×

Dünyaca Ünlü Markalardan Olan Kiğılı

KİĞILI

Dünyaca Ünlü Markalardan Olan Kiğılı

KİĞILI 1938 Yılında ABDULLAH KİĞILI tarafından malatya’ da kurulmuştur.  Erkekler için kumaş satışı yapmak amacıyla kurulan mağazamız  1965 yılında üretime geçmiş , 1969 yılında ise osman boyner’ le birlikte Beyoğlunda ortak bir mağaza açmışlardır. Kiğılı baba ve dede mesleğini sürdürmek amacıyla kiğılı markasını ortaya koymuş ve en güzel şekilde ilerletmeyi başarmıştır. Türkiye’ de o dönemlerde hazır giyim olmadığından insanlar giysilerini terzilerde diktirmekteydi, daha çok tekstil mağazaları ön plandaydı, kiğılı markamız ise o dönemde elbiselik kumaş satışı yapmaktaydı , bunun ardından 1965 yılında ilk erkek gömlek imalatını gerçekleştirerek o güne damga vurmuştur. Gömlek satışları iyi gittiği için ardından Pantolon Takım elbise ve Palto üretimine geçilmiştir.

KİĞILI

1980 yılında Kiğılı fabrikası açılmıştır. Fabrika yenibosna’ da kurulmuştur. bunun üzerine kiğılı hem kendi markasını satmayı başarmış hemde  Türkiye’ nin önde gelen erkek giyim mağazalarına koleksiyon hazırlayarak  özel üretim yaparak hizmet vermeye devam etmiştir.

2005 yılında LOJİSTİK merkezi kurulup, Gebze Şekerpınar’ da 25 metrekarelik sektörde faaliyete geçirilmiştir. Lojistik merkeziyle birlikte kiğılı genel anlamda daha çok büyüyüp modern bir hal alarak hizmet yönünden oldukça gelişim göstermiştir. Kiğılı markası Abdullah Kiğılı’ nın tekstil sektöründe de çocukluktan beri aldığı eğitimleriyle kendini geliştirmesiyle kusursuz işçiliği, terzi dikim hassasiyetiyle birleştirerek özel ve kaliteli kumaşlar elde etmiş, tasarımlarıyla kişiye özel stilleriyle, bizleri buluşturmuştur.

2007 yılında Kiğılı akademisi açılmış,  binlerce kişiyi bünyesinde barındırmış yeni bir dönem başlatmıştır.

çin’ de mağaza açan ilk TÜRK firması’ da Kiğılı olmuştur.

bugüne baktığımız zaman kiğılı boldukça geniş bünyeye sahip bir çok insanın rahatlıkla ve güvenle tercih ettiği markalar arasındadır.

2023 hedefleri arasında Dünya ca başarılı 10 TÜRK markası arasında yer alabilmek vardır.

Yorum gönder