×

Renault Kurulum Hikayesi

Renault

Renault Kurulum Hikayesi

Araç üreticisi olan Renault otomobil traktör, kamyon, tren, uçak, motosiklet, otobüs, bisiklet gibi birçok farklı ebatlarda araç üretimi mevcuttur. Arca Nissan otomobil markasının motorlarında üretimi vardır. Yan kuruluşlar arasında markası Dacia olanı da vardır.

 Renault Nasıl Kuruldu?

Bir Fransız otomobil üreticisi olan bu marka 25 Şubat 1899 senesinde Fransa’da kurulmuş bir firmadır. Louis Renault, Marcel Renault, Fernand Renault tarafından kurulmuş bir şirkettir. Uzun seneler kendini geliştirmiş ve Avrupa’da büyük otomobil markalarından biri haline gelmiştir. Renault adını kurucuların ortak soy isminden almıştır. Zamandan günümüze kadar kendini geliştirmiş bir firma halindedir. Başlangıç olarak bireysel ulaşım aracını geliştirmiş olan Renault ilerleyen senelerde aileler içinde otomobil tasarımı yapmıştır.

Renault

Gelişimi

Kullanıcıların ihtiyaçlarını göz ardı etmeyerek tarihinde birçok kez ilke imza atan bir marka haline gelmiştir. Ailelerin eşyalarının koyabilmesi için tasarlanmış olan bagaj bölümü gibi birçok yeniliklerin öncüsü olmuştur. Bu marka 6 silindirli otomobiller sonrasında 1937 senesinde geliştirmiş oldu Prima Quatre sayesinde Fransa’daki pazarına yerleşmeye başarmış bir markadır. Renault 1965 senesinde cesur tarzları ile ve birçok tasarımı ile müşterilerine otomobilin sağlayamadığı geniş kullanım alanları sunulmuştur.

Tüccar ve esnafların ihtiyaçlarını göz ardı etmeyerek karşılamaya yönelik 1959 senesinde bir model üretmiştir. Bu model alaşımlı şeylerin haricinde bir tarzı vardır. Hizmet tipi araçların tek düz renklerinden uzaklaştırması bakımından sarı, turuncu, mavi gibi canlı renklerde mevcuttur.

1964 senesinde Monte Carlo Rallisi serilerini kazanmış olan 4cv başka bir modeli ile birer efsaneye dönüşmüştür.

Bu performansları sayesinde iyi bir hayran kitlesi bulunur. Hızın keyfini ve özgürlüğün keyfini çıkarmak isteyen gençler için tasarlanmış olan modeli de vardır.

Fakat Oyak Renault otomobil fabrikaları 1971 senesinde üretime başlamıştır. Günümüze varana kadar Türkiye’nin ilk vagonlu, ilk klimaları, ilk dizel motorlu gibi İlk otomobil testi, ilk yol bilgisayarlı otomobillerinde ve ilk dizel otomobil motorunu üretimini gerçekleştirmiştir. Birçok yeniliğe imza atmış bir marka haline gelmiştir.

1998 senesinde Megane Wagon ile sadece Oyak Renault’da üretilmeye başlanmış bir model olmuştur. Bu model Türk otomotiv sanayisinde gelişmiş pazarlarını göre Renault otomobil fabrikaları elektrikli motorlu Fluence üretimi ile beraber otomobil sanayisinde yeni bir çığır açmıştır. Kullanım bakımından sıfır salınımlı olan ve elektrikli motor araçlar ile Renault herkese ulaşım olanaklarını üst düzey çıkarmıştır. Elektrik motorlu otomobiller sayesinde için sürdürülebilir ulaşım olanağı sunmuş ve birçok çığır açan problemleri çözümleri ile Oyak Renault otomobil fabrikaları önemli bir rol üstlenmiştir.

 Logosu

Kurulmuş olduğu zamandan bu günümüze kadar 10 kez logosuna değiştirmiştir. Bu marka ilk olarak markanın yaratıcıları olan 3 kardeşin isimlerinin ilk harflerini meydana gelmiştir. Daha sonra Elmas şeklindeki logo 1925 senesinde hazırlanmıştır. 1972 senesinde üç boyutlu hale getirilmiştir. Son değişikliği ise 2007 senesinde kaliteyi çalıştırmış olduğuna inanılan sarı zemin eklemesi yapılmıştır.

Yorum gönder