×

Gratis Marka Hikayesi

Gratis marka

Gratis Marka Hikayesi

Türkiye’de bakım ürünleri satan en popüler mağazaların başında gelem Gratis 2009 yılında kurulmuştur. Günümüzde ise farklı il ve ilçeler olmak üzere yaklaşık 500ün üzerinde mağazası bulunmaktadır. Bu özelliği ve kalitesi sayesin, en çok tercih edilen markalardan biri olmayı başarmıştır.. İl kurulduğu yıllarda sadece 20 tane şubesi olan Gratis, günümüzde ise neredeyse her il ve ilçedeki Avm’de mağazasını açmaya başarmıştır. Gratis’in etimolojik kökenine baktığımızda ise kelimenin aslında Latince olduğunu görmek mümkündür. Latin dilinde “bedavaya yakın” anlamında kullanılan Gratis mağazasının kurucusu ise Demir Sabancı’dır. İlk başta sahibi olarak sadece Demir Sabancı varken, kuruluşundan yaklaşık sekiz yıl sonra ise ortak olarak yönetici konumunda Actera Grup da gelmiştir. Artık bir ortaklığa devredilen Gratis, bu girişimle gücüne güç katmayı başarmıştır. Artık markada yüzde elli beş oranda Acreta Grup da söz sahibidir. Bu ortaklıktan sonra ise her geçen gün şubelerini arttırmayı başarmış, ürünlerini de çoğaltmıştır. Yaklaşık 30 binden fazla müşterisi olan Gratis, müşteriye sunduğu cilt bakım, saç bakım ve kişisel bakım gibi işlere yarayan ürünlerdeki çeşitliliği ve kalitesi sayesinde her dönemde en çok tercih edilen kişisel bakım markası olmayı başarmıştır.

Gratis marka

Gratis’in kulaklara kazınan reklam şarkısı “Güzel Bak Kendine” olmuştur.  Müşterilerin temel bakım ihtiyaçlarını birbirinden farklı seçenekle beraber karşılamak ve bunu karşılarken, müşteriyi mutlu ve özel hissettirmeyi başaran Gratis, Türkiye’de kişisel bakım mağazalarında güçlü bir perakende zincir oluşturmayı başarmıştır.

Gratis marka, hem müşterilerine hem de çalışanlarına özel ilgi gösteren bir kişisel bakım markasıdır. Müşterilere sundukları anketlerin yanı sıra, çalışanlarına da sunduğu memnuniyet anketleri sayesinde öz eleştiri yapıp geri dönüt sağlamaktadır. Aldığı bu geri dönütleri değerlendirerek, çalışanların ve müşterilerin gözünden Gratis mağazasını iyileştirmeye ve geliştirmeye çalışmaktadır. Çalışanlarını oldukça profesyonel ekipten oluşturan Gratis, müşterilerinin mutluluğunu ve isteğinin karşılamayı temel amaç haline getirmiştir. Müşterilerin memnuniyetini sağlamaya çalışırken ise ucuz fiyata kaliteli hizmet vermeye çalışmaktadır. Özellikle kadın çalışanlarıyla, kadınların da iş gücüne katılım oranını arttırmaya çalışan Gratis, ülkemizde kadının da istihdam edilmesi için büyük çaba sarf etmektedir. 2019 yılına gelindiğinde ortalama beş bin çalışanı bünyesinde bulunduran Gratis, bu çalışanların yaklaşık yüzde on ikisini erkek çalışanlardan oluşturmaktadır. Geri kalan payı ise kadınlara ayırarak, kadınların da iş hayatında yer almasına yol açmayı başarmıştır. Bünyesinde bulunan bu kadınların çoğu yönetici konumuna kadar yükselmeyi başaran kadın girişimcilerdir.

Demir Sabancı’nın kurduğu Gratis markası ise, bu araştırmada Kozmetik ve Kişisel Bakım kategorisinde birinci olmayı başaran en iyi kişisel bakım markalarından biri konumundadır. Bu birinciliği ise iki kez daha kazanarak toplamda üç kez bu birinciliğin sahibi olayı başarmıştır. Bu başarının yanı sıra 2018 yılında da İnsana Saygı ödülünü almaya hak kazanmıştır. Bir iş bulma sitesi olan Kariyer.net sitesinin 17. Defa düzenlediği İnsana Saygı Ödülü’nün ilk kazananı olan Gratis, verdiği kaliteli hizmet sayesinde bu ödülü almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’de her yaştan kadına ve erkeğe hitap eden Gratis, müşterilerine onlaraca çeşit sunmaktadır. Sunduğu ürünlerin fiyatıyla beraber kalitesinin de oldukça iyi olması, mağazayı en popüler kişisel bakım mağazası yapmayı başarmıştır. Birbirinden farklı onlarca markayı ve seçeneği bir arada blunduran konseptiyle de Gratis, bir kişinin aynı anda tüm kişisel bakım ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabileceği bir ortam oluşturmayı da başarmış bir kişisel bakım mağazasıdır.

Yorum gönder