×

Skype Kurulum Hikayesi

Skype

Skype Kurulum Hikayesi

Yazılımın geliştiricileri tarafından kodlanmış olan bu program özellikle Amerikalıların çok ucuza konuşmuş olduğu bir yazılımdır. 10 Mayıs 2011 senesinde Microsoft da 8 buçuk milyar dolar karşılığında satılmıştır.

Hikayesi

23 Nisan 2003 tarihinde Skype.net ve skype.com alan kodları ile kaydoldu. 2003 senesi 29 Ağustos tarihinde ilk Beta sürümünü kullanıcılarına iletti. 15 Haziran 2014 tarihinde Skype Auto destekten ilk Beta sürümü çıkarıldı. 20 Ekim 2004 tarihinde ilk defa bir milyon Sky kullanıcısı aynı anda bağlantısı sağlandı.

14 Şubat 2005 tarihinde 2,000,000 aktif kullanıcısı oldu ve 10 Mart 2005 tarihinde Skype Beta sürümü olduğu 18 Mayıs 2005 tarihinde 3,000,000 aktif kullanıcı bağlandı. 31 Ağustos 2005 tarihinde skay Pest kalitesi arttırılmış ve 1.4 Beta sürümü çıkarılmıştır. 12 Eylül 2005’te ebay.com Skype satın alacağını duyurdu ve 2005 tarihinde 2,6 milyar dolar karşılığında tamamlanmış olduğunu bildirdi.

Skype

Skype Nedir?

Skype günlük olarak iş hayatımızda oldukça önem verdiğimiz kişiler beraber mobil cihazında bilgisayarınızdan veya bağlantı kurmanızı sağlayan bir İletişim kanalıdır Benzersiz sesli ve görüntülü çağrı özellikleri ve metin sahip ve kolay bir şekilde başkalarıyla iletişimlerimizi aktarabiliriz. Birlikte bir şeyler yapabiliriz, birebir konuşma ve grup konuşması için tasarlanmış yazılımsal bir platformdur. Skype sayesinde çalışma grubumuzun toplantı oluşturabilir ve harika şeyler ortaya çıkarma konusunda fikir alışverişi içerisinde girebiliriz.

Arkadaşlarımıza ve ailemize doğum gününü kutlayabilir ve bir hikaye ve paylaşabiliriz. Öğretmen desteği sayesinde bir beceri veya hobi edinme söz konusu olabilir. Skype ücretsiz olarak kullanmamız en fazla 50 kişinin bulunmuş olduğu gruplara ileti gönderebiliriz. Bu gruplarda görüntülü veya sesli iletişim yapabiliriz.

 Skype Logosunun Anlamı

Kısa bir süre içerisinde zirveye ulaşmış şirketlerden bir tanesidir. Logosu renk ve düzenine göre değişik ve hafif bir şekilde yapılması halinde çok fazla değişmesi söz konusu olmamıştır. Skype 2003 senesinde 2 girişimci tarafından kurulmuş ve Estonya’dan 3 mühendis tarafından tasarlanmış olan yazılımı kullanılmıştır. Anlık mesajlaşma yapılabileceği en eski sürümünü aynı yılın yaz aylarında piyasaya sürümü gerçekleşmiştir. En eski logosu Skype kelimesinin görülmüş olduğu ve Bulut şeklinde uygulanmış üç boyutlu efekt haricinde hemen hemen aynı şekildedir.

2012 senesinde Microsoft tarafından satın alınmış olan bu İletişim kanalı Microsoft tarafından satın alınması ile beraber arka planda 3D efekti kaybolmuştur. Renk şeması basit bir hale getirilmiştir. Mavinin ve beyazın bir tonuna indirilmiştir ve amblemi olmuştur. Marka logosuna ek olarak Skype’ın simgesi olarak kullanılmış basit bir amblemi vardır. Birincisi küçük bir sarı bulut iken daha sonra mavi bir dikdörtgen olmuştur. İçerisinde beyaz bir dikdörtgen ve birkaç daireden yapılmış daha karmaşık bir görüntüden daha öyle idi.

Fakat bu logolar uzun süre dayanmamış ve 2004’ün sonlarında artık tanıdık olan size amblemi oluşturulmuş ve tanıtılmıştır. Ayrıca renk şeması değiştirilmiş ve yeni görsel etekler uygulanmış renk paleti beyaz ve temiz açık bir mavi tonu şeklindedir. Markanın beyaz ile verilmiş olan adım mavi bir bulut ile çevrili olup ters şeması ise mavi kelimesi dikdörtgen bir şekle mavi yerleştirilmiş beyaz bir Buluta karşı konumlandırılmıştır.

Yorum gönder