×

Trityum

Trityum

Trityum

Trityum radyoaktif hidrojen izotopdur. Nadir bulunur ve doğal olarak oluşmuş olan Trityum maddesi dünyada olarak oldukça Ender bulunabilecek bir maddedir. Atmosfer ile gazların etkileşimi sonrasında oluşturulmuş eser miktarda bulunabilecek kozmik ışınlar bir nükleer reaktörde lityum metal tüm içermiş olan seramik takımlarının ışınlanması sonrasında üretilmesi söz konusu olabilir.

Trityum radyoaktif olarak izleyici nitelikte saatler ve enstrümanlar konusunda Radyo San Işık kaynaklarında ve döteryum ile beraber enerji üretimi ve silah uygulamaları ile beraber nükleer füzyon reaksiyonları için bir yakıt olarak kullanılabilen iştir.

Tarihi

İlk olarak 1934 senesinde döteryum ile beraber döteryumun bombalanması sonrasında tespit edilmiş bir maddedir. Diğer bir hidrojen izotopu dur fakat deneyleri ile beraber daha sonrasını trityum radyoaktif gerçekleştirilmiş değildir. Trityumun radyometrik tarihlendirilmesi konusuna kullanılabileceğini kabul etmiştir. Çürüme ömrünün deneysel bakımından belirlenmiş farklı değerlerine sahiptir. Ulusal standartlar ve teknoloji tarafından 4500 artı eksi 8 gün olarak listeler bu ayrışmış olan her yıl 3 ile Beta bozulması ile bu nükleer denklemi elde edilir.

Elektron kalan Enerjileri nedeniyle neredeyse görünmez kapalı gerçekleşmiştir. Trityum gelmiş olan Beta parçacıkları sayesinde sadece 6,0 milimetre havaya nüfuz edebilme özelliği vardır. İnsan derisinin dışındaki ölü tabakasından geçiş sağlayamazlar. Trityum en çok üretmiş nükleer reaktör tarafından ettiren aktivasyon olarak nitelendirebileceğimiz adlandırılabilir. Serbest bırakılması ve seramik içerisinde bulunan gerçekleşebilir. Lityum halinde Füzyon damızlık seramiktir. 6’dan üretime herhangi bir enerjinin nötronları ile beraber mümkün haldedir. Döteryum trityum ile kaynaşması yaklaşık olarak birkaç enerji açığa çıkaracaktır.

Nükleer Füzyon bir Uranyum 235 ile 239 ve Uranyum 233, 10.000 füzyon başına yaklaşık olarak 1 Atom ile üretilmiş üretimi ile söz konusu olabilir. Trityum ve salma ihtiyaçlarını kazanımında çalıştırılmasında önemli olarak dikkate alınması gereken nükleer reaktörler özellik ile nükleer yakıt yeniden işlenmesi ve depolanması konusunda nükleer yakıtın trityum üretimi bir amaç değil bir yan etkisidir. Bazı Nükleer santraller tarafına atmosfere az miktarda boşaltımı söz konusudur.

Trityum Özellikler

Atomik kütle sahip bir yapısı vardır. Diğer otomatik tirit yok standart basınçta ve sıcaklıkta olan bir ikaz olmak ile birlikte oksijen bir sıvı olarak nitelendirilebilir. Spesifik aktivitesi ile gram başına 9,650 kuruştur. Trityum nitelikli Reaksiyon kesti ve döteryum ile reaksiyonu sonrasında üretilmiş büyük miktarda enerjisi sebebiyle nükleer çalışmalarında önde gelebilir. Hidrojenin diğer izotopları gibi trityumun sınırlandırılması oldukça zor bir başlıktır.

Trityumun büyük miktarda özellikle de füzyon reaktörleri için kullanılması halinde radyoaktif alanında katkıda bulunabileceği alanında endişeleri bulunulabilir. Fakat kısa yarı ömürlü atmosferde uzun süreli önemli birikimle önlemeleri mevcuttur. Kısmi test yasağı anlaşması yürürlüğe girmesi ile gerçekleşmiş yüksek atmosferik nükleer silah testlerinin Oşinografiler için beklenmedik bir halde yararlı olmuş olduğu kanıtlanmıştır.

Okyanusların üst kısımlarında eklenen yüksektir. Lityum oksit seviyeleri o zamandan bu döneme kadar okyanusların üst katmanlarından düşük seviyeli ile karşılaştırma oranını ölçmek babında kullanımı söz konusudur. Sağlık riskleri kolaylık olarak bağlanma konusunda izin veren bir hidrojen izotopu halindedir. Bir hidroksil radikalleri oluşturmuş toz haline getirilmiş su ve si atomuna sahip bir trilyon düşük enerjili bir yayıcı olması sebebiyle harici olarak tehlikeli olmayabilir. Yiyecek Beyaz su yoluyla yutulmasının sonrasındaki hiç yoluyla Radyostand tehlikesini ortaya çıkarabilir. 14 ila 7 gün içerisinde kısa bir biyolojik yarı ömre sahip olan bir maddedir. İnsan vücudundaki tiridi edilmiş suyu biyolojik olarak yarı ömrü mevsimine göre farklılık gösterebilir. Çevresel kirlenme trityum Amerika Birleşik Devletleri’nde 65’lik dar bölgeden 48 sızdırılmıştır. Bir durumda sızan su litre başına 3,7 mikro küre de trityum iç ermiştir. Bu içme suyunun sınırının 375 katıdır.

Amerika Birleşik Devletleri çevre koruma dairesine göre belediyeye düzenli depolama alanlarını yanlış yerleştirilmiş ve kendi kendine aydınlatılmış çıkış işaretleri son dönemlerinde su yollarında kirletilmiş olduğu bulunmuştur. Nükleer silahlar Tiril kimlikler silahlar konusunda oldukça önemlidir.

Yükseltme olarak nitelendirilen bir süreçte olmuş olduğu kadar bu tür silahlar için harici nötron başladıklarında füzyon bombardımanlarını verimliliği ve verimini ile hidrojen bombardımanı aşamalarına artırmak babında kullanılabilecek önemli bir bileşenidir. Analitik kimya trityum bazen radyoaktif olarak etiket niteliğinde kullanılabilir. Hemen hemen tüm organik olarak kimyasalları hidrojen içermesi ile avantajı vardır. Bu da araştıralım moleküle trityum korumakla bunda bir yer bulmayı kolaylaştırabilir. Zayıf besin üretme ve zaman taşına sahip olan bir maddedir.

Yorum gönder