×

Hundai Markası Doğuşu ve Tarihçesi

Hundai

Hundai Markası Doğuşu ve Tarihçesi

Güney Kore ülkesinde  1947 yılında kurulmuş bir otomobil şirketidir. İlk Hundai şirketi inşaat alanında kurulmuştur. Bunun yanında otomobil, gemicilik, sigorta, elektronik, lojistik gibi alanlarda da faaliyetler yürütmüştür. Otomobil markası olması ile dikkat çekmektedir. Dünyada bulunan en büyük 5. Otomobil üreticisi olarak bilinir ve  Hyundai Motor Şirketi olarak isimlendirilir.

1940 yılında Chung Ju Yung tarafından kurulmuştur. Chung Ju Yung küçük bir tamir atölyesi sahibidir. Atölye gelişmiş ve üretimlerini ilerletmeye devam etmiştir.

Hundai

1947 yılında Hyundai Enginering and Construction Şirketi (HEC) Güney Kore’nin 2. Dünya Savaşından sonra ülkenin toparlanmasında büyük rol oynamıştır. Şirketin ağır sanayi işi olan çeliş işleme, gemicilik, makine ve otomobil üretiminde söz sahibi olmasına zemin hazırlamıştır.

1967 yılına gelindiğinde Hyundai Motor Şirketi ile marka daha özelleşmiş konularda işlemesine devam etmiştir. Şirket daha hassas teknolojiler ile uğraşmaya başlamıştır. Hyundai markasının otomobil sektöründe büyük bir saygınlığı olduğunu ve başarılara imza atmış bir şirket olarak yer edindiğini, görmekteyiz. Marka bünyesinde 52000  den fazla çalışanı barındırır. 1998 yılında Kia firmasını da satın alarak kendisine dahil etmiştir. Kore’nin otomotiv sektöründe büyük bir çoğunluğunu oluşturmaktadır.

Hyundai Motor Şirketi’nin farklı coğrafyalarda da üretim merkezleri bulunmaktadır. Bu ülkeler  Hindistan, Çin ,Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye gibi ülkelerdir.

2005 yılından sonra otomobil satışları ile yapılan bir ankete göre en büyük otomobil üretim pazarında  6. Sırada yer almıştır. Hyundai Motor Şirketi’ne ait olan Ulsan Fabrikası bir yılda 1,5 milyon adet üretim yapabilir ve karmaşık yapısı ile dünyanın en büyük otomotiv üretim tesisi olmayı başarmıştır.

Hyundai Markası ülke ve dünya pazarında büyük başarılara imza atmış ver adından sıkça söz ettirmiştir. 45 adet şirketi ve dünya piyasasında yaklaşık 180.000 çalışanı mevcuttur. Şirket şu an da sadece otomotiv sanayi ile değil, makine, finans sektörü, çelik, havacılık, gemi yapımı ve üretimi ile de çalışmalarına devam etmektedir. Üretim konusunda gerçek başarılara imza  atmayı başarmış ve birçok firmaya da ilham kaynağı olmuştur.

Ülkemizde Kibar Holding Hyundai firması ile ortaklık kurduğu bilinmektedir. Bu ortaklık 1997 yılına dayanmaktadır ve yarı yarıya bir ortaklıktır.  Ülkemizde şu an üretimi ve gerekli otomotiv parçaları mevcuttur.

Hyundai Accent modeli oldukça sevilen bir Hyu8ndai kuşağı olmuş ve farklı versiyonları devam etmiştir.  Hyundai Accent Mark 3 ülkemizde üretilmiştir. Yıllar içerisinde model, versiyon ismi gibi birçok konuda yenilikler yapılmıştır. Bu konu markanın içinde bulunduğu çağa ayak uydurmasını sağlamıştır. Dünya ekonomisinde var olan rekabetçi politikasından vazgeçmemiş ve faaliyetlerini yıllar içeresinde sürekli devam ettirmiştir.  Markanın otomobillerinin konfor bakımından çok üst seviyede olması dikkat çekmektedir. Lüks görüntüsü ve  ucuz fiyat segmenti ile alıcılar için doğru bir tercih olmayı başarmıştır.

Yorum gönder