×

Yalova’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Yalova'da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Yalova’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul deyince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz, Yalova’dır Yalova yaz kış milyonlarca kişinin ziyaretini alan illerden bir tanesidir. Söz de Yalova’ya gitmek ve keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, İstanbul’a gittiğiniz zaman mutlaka Yalova’yı da ziyaret etmeniz gerçektir. Yalova şehri Türkiye’nin en sevilen ve merak edilen yerlerinden bir tanesidir. Bu nedenle aldığı ziyaretler her geçen gün çoğalmaya devam etmektedir. Özellikle de Yalova sütlüsü ziyarete gelen birçok kişinin en sevdiği tatlılardan bir tanesidir. Siz de Yalova şehrine ziyarete gittiyseniz, mutlaka Yalova şehrini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Yalova’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler açısından fazla olduğu gibi, yöresel lezzetleri açısından da çok önemli bir yerdir. Bu sayede Yalova’nın yöresel tatlısını daha iyi anlamanız ve şehrin güzelliklerinin farkına varmanız da mümkün olacaktır. Yalova’da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler;

  • Yalova Atatürk köşkü
  • Yürüyen köşk
  • Cevdet aydın parkı
  • Yalova kent müzesi
  • Yalova'da Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler

Yalova Atatürk Köşkü

Yalova Atatürk köşkü birçok kişinin ilgisini çeken ve tarihin önemli anlarına tanıklık eden yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle hem tatile gelen hem de Yalova şehrinin yerli halkının en sık Ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Özellikle de cumhuriyet tarihi ile alakalı daha net bilgiye sahip olmak istiyorsanız, ilk gitmeniz gereken yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Yalova Atatürk köşkü olacaktır. Bu köşk tarihin birçok anına tanıklık etmiştir. Bu sayede ise; Cumhuriyetin en önemli anlarına tanıklık etmeyi başarmıştır. Siz de bu dönem ile alakalı daha net bilgilere sahip olmak istiyorsanız, dilediğin zaman Yalova Atatürk köşkünü ziyaret edebilir ve genel kültürünüzü geliştirme şansı elde edebilirsiniz. Üstelik bu köşk dönüşünde Yalova’nın muhteşem denizini görmeniz ve tekne turu yapmanız da mümkün olacaktır.

Özellikle de huzurlu ve sessiz sakin bir tatil geçirmeyi planlıyorsanız Yalova sizin için harika bir tercih olacaktır. Yalova’ya gittiğiniz zaman hayatın kalabalığından bir nebze de olsa kurtulabileceğinize ve kendinize vakit ayırabileceğinize emin olabilirsiniz. Üstelik bu esnada ziyaret edebileceğiniz önemli yerlerin sayısı da bir hayli fazladır. Bu sayede Türk tarihini daha net bir şekilde anlayabilir ve genel kültürünüzü geliştirme şansı da elde edebilirsiniz. Özellikle de Yalova Cumhuriyet tarihini net bir Şekilde anlayabilmeniz için size yol gösterecek şehirlerden bir tanesidir.

Yürüyen Köşk

Yürüyen köşk Ulu Önder Atatürk’ün de sık sık ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle Yalova halkının en sevdiği yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz yürüyen köşktür. Cumhuriyetin en güzel anlarına tanıklık etmek istiyorsanız, yürüyen köşkü ziyaret edebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yalova yürüyen köşk denizin tam ortasında bulunan bir yerdir. Yürüyen köşke gittiğiniz zaman, eğlenceli vakit geçirebildiğiniz gibi doğanın eşsiz güzelliklerinin tadına varmanız da mümkün olacaktır. Özellikle de deniz kokusu solumaktan hoşlanan bir kişiyseniz, yürüyen köşk sizin için harika bir adres olacaktır. Yalova yaz kış ziyaret edilen yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle şehrin tarihi yerlerine olan ziyaretler de her geçen gün artış göstermeye devam etmektedir. Özellikle de Yalova yürüyen köşkü şehrin merkezine de en yakın olan yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle Yalova’nın yürüyen köşküne gitmeniz ve keyifli vakit geçirmeniz de çok kolay olacaktır. Üstelik Yalova’daki toplu taşıma araçları devamlı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Bu sayede ulaşımlarınız daha da kolaylaşacaktır.

Cevdet Aydın Parkı

Yalova’da keyifli vakit vakit geçirmek istiyorsanız gidebileceğiniz yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Cevdet aydın parkıdır. Cevdet aydın parkı içerisinde hem Yalova’nın yerli halkını hem de turistleri görmeniz mümkün olacaktır. Yalova her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan şehirlerden bir tanesidir. Bu nedenle ziyaretleri de her geçen gün çoğalmaya devam etmektedir. Özellikle de kendine özgü oluşturduğu yemekleri ve tatlıları sayesinde de un kazanmayı başaran Yalova tarihi yapısını da korumaya devam etmektedir. Bu sayede keyifli vakit geçirmeniz ve genel kültürünüzü geliştirmeniz de mümkün olacaktır. Siz de keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız, ilk tercih edeceğiniz yerlerden bir tanesi Yalova olmalıdır.

Yalova Kent Müzesi

Yalova denildiği zaman kişilerin ilk aklına gelen yerlerden bir tanesi de hiç kuşkusuz Yalova kent müzesidir. Yalova kent müzesini ziyaret etmeniz ise oldukça kolaydır. Şehrin tam ortasında bulunan bu müzeyi ziyaret etmek istiyorsanız, yapmanız gerekenler oldukça kolaydır. Şehir merkezinden kalkan toplu taşıma araçları sayesinde dilediğiniz zaman Yalova kent müzesini ziyaret etmeniz mümkün olacaktır. Yalova kent müzesi içerinde şehrin içerisinden çıkan tarihi yapıtlar da sergilenmektedir. Bu sayede tarihe tanıklık eden birçok ani daha net bir şekilde anlamanız da mümkün olacaktır.

Yorum gönder