×

Snapchat Kurulum Hikayesi

Snapchat

Snapchat Kurulum Hikayesi

Snapchat akıllı telefonlar için geliştirilmiş anlık bir mesajlaşma uygulaması niteliğinde olan ve insanların yüzlerine karşı efektler yapabildikleri özel platformlardan bir tanesidir. Kullanıcıların birbirlerine yazılı metin ve görsel metin gibi birçok dosyayı göndermesini sağlayan bir platformdur. Kişiye özel gönderilmiş olan dosyalar ve gönderen kişinin daha önceden belirlemiş olduğu süre boyunca görüntülenebilmesi gerçekleşir.

Hikâye de yere video ve fotoğraf koyulabilir ve göndermiş olan kişinin daha önceden belirlemiş olduğu süre boyunca istenildiği kadar görüntülenmesi sağlayabilir. Ücretsiz olan bu uygulama IOS ve Android üzerinden indirilmesi ile kullanılabilmesi mümkün bir platformdur. Uygulamanın ilk sürümü 2011 senesinde Eylül ayında yayınlanmıştır. Kullanıcıların yüzde yetmişini kadınlar oluşturmuş ve uygulama en çok İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tercih edilen bir uygulama halini kazanmıştır.

Snapchat, Facebook gibi uygulamasını satın almak için ilgili 9 milyar dolar teklif etmiş ama Snapchat yöneticileri bu teklifi reddetmiştir.

Snapchat

Hikayesi

Maddi olarak ailesi tarafından destek alan bu kişi 4 Haziran 1990 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles eyaletinde gözlerini dünyaya açmıştır. Bu kişi lisedeyken boşanmış olan anne ve babası ile pek iyi de sayılmayan bir ergenlik dönemi geçirmiştir. Bu yüzden maddi olarak sıkıntı yaşamamış ve manevi olarak sıkıntılar yaşamış olduğu konuşulur bir durum haline gelmiştir. Snapchat için okulunu yarıda bırakan bu kişi ortakları bulunuyordur.

Bu ortaklar ise Reggie Brown ve Booby Murphy’ tir. Geride bırakmış olduğu okulda ortakları ile tanışmıştır. Bu arkadaşlarıyla aslında okulu bırakmak istememiş fakat Snapchat kurmasının sonrasında geri dönüşü olmayan bir yola girmiş olduğunu ve bu yolda çok fazla çaba sarf etmesi gerektiğini düşünmüştür. Bu durumdan okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Ailesi tarafından neredeyse her isteği yerine getirilmiş bir çocuk olan ve okulu bırakması sonrasında Snapchat’ in ofisine babasının evine kurmuştur. Los Angeles’ta olan bu ev Snapchat in ilk ofis merkezi haline gelecektir. İlk ofisin açmış olan bu kişi arkadaşları ile beraber Snapchat geliştirmiş ve milyonların kullanabileceği bir uygulama haline getirmek için sabırsız halde beklemişlerdir.

Yorum gönder