×

Grundig Marka Hikayesi

Grundig marka

Grundig Marka Hikayesi

Grundig marka kurucu ismi Max Grundig’dir. Büyük savaş sonrasında radyoya duyulan ihtiyaç sonrasında en önemli radyo markası konumuna yükselmiştir. 1945 yılında kurulan bu marka, Almanya’da iş hayatına atılmıştır. Almanya’da lambalarla başlayan test hayatı ve radyoları gün geçtikçe ülke genelinde yayılmaya başlamıştır. Bu başarı sayesinde dünyanın en başarılı radyo üreticisi konumuna yükselmeyi başarmıştır. Markanın temelinin atıldığı yıl olan 1945 yılında piyasaya sunduğu ilk radyolar sayesinde üretim hayatına atılmıştır. O dönemin en önemli olayı olan dünya savaşı sonrası radyolara duyulan ihtiyaç artınca, bu marka karşısına çıkan bu fırsatı değerlendirmiş ve radyolarını geliştirmeye başlamıştır. Bunun için ilk olarak tüpsüz radyo üretmişlerdir. Bu üretimden iki yıl sonra ise kendini geliştiren marka ikinci fabrikasını kurmayı başarmıştır. İkinci fabrikanın da kurulmasından bir yıl sonra, ekonominin iyileşmeye başlaması ve savaşın getirmiş olduğu zararların iyileştirilmesi sonucunda, marka da ürünlerini geliştirmeye başlamıştır. Bu dönemde yaklaşık yüz elli bin radyo üretmeyi başaran marka, küçük fabrika ve ofislerinin de arttırmı başarmıştır. O dönemde ürettiği radyolar piyasanın en iyi radyoları olarak raflarda yerini almıştır. Bu süreçten sonra ise yaklaşık olarak 1950 yılları arasında Avrupa’da en iyi radyo markası konumuna kadar yükselmeyi başarmıştır. Bu başarıdan iki yıl sonra ise, radyo üretiminin yanı sıra ses kaydetme özelliği olan bir cihaz da geliştirmeyi başarmıştır. Dönemi için büyük bir başarı olan bu cihaz sayesinde bu marka, her geçen gün daha da yükselmeye başlamıştır. Bu süreçte aynı zamanda televizyona duyulan ilgi de artış göstermeye başlamıştır. Çok pahalı olan televizyon ve televizyon alıcılarının yanı sıra, bu marka televizyon alıcılarını, o dönemin ortalama fiyatının çok altında satışa sunarak yüzlerce alıcı bulmayı başarmıştır. Bu sürecin ardından gelen dört beş yıl içinde ise, ürettiği raadyoları sürekli olarak geliştirmeye ve iyileştirmeye başlamıştır.

Grundig marka

Ürünlerindeki yeni özellikler sayesinde müşteriyi heyecanladırmakta ve on dönemine göre üstün kalite sunmaktaydı. Taşınabilir radyo ve müzik çalarlar sayesinde artık döneminde en popüler markalardan biri olmayı tamamen başarmıştır. 1960 yılına gelindiğinde ise radyonun yanı sıra teyp üretimine başlamış olan marka, tıpkı radyodaki gibi teypte de üstün bir başarı elde etmiştir. Radyonun yanı sıra teyp fabrikası kurmayı da başarmıştır. O dönemde televizyonun da gelişme gösteriyor olması nedeniyle bu sefer Grundig markası, uzaktan kumandayı geliştirmeyi başarmıştır. Yaptığı yeniliklerle her dönemde parmakla gösterilen bir marka olmayı başarmıştır. Almanya’nın dışında Portekiz’de de teyp fabrikası açmayı başarmıştır. Marka artık dünya çapında ün salmaya başlamıştır. Radyo ve teypin yanı sıra kasetçalar üretimi de yapmaya başlayan marka, radyosuna otomotik istasyon arama özelliğini de eklemeyi başarmıştır. 1970 döneminde ise araç radyolarına olan talep artış göstermeye başlamıştır.

Nihayetinde 2000 yılına gelindiğine ise marka, artık piyasanın en iyisi konumunda bulunmayı başarmıştır. Kurulan teknoloji fuarlarında geliştirdiği ürünleri tanıtarak, gücünü insanlara bir kez daha göstermeyi başarmıştır. Ancak 2003 yılına gelindiğinde ise üretim maliyetleri ve piyasadaki kaos nedeniyle, gücünü kaybetmeye başlayan Grundig markası, iflas etmek zorunda kalmıştır. Ancak bir yıl sonra ise bütün çabalarının sonucu olarak yeniden üretim yapmayı başarmıştır. Ses ve görüntü teknolojisinde üstün başarı göstermeye devam eden Grundig markası, artık kaliteli televizyon üretimi yapmayı da başarmıştır. Bir süre sonra ise Grundig markası, Koç’a ait olan Arçelik markasının himayesi altına girmiştir. Artık Arçelik beyaz eşya markasının bir parçası haline gelen Grunder, yine kalitesinden laf ettirmeye devam etmiştir. 2011 yılına gelindiğinde ise Alman Futbol Ligi’nde ortak olmuştur. Bundan yaklaşık üç yıl sonra ise yine Almanya’daki bir stadyumun isim hakkını almayı başarmıştır. Üretim hayatına radyo ve teyp ile başlayan Grundig markası, günümüzde beyaz eşya üretimi yapmaktadır.

Yorum gönder