Kilis tercih etmeniz gereken en önemli yerlerden bir tanesidir. Kilise gitmek ise oldukça kolaydır. Kilis’te görebileceğiniz yerlerden bazıları ise şu şekilde sıralanmıştır;

  • İslambey Parkı
  • Paşa Hamamı
  • Ulu Cami
  • Akıncı Konağı
  • Kilis'te gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

İslambey Parkı

İslambey Parkı Kilis’in en önemli yerlerinden bir tanesi olmuştur. Kilis ile bütünleşmiş bu yer birçok ziyaretçiyi almaya devam etmektedir. Sizde İslambey Parkı’nı ziyaret etmek istiyorsanız kilise gitmeniz yeterli olacaktır. İslambey Parkı oldukça muhteşem bir mimariye sahiptir. Bu parkta keyifli vakit geçirebildiğiniz gibi tarihin birçok anına tanıklık etmeniz de mümkün olacaktır. Bu nedenle İslambey parkına olan ziyaretler her geçen yıl artış göstermeye devam etmektedir. Sizde Kilis’i ziyaret etmeye gittiyseniz mutlaka İslambey parkında görmeniz de fayda vardır. Bu sayede tarihi açıdan bilgilerinizi çoğaltmanın ve Kilis’te gezilecek ve görülecek yerler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmanız da mümkün olacaktır.

Paşa Hamamı

Kilis denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz paşa hamamı olmuştur. Hamam ziyaretleri birçok kişinin en sevdiği aktivitelerden bir tanesidir. Bu nedenle kilise gittiğiniz zaman da paşa Hamamı’nı ziyaret etmenizde fayda vardır. Paşa Hamamı yıllardır Kilis’te bulunan en önemli yapılardan bir tanesidir. Eski tarihi ile tanınan paşa hamamı beklentinizi karşılayacak niteliklere sahiptir. Bu hamama gittiğiniz zaman tarihin birçok anla tanıklık etmiş olacağınızdan da emin olabilirsiniz. Bu nedenle kilise giden kişilerin büyük bir kısmının Paşa Hamamı’nı ziyaret ettiğini ve bu sayede sevdikleriyle beraber keyifli vakit geçirdiğini de görüyoruz. Üstelik paşa hamamı Kilis’in merkezine en yakın yerlerden de bir tanesidir. Bu sayede paşa hamamına ulaşım sağlamanız da daha kolay olacaktır.

Ulu Cami

Doğu taraflarına gittiyseniz meşhur camileri gezmeniz de de fayda vardır. Bu camilerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Ulu Cami olmuştur. Kilis’in sembollerinden bir tanesi olan Ulu Camii her geçen yıl binlerce turist ağırlamaya devam etmektedir. Bunun yanında Kilis’in yerli halkı da Ulu Camiiyi fazlasıyla sevmekte ve sahiplenmektedir. Bu nedenle ulu camiye yapılan ziyaretler her geçen gün artış göstermeye devam etmektedir. Siz de camileri ziyaret etmekten hoşlanan bir kişi iseniz, Kilis’in en tarihi yapılarından bir tanesi olan Ulu Camiyi ziyaret edebilir ve bu sayede keyifli vakit geçirme şansı da elde edebilirsiniz. Üstelik ulu cami şehrin tam merkezinde bulunduğu için ulaşım sağlamanız ve gezmenizi de oldukça kolaydır. Ulu Cami yakınlarında gezilecek yerler konusunda araştırma içerisindeyseniz de Ulu Cami’nin etrafında birçok farklı park ile karşılaşmanız ve burada dinlenerek keyifli vakit geçirmeniz de mümkün olacaktır. Bu nedenle Kilis’e gittiyseniz ulu camiyi görmeden gitmemenizde de fayda vardır.

İslam bey Parkı

Kilis’in en sevilen yerlerinden bir tanesi de İslam Bey Parkı olarak bilinmektedir. İslam bey Parkı hem birçok kişinin dinlenebileceği hem de sevdikleriyle beraber eğlenceli vakit geçirerek tarihin birçok anına tanıklık edebileceği yerlerden bir tanesidir. İslam bey Parkı uzun süredir Kilis’te bulunan ve en meşhur parklardan bir tanesi de özellikle de Kilis şehrinin yerli halkını yakından tanımak istiyorsanız ve yöresel lezzetlerin tadına bakmak istiyorsanız, bu parka gitmeniz de fayda vardır. Çünkü İslam Bey parkının yakınlarında birden fazla yöresel yemeklerin satıldığı yer olduğundan emin olabilirsiniz. Bu sayede dinlenme sürenizi bitirdikten sonra, yemek yiyebileceğiniz yerlere geçiş yapmanız ve bu sayede kilise daha yakından tanıyabilmenizde mümkündür. Üstelik bu parka ziyarete gidebilmek için ekstra ücret ödemenize de kesinlikle gerek yoktur. Bu nedenle İslam Bey parkına olan ziyaretler de her geçen gün artış göstermiştir.

Yorum gönder