×

Rize’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Rize’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler 

Rize’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Rize; Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan ve yoğun yağış alan bir şehirdir. Ülkemizde en yeşil bölgelerin başında gelen Rize’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler mevcuttur. Mavinin ve yeşilin her tonunun buluştuğu ve doğal güzelliklere doyuran bir yer Rize’de gezilip görülebilecek birbirinden güzel yerlere birlikte bakalım:

  • Anzer Yaylası
  • Ayder Yaylası
  • Ovit Yaylası
  • Pokut Yaylası
  • Çağrankaya Yaylası
  • Gito Yaylası
  • Yedigöller

Yukarıda sayılan ve genelde doğal güzelliğiyle ön plana çıkan alan ve mekanlardan ünlü Anzer yaylası ile başlayalım:

Rize’de Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler 

Anzer Yaylası

Özellikle bahar aylarında eşsiz bir manzaraya bürünen yayla; çiçeklerinin rengi ve büyüsüyle görülmeye değer. Yöreye has Anzer balıyla ünlü olan yayla; şifa niyetine yenilen bu nimetle de nam salmıştır.

Diğer illerle bağlantı noktası sayılan ve arada yer alan Anzer yaylası; Rize’ye gelenlerin mutlaka görmesi gereken doğa harikalarından biridir. Bilhassa bahar ya da yaz başı gibi ziyaret edilmesi tavsiye edilir.

Ayder Yaylası

Yörenin ünlü bir diğer yaylası da Ayder oluyor. Yalnızca bölgenin değil; ülkemizin de ilk akla gelen yaylalarından biridir. Aynı zamanda muhteşem manzarasıyla da ünlüdür. Çok sevilen bir yer olmasının yanı sıra; yeterince doğru korunamamış bir bölgedir.

Zira bölgeye pek çok gelişigüzel otel vb. yapı inşa edilmiştir. Yine de doğal güzelliklerini koruyan bu eşsiz bölgeyi de muhakkak görmelisiniz. Yaylada bulunan kaplıca da oldukça meşhurdur ve şifa kaynağı olarak bilinir. Rize’de gezilecek yerler listesi yaparken mutlaka dahil edilmesi gereken bir yayla olarak Ayder’i de not edebilirsiniz.

Ovit Yaylası

Rize deyince ilk akla gelen yerler şüphesiz ki doğal güzellikleriyle yaylalar oluyor. Bunlardan bir başka muhteşem örnekle devam ediyoruz. Ovit yaylası; yine şehirde çok iyi bilinen doğa harikalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. İkizdere ilçesi sınırlarında bulunan ve 2640 rakım yüksekliğe sahip olan yayla; muhteşem su kaynaklarıyla meşhurdur.

Görsel bir şölen yaratan ünlü sisi yüzünden; dünyanın en tehlikeli yolları arasında gösterilen yaylaya gidiş biraz zor ve zahmetli olsa da; yine de çok sayıda ziyaretçisi bulunuyor. Gitmek isteyenlerin dikkatli bir yolculuk sürdürmeleri gerekiyor.

Pokut Yaylası

Pokut yaylası; yine bölgenin en sevilen yaylalarından birisi olarak öne çıkıyor. Çamlıhemşin sınırları içinde yer alan yayla; her yıl pek çok ziyaretçi alıyor. Ermenice’de rüzgârlı vadi demek olan pokut adını alan yer; muhteşem Kaçkar manzarasına bakmaktadır.

Yaylada normal yerleşim az olmakla birlikte; yaz aylarında yoğun turist alıyor. Yine yaylaya ulaşım zor olduğu için; gidiş süresi biraz uzun olabilir. Ancak gidildiğinde çok güzel bir manzara ile karşılaşıyorsunuz.

Çağrankaya Yaylası

Çağrankaya yaylası; bölgede bulunan ve diğer yaylalar gibi görsel şölen oluşturan harika bir alan. Yaylada her sene Çağrankaya Yayla Şenlikleri düzenleniyor ve 20 yıldır düzenlenen bu etkinliğin temeli, elektriğin bölgeye gelişine dayanıyor.

Rize’de piknik yapılacak yerler denildiğinde ilk akla gelecek yerlerden birisi olan yaylada; özellikle etkinlikler sırasında renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Ailecek vakit geçirmek için de ideal bir bölge olarak Rize’de bulunan yaylayı mutlaka görmelisiniz.

Gito Yaylası

Gito yaylası; Çamlıhemşin sınırları içinde yer alıyor ve son dönemlerde en çok tercih edilen tatil bölgeleri arasında halk tarafından rağbet görüyor. Yayla; bulutların üzerinde eşsiz bir manzara sunuyor ve kuş gibi tüm doğayı yükseklerden seyretme imkânı veriyor.

Yaylanın orta yerinde bulunan tahta salıncağıyla da ünlü olan yayla; hem Rize anlamında hem de tüm ülke gezisi açısından mutlaka görülmesi gereken değerlerimizden birisi.

Yaylalar; ülkemiz kültürünün ve doğal zenginliğinin çok kıymetli bir parçası. Bu nedenle yaylalarımıza daha yakından bakmalı ve onları korumalıyız. Bu doğa harikalarını ancak özenle koruduğumuz takdirde onları görmeye devam edebiliriz.

Yedigöller

İkizdere İspir yolu üzerinde bulunan Yedigöller; Rize’nin doğal güzelliklerini yansıtması açısından harika alanlardan birisi. Dağ doruğuna yakın bir bölgede yedi adet krater gölünden oluşan Yedigöller; şehir merkezine yaklaşık 125 km kadar uzaklıkta bulunuyor.

Nefes kesen muhteşem manzarası ile görülmeye değer bir doğa harikası olan bölgeyi ziyaret etmenizi öneririz. Rize’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında sayılabilecek daha pek çok doğal güzellik vardır. Yaylaları ile ünlü Rize’de öncelikle bu doğal mekânları yansıtmayı istedik.

Rize’de görülmesi tavsiye edilen çok sayıda yer var. Bunlar da genel de doğal güzellikler oluyor. Bölge; yeşili seven herkesi kendisine çeken ve ülkemizin oksijen kaynağı olarak bilinen bir alan. Hem mis gibi havasını solumak hem de yeşilin her rengini görmek için Rize’yi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum gönder