×

Kırklareli’nde Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Kırklareli’nde gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Kırklareli’nde Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Türkiye tarihi ve turistik açıdan büyük bir potansiyele sahiptir. Her ilde mutlaka görülmesi gereken yerler vardır. Kırklareli’nde gezilmesi ve görülmesi gereken yerler de mevcut olup mavi ve yeşilin birleştiği plajlardan, müzelere kadar geniş bir yapıya sahiptir. Hepsi sayılamayacak olduğu için, bir kısmı şöyledir;

  1. Kıyıköy Plajı
  2. İğneada Plajı
  3. Beğendik Plajı
  4. Poliçe Koyu
  5. Ali Rıza Efendi Kültür Evi
  6. Kırklareli Müzesi
  7. Âşıklar Tepesi
  8. Atatürk Evi

Kırklareli’ne gelme amacınız ne olursa olsun, bu gibi yerleri görmeden ayrılmamanız önerilir. Böylece bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini görebilir, bir sonraki tatiliniz için seçebileceğiniz plaja bile şimdiden karar verebilirsiniz.

Kırklareli’nde gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

1.      Kıyıköy Plajı

Kırklareli’ne bağlı olan Kıyıköy’de bulunan bu plaj, yeşil ve mavinin birleştiği eşsiz bir konumdur. Kayalık bir mekânda yer almaktadır ve iki sit alanı bulundurur.  Burada dereler de mevcut olup, arzu edenler tarafından balık avlanabilir. Aynı zamanda kayık ve motor gezintileri de yapılabilir.

Kumsalı oldukça uzun olup, temiz bir yapısı vardır. Eğer tatil için değerlendirmek istiyorsanız, çeşitli konaklama seçenekleri de mevcuttur. Muhteşem denizi ve güneşiyle, yaz tatilinizi en iyi şekilde, sakince yapmanıza yardım eder.

2.      İğneada Plajı

Her ne kadar çoğu kişi aklına getirmese de, Kırklareli birçok plaja ve koya sahiptir. Bu konunun bilinmemesinin de etkisiyle İzmir ve Antalya gibi lokasyonlara nazaran daha az turist çeker. Böylece tatilinizde kendinize vakit ayırabilmeniz sağlanır. Kırklareli’nin tarihi ve turistik yerleri arasında çok sayıda yer olup,  bunlardan biri de İğneada plajıdır.

Demirköy ilçesine bağlı bir yer olan İğneada, Bulgaristan ile sınırdır. Demirköy’e mesafesi 25 kilometre olup, 10 kilometre gibi uzun ve tertemiz kumsala sahiptir. Tatil için değerlendirilebilecek konumlardan bir tanesi olup 5 yıldızlı oteli de vardır.

3.      Beğendik Plajı

Eğer güzel bir köyü ziyaret etmek ve bu esnada denize de girmek istiyorsanız, Beğendik plajı tercih edebileceğiniz yerler arasındadır. Yakın mesafedeki köyü ziyaret ederek yerel tatları doğrudan deneyebilir, istediğiniz zaman denize girebilirsiniz. Her ne kadar bölge halkı buraya yoğun olarak gelse de, yerli ve yabancı turistler tarafından henüz keşfedilmiş değildir.

Bulgaristan’a doğru yüzme keyfini size yaşatan Beğendik plajı, bu isimle alınan köyün yakınlarındadır. Bununla beraber denizi oldukça dalgalı ve derindir. Bu sebeple yüzmeyi iyi bilmeyenler için tehlikeli bir yer olabilir.

Güneşi ve berrak suyuyla sizi karşılayan bölgede eşsiz lezzetlerle mükemmel bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilir, yeni tecrübeler edinebilirsiniz.

4.      Poliçe Koyu

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı olan Hamidiye konumunda yer alan Poliçe Koyu, görenleri kendine âşık edecek bir doğaya sahiptir.  Kışlacık köyünün sınırlarında olması sebebiyle köyü de ziyaret edebilir, buradan yerel tatları eşsiz bir lezzetle deneyebilirsiniz.

Etrafı ağaçlarla dolu bir ormanla çevrilen bu koy, falezli bir yapıya sahiptir. Denizden sıkılmışsanız ormanda bir gezintiye çıkabilir, daha önce keşfetmediğiniz bir tecrübe yakalayabilirsiniz. Kırklareli Vize gezilecek yerler listesinde olan bölge, doğal yapısıyla keşfedilmeyi beklemektedir.

5.      Ali Rıza Efendi Kültür Evi

Kırklareli’ne hangi sebeple gelirseniz gelin, görmeniz gereken yerlerden bir tanesi Ali Rıza Efendi Kültür Evidir. 1800’lü senelerden kalmış olmakla beraber, harabe durumundan yenilenerek halka sunulmuştur. İçerisinde,

  1. Türk Odası,
  2. Karadağ Odası,
  3. Yunanistan Odası,
  4. Bulgaristan Odası,

Mevcut olup farklı bir tecrübe sunar.

6.      Kırklareli Müzesi

Kırklareli’nin merkezinde bulunan bu müze, Kırklareli’nde gezilmesi ve görülmesi gereken yerler listesinde yer almaktadır. 1994 yılında müze olarak aktivite göstermeye başlamış olup, içerisinde tabiat salonu vardır. Burada tam 76 canlı türü sergilenir.

İçerisinde arkeoloji bölümü de mevcut olup Antik Yunan mitolojisinden Dionysos rölyefini görebilir, kazılarda keşfedilen sonuçlara bakabilirsiniz. Osmanlı zamanından kalan topları da inceleyerek, tarihi bir gezinti yapabilirsiniz.

7.      Âşıklar Tepesi

Kırklareli keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda yapıya sahiptir. Bunlardan biri de Kıyıköy’de yer alan âşıklar tepesidir. Her ne kadar bölge halkı arasında ünlü de olsa, birçok kişi tarafından keşfedilmiş değildir. Denizi ve ormanıyla muhteşem bir izleme noktası olup, tek başınıza ya da sevdiklerinizle eşsiz dakikalar geçirmenize yardım eder.

8.      Atatürk Evi

Kırklareli içerisinde çok sayıda gezilecek yer vardır. Biri de merkezde bulunan Atatürk Evidir. Kırklareli’nin tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan yapı, Mustafa Kemâl Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin, birebir aynısıdır.

Eğer Mustafa Kemâl Atatürk’ün nerede doğduğunu merak ediyor ancak Selanik’e gidemiyorsanız, Kırklareli’ne geldiğinizde burayı gezebilirsiniz.

Yorum gönder