×

Tek Başına Tatil Yapmak İsteyen Kadınlara Öneriler

tek başına tatil yapmak isteyen kadınlara öneriler

Tek Başına Tatil Yapmak İsteyen Kadınlara Öneriler

Tatil yapmak kadar, tek başına gidilen tatillerde her zaman güzel zamanlar geçirilmesini sağlamaktadır. Buna bağlı olarak, tek başına tatil yapmak isteyen kadınlara öneriler konusunun her zaman dikkate alınması da önem taşımaktadır. Tek başına gidilen tatiller hem insanın kendini daha özgür hissetmesini, hem de yeni yerleri daha iyi keşfetmesini sağlamaktadır.

Son yıllarda kadınlar tarafından sık yapılan aktivitelerden biri haline gelen tek başına tatil kadın için bazı zamanlarda zorluklarda içerebilmektedir. Bu nedenle bu zorlukları yaşamadan, keyifli bir tatil geçirebilmek için bazı konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda tek başına tatil yapmak isteyen kadınlar için olan önerileri şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Önemli Eşyaların Korunmasına Dikkat Etmek
  • Takı Takmamak
  • Yapılan Teklifleri Kabul Etmemek
  • Gidilen Yerleri Yakınlara Bildirmek
  • Herkesle Samimi Olmamak
  • Korsan Taşıma Yapan Araçlara Binmemek
  • Uygun Kıyafetler Giymek
  • Güvenliğe Önem Vermek
  • tek başına tatil yapmak isteyen kadınlara öneriler

Önemli Eşyaların Korunmasına Dikkat Etmek

Gerek tek başına gidilen tatiller olsun, gerekse tek başına tatil turları olsun, tatile giden bir kadının öncelikle dikkat etmesi gereken en önemli konu, kişisel eşyaların iyi korunması olmalıdır. Bu yüzden tatile çıkılmadan önce nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport gibi benzeri kimlik kartlarının fotoğraflarının çekilip,  e-posta adresinde saklanması gerekmektedir. Aynı zamanda tatil süresince mümkün olduğunca nakit para taşımayıp, kartla ödeme yapmak lazımdır.

Takı Takmamak

Tatillerde tek başına kafa dinlenecek yerler tercih edilmişse, değerli takıları tatile giderken evde bırakmak ya da tatil boyunca takı takmamak gerekmektedir. Böylelikle her türlü gasp ve hırsızlık olayına karşı baştan tedbir alınmış olmaktadır.

Yapılan Teklifleri Kabul Etmemek

Tüm dünyada özellikle tek başına gidilen tatillerde, kadınlara pek çok yemek ya da kahve içmek gibi teklifler gelebilmektedir. Bu tekliflerin red edilmesi en iyi davranışlardandır. Çünkü gerekli olan güven sağlamadan kabul edilen bu tarz tekliflerin sonunda, üzücü ve can sıkıcı olaylar olabilmektedir. Özellikle iyi tanınmayan kişilerle birlikte alkol alınmamasına da çok dikkat etmek gerekmektedir.

Gidilen Yerleri Yakınlara Bildirmek

Tek başına gidilen tatillerde yapılması gerekli olan en önemli şeylerden bir diğeri de, tatil boyunca gidilen yerleri aile ya da arkadaşlarla paylaşmak olmalıdır. Bu yüzden gidilen yerlerin mutlaka yakın olunan kişilere bildirilmesi yerinde bir davranış olacaktır.

Herkesle Samimi Olmamak

Herkesle samimi olmamak tek başına tatile giden erkek ya da kadın farketmeksizin önem taşımaktadır. Yeni gidilen yerlerde farklı insanlarla tanışmak ve sohbet etmek en güzel olaylardan biri olsa da, ilk başlarda insan ilişkilerinde tedbirli davranmak lazımdır. Bu nedenle belirli bir güven elde edilmedikçe, gereksiz olan samimi ilişkilerden kaçınmak gerekmektedir.               Buna bağlı olarak tatil süresince yeni tanışılan kişilere hemen telefon numarası ve kalınan otelin adının söylememesi de iyi bir tedbir olmaktadır.

Korsan Taşıma Yapan Araçlara Binmemek

Tek başına gidilen tatil yerlerinde kadınların dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de, ulaşım için korsan taşıma yapan araçlara binmemesidir. Bu tarz taşıma araçları güvenlik açısından her zaman sakıncalı olmaktadır. Bu nedenle gidilen tatil yerlerinde taksi ya da toplu ulaşım araçlarının kullanılması en iyi yoldur.

Uygun Kıyafetler Giymek

Yurt dışı ya da yurt içi seyahatlerde dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğeri de, gidilen yerin kültürüne, inanışlarına ve geleneklerine göre olan davranışlar sergilemek olmaktadır. Bu her şeyden önce karşı tarafa olan saygı ve görgü olarak yapılması gereken bir davranıştır. Bu nedenle tatile çıkmadan önce gidilecek olan yerin kültürel özelliklerinin iyi araştırılarak, ona göre bir valiz hazırlamak gerekmektedir.

Tek Başına Tatil Önerileri Türkiye

Kadınlar için tek başına tatil önerileri Türkiye içerisinde birçok güzel seçenek bulunmaktadır. Bu yerler sırasıyla şunlardır;

Akkaya – Muğla

Akkaya, Gökova Körfezi’nde yer alan en güzel turizm beldelerinden biridir. Tek başına tatile gidilebilecek en güzel yerlerden biri olan Akkaya, aynı zamanda son yıllarda yabancı turistlerinde en gözde tatil yerlerinden biri olmuştur.

Şirince Köyü – İzmir

Adı gibi çok şirin bir köy olan Şirince Köyü, İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi yapısını koruyan köy evleri, dar sokakları ve ormanları ile en iyi tek başına tatil yapılacak ve kafa dinlenecek yerlerden biridir.

Çıralı – Antalya

Akdeniz Bölgesinin en güzel tatil beldelerinden biri olan Çıralı, Antalya’nın Adrasan ilçesine bağlıdır. Denizi, plajları ve doğal güzellikleri ile göz dolduran Çıralı, sakin ve doğanın içinde tatil yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olmaktadır. Dünyaca meşhur olan Olimpos beldesini de içinde barındıran Çıralı, tek başına tatil seçenekleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır.

Yorum gönder