×

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar

Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleri denildiği zaman birçok farklı bölge karşımıza çıkıyor. Türkiye tarihi açısından oldukça geniş bir yapıya sahip ülkelerden bir tanesidir. Bu nedenle Türkiye’ye gittiğiniz zaman gezip görebileceğiniz milyonlarca yerin olduğundan emin olabilirsiniz. Hemen hemen Türkiye’nin bütün bölgelerinde gezebileceğiniz ve görebileceğiniz tarihi mekanlar vardır. Üstelik bu mekanlar birbirlerine yakın yerlerdir. Türkiye’nin tarihi yerleri haritası denildiği zaman karşınıza çıkabilecek yerler, kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz şekildedir. Bu sayede içiniz rahat tutabilirsiniz. Üstelik gezmek istediğiniz farklı yerlerde varsa, bir yerden bir yere ulaşım sağlayabileceğiniz araçların olduğunu bilmenizde fayda vardır. Siz  Türkiye’nin tarihi yerleri hakkında araştırma yapıyorsanız gezilerinize hemen başlayabilirsiniz. Türkiye’de gezebileceğiniz tarihi yerlerden bazıları ise şu şekilde sıralanmıştır;

  • Kapadokya
  • Pamukkale
  • Efes Antik Kenti
  • Anıtkabir
  • Sultanahmet Camii
  • Türkiye’de Mutlaka Görülmesi Gereken Tarihi Mekanlar

Kapadokya

Kapadokya Türkiye’nin tarihi bölgeleri denildiği zaman ilk akla gelen yerlerden bir tanesidir. Türkiye’nin tarihi yerleri arasında en başa adını yazdırmayı başaran Kapadokya, dünyanın 7 harikasından bir tanesi olarak bilinmektedir. Kapadokya’da yer alan peri bacalarının rengi ise gri ve beyazdır. Peri bacalarının boyları birbirlerinden farklı olsa da işlemleri hemen hemen aynıdır. Peri bacalarına gittiğiniz zaman, gezebileceğiniz birçok farklı yer vardır. Örneğin; 3 büyükler ismi verilen peri bacalarını ziyaret etmeniz, genel kültürünüzü geliştirmeniz açısından da çok önemlidir. Kapadokya Türkiye’nin Nevşehir ilinde bulunmaktadır. Nevşehir iç Anadolu’nun tam göbeğinde bulunan oldukça muhteşem bir yerleşimdir. Peri bacaları, volkanik patlamalar sonucunda oluşmuş ve muhteşem bir görünüme sahiptir. Bu şekillerin benzetildiği birden fazla figürünün olduğu da verilen bilgiler arasındadır. Siz de tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız, ilk gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz peri bacalarıdır. Üstelik peri bacalarında balonlara binerek keyifli vakit geçirmeniz ve şehrin güzelliklerini daha yakından tanımanız da mümkün olacaktır.

Pamukkale

Uzun zamandır Türkiye’nin güzel yerleri konusunda bir araştırma yapmaya devam ediyorsanız, gitmeniz gereken en önemli yerlerden bir tanesi de UNESCO Dünya mirasları listesine adını yazdırmayı başaran, Pamukkale’dir. Pamukkale, Türkiye’nin Denizli ilinde yer alan bir bölgedir. Pamukkale, Türkiye’nin doğal güzelliklerini en güzel şekilde yansıtan yerlerden bir tanesidir. Her geçen yıl binlerce turistin uğrak yerlerinden bir tanesi olan Pamukkale, muhteşem bir görünüme sahiptir. Siz de Pamukkale’ye giderek, Türkiye’nin tarihini ve güzelliklerini daha yakından tanıma şansı elde edebilirsiniz. Pamukkale, manzarası açısından da muhteşem bir yerdir. Siz de  muhteşem bir manzara ile karşılaşmamak ve bu sayede keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, mutlaka Pamukkale’yi ziyaret etmelisiniz. Üstelik Denizli ilinin içinde oluşu ile de bilmem Pamukkale, daha sonrasında birçok farklı yeri gezebilmenize de olanak tanıyacak yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle hem Türkler hem de yabancılar tarafından en sık ziyaret edilen bölgelerden biri olmayı başarmıştır.

Efes Antik Kenti

İzmir ile bütünleşmeyi Başaran Efes antik kenti Türkiye’nin en önemli bölgeleri arasında yerini almıştır. Efes antik kenti muhteşem bir görünüme sahiptir. İzmir’in Selçuklu ilçesinde yer almakta olan  Efes antik kenti neredeyse 4000 yıl önce yaşayan insanlara ev sahipliği yapan mekanlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Efes antik Kenti’nin içerisinde eski çağlardan kalma birden fazla Çeşme bulunmaktadır. Bunun yanında doğal yollarla oluşmuş mağaralar ve niceleri de vardır. Bu sayede Türklerin tarihini daha yakından tanımak isteyen turistler, Efes antik kentine giderek bilgi sahibi olmaya çalışmıştır. Efes antik kentinde yapılan kazılar şu an devam etmese de içerisinden alınan tarihi figürler, hala müzelerde sergilenmeye devam etmektedir. Bu nedenle Türk tarihini merak ediyorsanız ilk gitmeniz gereken yerlerden birinin de Efes Antik Kenti olduğunu bilmenizde fayda vardır. Buraya gittiğinizde keyifli vakit geçire bildiğiniz gibi, Efes antik kentinden sonra İzmir’in merkezine inerek denize girebilir ve bu sayede tatilinizi devam ettirme şansı da elde edebilirsiniz.

Anıtkabir

Türkiye’ye ziyarete geldiyseniz ve Türkiye’nin en önemli mirasları hakkında araştırma yapıyorsanız Anıtkabir ilk sıralarda yer alacaktır. Anıtkabir Türkiye’nin ve Ankara’nın bir sembolü olarak bilinmektedir. Özellikle de Ankara’yı ziyarete gittiyseniz, başkentte yer alan Anıtkabir’i ziyaret etmeden dönmemeniz de  fayda vardır. Anıtkabir ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının yer aldığı bir müzedir. Üstelik Anıtkabir’e ziyarete gittiğimiz zaman Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan olayları daha net bir şekilde anlayabilmeniz de mümkün olacaktır. Milyonlarca turist Anıtkabir’e gittiğinde gözyaşlarını tutamadığını belirtmiştir. Aynı durum Türkiye’nin yerli halkı için de geçerlidir. Anıtkabir her yıl, hem şehir dışından hem de yurt dışından binlerce kişinin ziyaretini almaya devam etmektedir.

Sultanahmet Camii

İstanbul denilince kültürel yapısından bahsetmemek olmaz. İstanbul’un kültürünü en iyi şekilde yansıtan yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz; Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yapılmış olan, Sultanahmet Camii olarak bilinmektedir. Bu Cami Osmanlı padişahlarından olan I. Ahmet’in talebi üzerine yapılmıştır. Şimdilerde ise; her yıl milyonlarca turisti ağırlamaya devam etmektedir. Sultanahmet Camii, İstanbul’un Fatih ilçesinde, Anadolu yakasında yer almaktadır.

Yorum gönder