×

Bosch Marka Hikâyesi

Bosch

Bosch Marka Hikâyesi

1886 senesinde Robert Bosch tarafından kurulmuş olan Almanya merkezli bu marka, özellikle son senlerde büyük bir rağbet görmektedir. Elektronik ve mühendislik firması olarak karşımıza çıkan marka, özellikle beyaz eşya gereçlerinde en çok tercih edilen markadır. Marka ismini kurucusu Robert Bosch’in soy isminden almaktadır. Dünyanın en büyük otomotiv parçasını sağlaması ile de dikkatleri üzerine çeken marka, rakiplerine rağmen günümüzün en sağlam markalarındandır.

Bosch

Bosch İle İlgili Detaylar

2004 senesinde 40 milyar Euro’dan fazla satış sağlayan bu marka, teknolojiyi yakından takip eder ve kısa bir sürede dünya markası olmayı başarır. Üretim yeri Almanya dışında pek çok ülkede de rağbet gören marka, ülkemizde de en sevilenler arasında yer alır. Hassas Mekanik ve Elektroteknik Atölyesi ismi ile kurulan bu marka, kuruluşunun gerçekleşmesinden birkaç sene sonra Londra ve Paris’te de satış noktaları açarak büyük bir yaygınlık kazanmayı başarır. 200’den fazla şirketi ile Almanya dışında da yer alan marka, Almanya’da bulunan şirketler ile beraber toplamda 270 şirkete sahiptir. 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren marka, inanılmaz fazla gelir sağlar. Son yılların en gelişen markalarından biri olarak karşımıza çıkar. Her sene düzenli olarak ciddi miktarda yatırımlar gerçekleştirir.

Bosch Rakamları

2004 senesinde ArGe gayesi ile gerçekleştirilen satışların %7,2’sine karşılık olarak 2,9 milyar Euro harcandığı tespit edilmiştir. 2,4 milyar Euro tutarında otomotiv teknolojileri ArGe harcamalarının gerçekleştirildiği markada, araştırma faaliyetlerinin oldukça yoğun gerçekleştiği il alanı tespit edilmiştir. Dünyanın her yerinde 20.000’den fazla ArGe personeli çalıştıran Bosch, giderinden fazla gelir elde ettiğinden dünya markası konumuna ulaşabilmeyi başarmıştır.

Bosch Türkiye

1910 senesinde markanın ülkemize vermiş olduğu temsilcilikler ile beraber marka ülkemizde faaliyete geçer. Günümüzde 6 ayrı kuruluşun var olduğu Bosch markası, en tercih edilen marka olarak da ismini sabitlemiştir. İstanbul’da bulunan BSH Ev Aletleri firması ve Bosch-Rexroth ürettiği pek çok gereç ile çeşitli hizmetler vermektedir. 2003 senesinden beri Bosch Grubu bünyesine katılan Buderus firması da bu marka ile devamlılığını sağlamıştır. 1988 senesi itibari ile İstanbul’da hizmet veren marka Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin pazarlama ve satış merkezi pek çok alanda üretim yaparak verimli bir satış geliri elde eder.

Yazmış olduğumuz bu yazımızda dünya markası olan Bosch hakkında detaylı bilgilere yer vermeye çalıştık. Mutlaka her eve lazım Bosch markası ürünleri ile tanışmadıysanız eğer, daha fazla geç kalmamanızı tavsiye ederiz!

Yorum gönder