×

Greyder Marka Hikayesi

Greyder marka

Greyder Marka Hikayesi

Greyder markasının kurucu ismi İsmail Kavlu’dur. 1956 yılında Çorum’un İskilip kentinde bir atölye olarak kurulan Greyder markası, bir Türk ayakkabı markasıdır. Firmanın asıl ismi Kavsan Ayakkabı’dır. 2019 yılına geldiğimizde markanın yönetici ismi olarak Mustafa Kavlu karşımıza çıkmaktadır. Markanın ilk ürettiği ayakkabılara ismi Kavsan Çapula olmuştur. Ancak 1994 yılında yaşanan krizden sonra markanın adı Greyder olarak değiştirilmiştir. Greyder’in kelime anlamı ise ağır bottur. Marka, atölye olarak temelini attığı İskilip’de yine ilk fabrikasını kurmayı başarmıştır. Daha sonra ise gücüne güç katmaya başlayan Greyder markası, bu sefer de üretimini Çorum merkezde yapmaya karar vermiştir. İkinci fabrikasını da burada açan Greyder, daha da güçlenerek üçüncü olarak da İzmir de bir fabrika açmayı başarmıştır.

Greyder marka

Bugün ise 21 tane yurt dışında yaklaşık 100 tane de Türkiye’de mağazası bulunmaktadır.  Greyder markası, Rusya başta olmak üzere; Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu ülkelerine de ayakkabı satışı yapmaktadır. Yaklaşık 400 yerde satışını yapan Greyder markası, online olarak de müşterilerle buluşmayı başarmaktadır. Türkiye tescilli ilk ayakkabı olma unvanını elinde bulunduran Greyder markası, her yıl ortalama iki milyon ayakkabı üretmektedir. Kalitesi ve kullanışlı olması sayesinde, her geçen yıl bu ürünlere talep artmaktadır.

Greyder markası, Türkiye’de en özgün üretim yapan ayakkabı markalarından biridir. Dolayısıyla bu özgünlüğü sayesinde rakip olarak karşısına çıkan herhangi bir ayakkabı markası bulmak oldukça zordur. Greydir bu üstün başarısının bir sebebi de budur. Müşteriye hem şıklığı hem konforu hem de kullanışlılığı bir arada sunmayı başaran Greyder markası, modern dönemin insanın aynı anda tüm ihtiyacını karşılamayı başaran bir ayakkabı markasıdır. Ürünleri, özellikle kış aylarında ihtiyaç duyulan bot ve çizme üzerine odaklanmış durumdadır. Kış aylarında giymek için en ideal markalardan olan Greyder, kaliteli botları ve çizmeleri sayesinde, kış ayları sert geçen çoğu merkezde en çok tercih edilen ayakkabı markası konumunda bulunmaktadır. Yalnız kış ayları değil, sohbahar ve yaz mevsimleri içinde ayakkabı üretimi yapan Greyder, müşterilere parasının karşılığını en iyi şekilde verdiği için, gücüne güç katan bir marka olarak günümüzde varlığını sürdürmektedir.

Yaklaşık altmış yıllık bir geçmişi olan Greyder marka, özgün tarzı sayesinde en çok tercih edilen ayakkabı markalarından biridir. Özellikle kendi tarzını oluşturmak isteyen ve bir kalıba sığmayan özgür ruhlu kişilerin ilk tercihi olmayı başarmıştır. Neredeyse tüm ürünlerinde müşterinin beklentisini ve memnuniyetini ön planda tutan bu marka, gerek ayakkabı gerekse mağaza içi tasarımıyla müşterilerin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Hem yaz hem de kış günlerinde en iyi ayakkabıyı müşterisine sunmayı başaran bu marka, mevsim fark etmeksizin müşterisinin en temel ihtiyacını en iyi şekilde karşılamayı başarmaktadır. Ürünlerinde kullanmayı tercih ettiği malzemelerin kalitesi sayesinde yurt dışına da satış yapmayı başaran Greyder markası, yüzde yüz deri kullanarak müşterisinin ayak sağlığına zarar vermemekte ve iklim fark etmeksizin ona konforlu bir yürüyüş imkanı sağlamaktadır. Müşteriye sunduğu birbirinden farklı çeşitler sayesinde, yapılan her kombinin altına uyacak ayakkbı modelleriyle müşterinin tercihini de kolaylaştırmaktadır. Kaliteyi şıklığı ve rahatlığı bir arada bulundurabilen Greyder markası, hem Türkiye’de hem de yurt dışında onlarca müşteri bulabilen en kaliteli ayakkabı markalırından biri konumundadır. Müşterisine sunduğu bu üstün hizmet sayesinde günümüzde onlarca mağaza açmış, müşterilerini memnun etmeyi başarmıştır. Kişilerin rahat ve şık ayakkabılara ulaşması için elinden gelen her şeyi yapan Greyder markasının en temel kavramlarından biri “casula moda” kavramı olmuştur. Bu kavramın öncülüğünü yapan bir konumda olan Greyder markası, bu sayede ününe ün katmayı başarmıştır.

Yorum gönder