×

Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Antik Kent

Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Antik Kent

Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Antik Kent

Türkiye tarihi açıdan oldukça büyük zenginliğe sahip ülkelerden bir tanesidir. Bu nedenle Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Antik Kent listesi tarzında başlıklar da sıklıkla araştırılmaya devam etmektedir. Özellikle de tarihi yerleri merak eden bir kişi iseniz ve bu konudaki araştırmalarımıza devam ediyorsanız, gidebileceğiniz ve görebileceğiniz birçok yerin olduğunu bilmenizde fayda vardır. Türkiye tarihi açıdan birçok ana ev sahipliği yapmış ve milyonlarca uygarlığın yaşamını sürdürdüğü yerlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu nedenle Türkiye’de yer alan antik kentlerin sayısı da bir hayli fazladır. Türkiye’de gidip görebileceğiniz antik kentlerden bazıları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Hattuşaş
  • Gordion antik kenti
  • Ani ören yeri
  • Olympos antik kenti
  • Aktopraklık höyük
  • Anavarza antik kenti
  • Antandros antik kenti
  • Arslantepe antik kenti
  • Aspendos antik kenti
  • Assos antik kenti
  • Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Antik Kent

Hattuşaş

Hattuşaş Çorum’da yer alan Hitit uygarlığının başkenti olarak bilinmektedir. Hititlerin, Hattuşaş’ta uzun yıllar boyu yaşadığı verilen bilgiler arasındadır. Çorum’daki tek antik kent ise; Hattuşaş değildir. Alacahöyük ve Hattuşaş Çorum’un neredeyse sembolleri haline gelmiş yerlerdendir. Bunun sebebi ise; tarihin en önemli uygarlıklarından bir tanesi olan Hititlerin, bu bölgede yaşamını sürdürmesinden kaynaklanmaktadır. Hititler, uzun yıllar boyunca Hattuşaş’ta yaşamış ve geçimlerini sağlamıştır. Bu nedenle Hititlerin bıraktıkları figürler ve tasarladıkları eşyalar da Hattuşaş kazıları esnasında ele geçirilmiştir. Siz de  Anadolu uygarlıkları hakkında daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsanız, gidebileceğiniz ve görebileceğiniz ilk yerlerden bir tanesi de Hattuşaş olarak bilinmektedir. Çünkü Hattuşaş, tarihin en önemli yerlerinden bir tanesidir.

Gordion

En merak edilen antik kentlerden bir tanesi olan, Gordion antik kenti Ankara’da bulunan ve Frig uygarlığına ev sahipliğini yapan önemli yerleşimlerden bir tanesidir. Frig uygarlıkları, Ankara’nın Gordion antik kentinde uzun yıllar boyunca yaşamını sürdürmüş ve çeşitli Tümülüs mezarları ile da bir iz bırakmışlardır. Siz de  çeşitli antik kentleri merak ediyorsanız, Frig uygarlığının yaşadığı bu yere ziyaret etmenizde fayda vardır. Bu sayede günümüzden yüzyıllarca önce yaşamış Anadolu uygarlıkları hakkında daha net bilgilere sahip olmanız da mümkün olacaktır.

Ani Ören Yeri

Ani Ören Yeri, Kars’ın en önemli bölgelerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Siz de Kars’a gittiyseniz mutlaka Ani ören yerini ziyaret etmenizde fayda vardır. Ani Ören Yeri tarihin en önemli anlarına tanıklık etmiş yerlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Eski çağda yaşayan insanların mağaraları çizdiği resimler de Ani Ören Yerinde sergilenmeye devam etmektedir. Siz de tarihin eski dönem insanlarını merak ediyorsanız, Ani Ören Yerini ziyaret etmenizde fayda vardır.

Olympos Antik Kenti

Olympos antik kenti Antalya’nın en güzel yerlerinden bir tanesidir. Bu nedenle Olimpos antik kentine olan ziyaretler her geçen gün fazlalaşmaya devam etmektedir. Üstelik Olympos antik kenti kazalarının da daha hala devam ettiği verilen bilgiler arasındadır.

Aktopraklık Höyük

Aktopraklık höyük Bursa’da yer alan ve önemli antik kentlerden bir tanesidir. Bu nedenle Bursa’yı ziyaret eden kişiler Aktopraklık höyük ziyareti yapmayı da ihmal etmemiştir. Siz de tarihi bilgileri öğrenmeye meraklı bir kişi iseniz, Bursa’ya gittiğinizde Aktopraklık höyük ziyaretinizi ihmal etmemeniz de fayda vardır.

Anavarza Antik Kenti

 Anavarza antik kenti Adana’nın tam göbeğinde bulunan yerlerden bir tanesidir. Üstelik bu antik kentte yapılan kazılar da en önemli tarihi yerlerden bir tanesi olduğunu kanıtlar niteliktedir. Siz de tarihi ören yerlerini görmeyi seviyorsanız, Adana’ya gittiğinizde bu yerleşimi görmeniz de fayda vardır.

Antandros Antik Kenti

Antandros antik kenti hakkında yapılan araştırmalar günümüzde bile devam etmektedir. Burada milyonlarca yıl önce yaşamış kişilerin yer aldığı söylenmiştir. Balıkesir’in en önemli bölgelerinden bir tanesi olan Antandros her geçen yıl milyonlarca turist ağırlamaya devam etmektedir.

Aspendos antik kenti

Aspendos antik kenti Antalya’nın en önemli tarihi Ören yerlerinden bir tanesidir. Antalya’ya gittiyseniz Aspendos antik kentini görmeden gitmemeniz de fayda vardır. Çünkü burası, tarihin birçok anına tanıklık eden yerlerden bir tanesidir.

Arslantepe

Arslantepe antik kenti de Malatya ilinde bulunan ve aslan figürleri ile meşhur olan antik kentlerden bir tanesidir. Özellikle de Malatya’nın sembolü olarak bilinen Arslantepe antik kenti birçok kişinin ziyaretine almaya devam eder.

Assos Antik Kenti

Çanakkale ile bütünleşmeyi Başaran Assos antik kenti her geçen gün yerli yabancı birçok turistin ziyaretini almaya devam etmektedir. Özellikle de Türkiye’nin antik kentleri denildiğinde ilk sıralarda yer almayı başaran Assos antik kenti, binlerce diziye ve filme konuk olmayı da başarmıştır. Assos’un tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Özellikle de burada yapılan Truva savaşı, Assos antik Kenti’nin en önemli sembolüdür.

Yorum gönder