×

Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları

Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları

Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları

Ülkemiz şifa kaynağı kaplıcalar açısından oldukça zengin bir alan sunuyor. Jeotermal kuşak hattında yer alan ülkemiz; alternatif ve modern tıpta sık sık tavsiye edilen kaplıca kültürünü de taşıyor. Bin bir derde deva sayısız kaplıca saymak mümkün. Şimdi bunlardan ilk akla gelenleri tanıtalım ve birlikte inceleyelim:

  • Hamamboğazı Kaplıcaları Uşak
  • Uğurlu Termal Kaplıcaları Gaziantep
  • Gönen Kaplıcaları Balıkesir
  • Sıcak Çermik Kaplıcaları Sivas
  • Bergama Kaplıcaları İzmir
  • Sarıkaya Kaplıcaları Yozgat
  • Nevşehir Kaplıcaları
  • Afyon Kaplıcaları
  • Diyadin Kaplıcaları Ağrı
  • Türkiye’nin En İyi Kaplıcaları

Hamamboğazı Kaplıcaları Uşak

Uşak’ta bulunan Hamamboğazı kaplıcaları; hem mineralli ve şifalı suyuyla hem de mis kokulu çam ormanlarıyla dikkat çekiyor. Şehirde kaplıcaların yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alan Hamamboğazı kaplıcaları; sıcaklık derecelerine ve içinde barındırdığı minerallere göre ayrılmış 3 adet kaplıcadan oluşuyor.

Bunlar; Karakız, Gazoz ve Sarıkız olmaktadır. Sarıkız kükürtlü ve ılık bir suya sahipken; Karakız daha orta bir sıcaklık seviyesine sahiptir. Gazoz ise; kükürtle beraber; demir gibi farklı mineraller de içermekte. Özellikle kronik romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen kaplıca; mide, bağırsak ve karaciğer rahatsızlıkları destek tedavisi için de ziyaretçi alıyor.

Uğurlu Termal Kaplıcaları Gaziantep

Gaziantep’te bulunan ve sağlık turizmi açısından oldukça rağbet gören kaplıcalardan bir diğeri de; Uğurlu kaplıcalarıdır. Bir otel bünyesinde yer alan ve kullanışlı bir tesiste yer alan kaplıca; kadın ve erkekler için ayrı alanlar sunmasının yanı sıra açık yüzme havuzu da bulunduruyor. Kaplıcanın yanı sıra pek çok olanağın bulunduğu mekan; şifalı sularıyla çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Gönen Kaplıcaları Balıkesir

Çok eski çağlardan bugüne taşınan Gönen kaplıcaları; eşsiz şifa kaynaklarından birisi olarak dikkat çekmektedir. Yanında Bizans döneminden kalan Mozaik Müzesi de bulunan kaplıcalar; özellikle bel fıtığı ve ağrılarına iyi gelmesiyle ünlenmiştir. Dünyanın en iyi kaplıcaları olarak bilinen ülkemiz şifa kaynaklarını gezmenizi ve görmenizi tavsiye ediyor; sağlık açısından fayda sunan bir diğer kaplıcayla devam ediyoruz.

Sıcak Çermik Kaplıcaları Sivas

Sivas’ta bulunan Sıcak Çermik Kaplıcaları; içinde sayısız mineral ve faydalı bileşik barındıran bir kaplıca olarak öne çıkmaktadır. Romatizmal rahatsızlıklardan sinir sistemine, solunum yolu rahatsızlıklarından böbrek ve idrar yollarına kadar pek çok alanda şifa sunmasıyla ünlenmiş kaplıcalarımızdan birisidir.

Tesis Sivas Belediyesi tarafından işletilmekte ve oldukça geniş bir alanda hizmet vermektedir. Ayrıca 4 adet kaplıcanın bulunduğu tesiste; Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet veren fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi de yer almaktadır.

Bergama Kaplıcaları İzmir

İzmir; Bergama, Dikili, Seferihisar, Menemen ve Gülbahçe bölgeleri başta olmak üzere çok sayıda kaplıcayla hizmet vermektedir. Bergama kaplıcası; M.S. 2. Yüzyıla dayanan tarihiyle tarihe şahitlik etmekte ve günümüzde hala kadın hastalıklarından metabolizmaya hastalıkları tedavisine ve kronik romatizma tedavisine kadar pek çok konuda şifalı olmaktadır. Türkiye’deki kaplıcalar listesi içine dahil edilmesi gereken muhteşem bir şifa kaynağıdır.

Sarıkaya Kaplıcaları Yozgat

Sarıkaya kaplıcaları; Bakanlar Kurulu tarafından termal turizm merkezi ilan edilen bir merkezdir. Yaklaşık 48 derecelik suyuyla mide, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok derde deva olarak ziyaret edilen bir kaplıcadır. Ülkemizde yer alan birbirinden şifalı sulardan birisi olarak bilinmektedir.

Nevşehir Kaplıcaları

Eşsiz Kapadokya manzarası ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra şehirde bulunan şifa kaynağı kaplıcalar da oldukça ilgi görmekte. Böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarından bağırsak ve safra kesesi sorunlarına, ameliyat sonrası yenilenme sürecinden romatizmal hastalıklara kadar pek çok alanda şifa sunduğu biliniyor. 27 dereceden 93 dereceye kadar ulaşan ve değişen sıcaklıklarda sulara sahip.

Sodyum, kalsiyum ve klor gibi çok sayıda faydalı bileşen içeren Nevşehir kaplıcaları; ülkemizin eşsiz kaplıca alanları içinde yer alan özel bir bölge. Termal kaplıcalar başta olmak üzere birbirinden faydalı sulara sahip bir başka kaplıcayla devam edelim:

Afyon Kaplıcaları

Afyon şifalı kaplıcalar açısından adeta bir cennet. Gecek’ten Gazlıgöl’e, Sandıklı’dan Bolvadin Heykeli Ilıcaları’na kadar çok sayıda eşsiz kaplıcayı bünyesinde barındırıyor. Hikâyeye göre Kral Midas’ın kızının yaralarını iyileştirdiği rivayet edilen kaplıcalar; deri hastalıkları ve kronik bronşit başta olmak üzere çok sayıda derde deva olmasıyla biliniyor.

Diyadin Kaplıcaları Ağrı

Sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ve şifa kaynağı olmasıyla ünlenen bir diğer kaplıca da; Ağrı Diyadin’de yer alan kaplıcalar olmaktadır. Çok sayıda turisti de ağırlayan Diyadin kaplıcalarına; cilt hastalıkları, romatizma, kadın hastalıkları ve böbrek sorunları gibi pek çok konuda şifa almak için gidiliyor. 72 ile 78 derece arasında değişen oldukça yüksek sıcak sulara sahiptir.

Yorum gönder