×

Beymen Marka Hikâyesi

Beymen

Beymen Marka Hikâyesi

1971 senesinde Osman Boyner tarafından kurulmuş olan marka, ülkemizin en tercih edilen hazır giyim markalarından birisi olarak karşımıza çıkar. Beymen Multibrand Stores, Beymen Blender, Beymen Clup ve Beymen Shu isimlerinde alt markalara sahip olan marka, oldukça köklü bir firmadır. Kurulduğu ilk günden günümüze değin büyük bir yaygınlık kazanan marka, ülkemizde 2020 senesi itibari ile 40’dan fazla mağazanın bulunduğu tespit edildi. 2013 senesinin Eylül ayında açılan Beymen Zorlu Center, sahip olduğu alan ile ülkemizin en büyük moda mağazası olarak ismini moda tarihine altın harfler ile kazır. Bununla beraber mağazanın içinde yer alan Morini restorana, Michelin ödüllü şefi ile ev sahipliği yaptığı da bilinen gerçekler arasındadır. Celine, Dior, Dolce&Gabbana, Valentino, Saint Laurent gibi pek çok bilindik marka da, ülkemizde yalnızca Beymen mağazalarında müşterisi ile buluşmaktadır. 2019 senesinin Haziran ayı itibari ile Boyner’de %54 payı var olan Katarlı hakim ortak Mayholola Beymen’i ve %97 oran ile Ay Marka Mağazacılığı devralması ile dikkatleri üzerine topladı.

Beymen

Marka Gerçekleri

  • 1971 senesinde bu marka, ilk mağazasını İstanbul’da açtı ve o senelerin en prestijli ilçesi olan Şişli’de tüm dikkatler bu mağazaya yöneldi.
  • İnanılmaz büyük bir ilgi gören erkek koleksiyonları, piyasaya sunduğu kadın koleksiyonları ile beraber büyük bir ses getirmeyi başardı.
  • Marka 1987 senesinde bir ilki gerçekleştirerek, “koşulsuz müşteri mutluluğu” ibaresini gerçekleştirerek tekstil sektöründe güzel bir yenilik sağladı.
  • Ülkenin en büyük giyim mağazası yine Beymen sayesinde oluşturuldu.
  • Türkiye’nin en fazla kıyafet satan mağazalarından biri olarak Beymen karşımıza çıkar.
  • Erkek giyim üzerine kurulma kararı alınan bu mağazanın yaptığı bir toplantıda, toplantıya katılan herkesin erkek olması üzerine bey ile men kelimelerinin bir araya getirilerek marka isminin oluşturulduğu bilinen gerçekler arasındadır. Marka ilerleyen senelerde hem kadınlara hem de erkeklere hitap etse de markanın ismi o şekilde kaldı.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda, ülkemizin en önemli hazır giyim mağazalarından birisi olan Beymen’i detaylı bir biçimde ele almaya çalıştık. 50 senedir kurulmuş olan bu marka, özellikle son dönemlerde büyük bir rağbet görmektedir. Her bedene uygun tasarlanmış renkli kıyafetleri ile büyük bir beğeni yakalayan Beymen, müşterisine inanılmaz güzel fırsatlar da sunmaktadır. Siz de kıyafet alışverişi yapmayı seven biriyseniz eğer, size en yakın Beymen’e gitmek için daha fazla geç kalmayın.

Yorum gönder