×

Marka Bilinirliği Ve Artırılması

Marka Bilinirliği Ve Artırılması

Marka Bilinirliği Ve Artırılması

Eğer bir müşteri bir firmanın kim olduğunu bilmiyorsa ürününü ve hizmetini satın almaz. Marka bilinirliği artırıldığında itibarda artırılmış olur. Eskilerin korunmasına rekabette önlerde olmayı sağlar. Konuyu daha da açacak olursak müşteriler işletme ismini öğrendiğinde sonraki hedef ise ürünler hizmetler genel iş hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlar.

Kişiler firma logosunu adını bir ve birden fazla gördüğünde kolayca tanıyor. Bunun için strateji oluşturmalı müşteri güvenini sağlamalı ve marka kendini fazla tanıtmalıdır. Öyle bir strateji olmalı ki rakipleri geçmek için benzersiz kusursuz olsun yaratıcı olsun. Marka kendine farklılık yaratmalıdır. Marka bilinirliğine yeni başlanılıyorsa eğer hedef pazar belirlenmeli ve alıcılarda algının değiştirilmesi gerekir. Herkes hedeflenemeyeceğinden bir kitleye hedeflenip odaklanmalı ki sonuç o kadar başarılı olsun. Marka hatırlamaya odaklanmak marka bilinirliğin adeta çekirdeğidir. Anahtarı ise tutarlı olmaktan geçer. Sosyal medyada reklam yayınlamak bloglamaya kadar müşterileri internette meşgul etmenin çeşitli yolları vardır. Bu arada neleri bilmek nelerden sakınma konusunda bilgi sahibi olmakta önemlidir.

Marka Bilinirliği Ve Artırılması

Bu anlamda tutarlı olma önemlidir. Hedef kitlenin her platformda aynı logoyu görmesi markanın hatırlanmasına yardımcı olur. Kişisel bilgilerin firma bilgi iletişim bilgilerinin tüm platformlarda aynı anda görünür ise o kadar başarılı olur. Ne kadar tutarlı olunursa müşteri o kadar güven duyar. Yatırım için reklam uygun kanallar kullanılmalı. Sosyal medya google reklamcılığı marka bilinirliği için iki süper yoldur. Sosyal medyada yayınlanan içerikler resimli olmalı bu içeriğe bir de logo eklenmelidir. Potansiyel müşteri logodan tanır. Ayrıca arama ve görüntülü reklamlar kullanılabilir. Başka büyük markalarla işbirliği yapılabilir. Gerek hediye gerek maddi katkıyla reklamının yapılması istenebilir. Instegram hediyeleri de önemlidir. Bu tanıtmanın basit yoludur. Takipçi sayısı böylelikle artış gösterir. Ayrıca blog yazarı ve tanınan bir kişiden işbirliği de yapılabilir. Tüm bu yapılanlar kitlelerin markadan haberi olması sağlar. Arkadaş ve aile çevresine tavsiye ile bu konuda ciddi yardımlar alınabilir. Bu kişiler zaten markanın sadık takipçileridir. Onlara çevrelerine tavsiye etmesi için fırsat verilebilir. İndirim kuponları sunmak küçük hediyeler vermek daha cazip kılar. Gönüllü marka elçileri yaratılabilir. Ücretsiz deneme şansı verilebilir. Bu güven oluşturur. Atılan sosyal yazışmalara dönüş sağlamak sosyal yazışmalarda yormda bulunmak marka bilinirliğini artırır. Müşteriyi güldürecek içerikler yayınlamak marka bilirliği için oluşturmanın başka bir stratejik şeklidir.

Digital medyada sosyal medyada yer almak çok önemlidir. Reklam yayınlanabilir ama düzenli yayın önemli. Facebook yorumlarınıza dönüş yapmak teşekkür etmekte bunlardan biridir. Kişileri etiketlemekte ayrı bir yarar sağlar. Reklamın tanıtımın tutarlı olunduğunda sınır yoktur. Marka farklılığı yaratmak için önce marka bilinirliği oluşturulmalı. Büyümeye olanak sağlayan bir strateji olmalı.  Farklılık sadece bir kere değil taktikle sürekli sağlanır. Başarılı işletmeler büyük markalar bile yenilenmeye ve yeniden tasarlanmaya sürekli ihtiyaç duyabilir. Çağımız sürekli gelişmeyi gerektiriyor. Geride kalmak yerinde saydırır. Verim istiyorsanız ve de marka olmak hayaliniz ise ona yatırım yapmaktan ve alt yapısını sağlam temellere oturtmaktan çekinmeyin. Akılda kalanlar ayakta kalır.

Yorum gönder