×

Türkiye’deki Kayak Merkezleri

Türkiye’deki kayak merkezleri

Türkiye’deki Kayak Merkezleri

Ülkemiz kayak açısından oldukça güzel mekânlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki kayak merkezleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız yazımızda; kayak severlerin uğrak noktası olan birbirinden güzel kayak merkezlerini birlikte tanıyalım:

  • Uludağ Kayak Merkezi
  • Kartalkaya Kayak Merkezi
  • Kartepe Kayak Merkezi
  • Bozdağ Kayak Merkezi
  • Palandöken Kayak Merkezi
  • Elmadağ Kayak Merkezi
  • Esentepe Kayak Merkezi
  • Erciyes Kayak Merkezi

Yukarıda sayılan, hepsi de eşsiz bir kış sporu deneyimi sunan alanlardan; belki de en çok bilineni olan Uludağ kayak merkeziyle başlayalım:

Türkiye’deki kayak merkezleri

Uludağ Kayak Merkezi

Ülkemizde kış turizmi deyince ilk akla gelen yerlerden birisi olan Uludağ; hem ülkemizin ilk hem de en ünlü kayak merkezi olma unvanını taşıyor. Bölgede yer alan tesisler ve benzeri alanlar sayesinde oldukça hareketli bir alanı vardır.

Şehir merkezine yakın sayılabilecek kayak merkezi; her sene çok sayıda kişinin tatil yaptığı, ülkemizin sayılı kayak mekânları arasındadır. Aralık nisan ayları arası hizmete açık olan merkez; havaalanına da yakın bir konumdadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu Köroğlu dağları üzerinde ve Batı Karadeniz bölgesinde kurulu olan merkez; yine ülkemizde en çok tercih edilen kayak merkezleri arasındadır. Aralık ve mart ayları arasında hizmete açık olan Kartalkaya kayak merkezi; yaklaşık 2000 m yükseklikteki otelleri ve 3 metreyi aşan kar kalınlığıyla dikkat çeken bir alandır.

Kayaklı koşu, tur kayağı ve Alp kayağı için uygun olan merkezin; 12 adet normal pisti, 11 adet de mekanik pisti bulunmaktadır. Bolu merkeze yaklaşık 50 km mesafede bulunan merkez; havaalanına 220 km mesafededir.

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe kayak merkezi; İstanbul’a yakın olmasıyla bilinen kayak merkezlerinden birisidir. aralık ve mart ayları arasında hizmet veren tesisin farklı pist çeşitleri bulunmaktadır. Restoranları, otelleri ile pek çok imkana sahip olan bir alandır. Aynı zamanda merkezde; kayak dersleri de verilmektedir. Hem kalabalık şehirlere yakınlığıyla hem de imkanları dolayısıyla oldukça yoğun ve hareketli bir merkez olmaktadır.

Bozdağ Kayak Merkezi

İzmir’de bulunan Bozdağ kayak merkezi; şehir merkezine yaklaşık 110 km mesafede bulunmaktadır. Kış boyu kar yağan merkezin kayak olanağı oldukça yüksektir. Alp kayağı için uygun bir alana sahip olan merkezde; otel de bulunmaktadır. Manisa ya da İzmir’den karayoluyla ulaşım sağlanan bir alandır.

Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’da yer alan Palandöken kayak merkezi; aralık ayından mayıs ayına kadar hizmet vermektedir. 3200 metrelik bir zirvesi bulunmaktadır. Merkezde slalom ve büyük slalom yarışmaları için uygun tescilli pist vardır. Bu da Palandöken kayak merkezini yurt dışına hitap eden bir kayak merkezi haline getirmektedir.

Ülkemiz kayak merkezleri; her bakımdan oldukça güzel ve tatil yapmaya uygun alanlar olarak öncelikle kayak sever yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle konaklama da rahat olmaktadır. Pek çok imkana sahip olan kayak merkezi; oldukça ilgi görmektedir.

Elmadağ Kayak Merkezi

Kış boyunca kar yağışı alan Elmadağ kayak merkezi; Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında yer alan ve Ankara’ya yakınlığıyla bilinen bir merkezdir. Ocak ve mart ayları arasında hizmet veren merkez; çevresinde restoran ve oteller bulunan bir alandır. Aynı zamanda pistleri kolay ve orta düzeyde olan; ulaşımın da rahat olduğu bir yerdir.

Esentepe Kayak Merkezi

Ülkemizin birbirinden güzel kayak alanlarından birisi olarak Esentepe kayak merkezi de öne çıkmaktadır. Ormanlık alanda pistleri bulunan güzel bir alandır. Yaz sezonunda da çim kayağı yapılan pistleri bulunmaktadır. Konaklama tesisi gibi ihtiyaç duyulabilecek pek çok imkana erişim mevcuttur. Bolu Ankara yolunda bulunan kayak merkezi de; kış tatili için değerlendirilebilecek bir alandır.

Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri’de bulunan ve Erciyes dağı eteklerine kurulan kayak merkezi; piknik alanları ve yaz kış gezilebilecek alanlarıyla oldukça güzel bir alandır. Karasal ikliminden dolayı da kış turizmine oldukça uygundur. Aralık ve nisan ayları arasında gidilebilecek Erciyes kayak merkezi; kolaydan zora farklı tercihler için uygun olabilecek pistleri vardır.

Bunlar belli renklerle belirlenmiştir. Örneğin; mavi renk verilmiş pistler orta düzey kayak yapanlar için ideal eğime sahip olurken; daha iyi bilenler kırmızı rengi tercih edebilir. Bunun yanı sıra; çok iyi kayak bilenler siyah pisti deneyebilir.

Türkiye kayak merkezi haritası hazırlanacak olsa; görülür ki, her bölgede farklı ve kaliteli kayak pistleri mevcut. İster Erciyes’te ister Uludağ’da birbirinden güzel kayak ve tatil merkezleri için sayısız seçenek bulunmakta. Ülkemizde daha pek çok  kayak pisti bulunmaktadır ve hepsi görülmeye değer özel alanlardır.

Yorum gönder