×

Sony Kurulum Hikayesi

Sony

Sony Kurulum Hikayesi

Sony, PlayStation, dijital kameralar, televizyonlar, kulaklıklar, film sektöründe ve müzik sektöründe ciddi boyutta yatırımları mevcut olan şirkettir. Dünya çapında bilinirliği bulunan ve pek çok kişinin teknoloji ya da Japonya denince ilk akla gelen firmalardan bir tanesidir. 2000’li yılların başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılmış olan anketlerde en güvenilir marka olarak nitelendirilmiştir.

Panasonic ile beraber dünyanın en büyük tüketici elektroniği markası olma özelliğini taşıyan bu marka Amerika Birleşik Devletleri’nde fabrika kurulmuş ilk Japon firmalarından biridir. Elektronik sektöründe pek çok ilke imza atmış olan bu firmada sunmuş olduğu kaliteli ürünlerle beraber yüksek ücret talep edebilme hakkına sahip şirketlerin başlarındadır.

2011 senesinde yapılmış olan istedi istediklerine göre ise 168,000 çalışanı olan Sony de aynı şekilde dünyanın en büyük çok kötü şirketlerinden biri haline gelmiştir.

Sony

 Kurucusu Kimdir

Akio Morita 1921 ile 1999 tarihleri arasında yaşamış biri olan bu kişi Sony’nin kurucu kadrosunda Yer almıştır. Time dergisi tarafından 20. Yüzyılın en önemli iş adamlarından biri olarak seçilen bir isim halindedir. Varlıklı bir ailede dünyaya gelmiş olan Morita çocuk yaşlarından itibaren makinelere ve radyolara karşı ilgisi bulunmuştur. Üniversitede fizik okumuş ve moristo II. Dünya Savaşı zamanında ısı tespit edebilen silahların yapımında görev almış birisidir. Morito oldukça enerjik bir insan olmasının yanı sıra gizli ortamı neşe saçan ve insanlar ile selamlaşmaktan hoşlanan birisidir. Arkadaş canlısı yapısı sayesinde pek çok arkadaşım bulunabilir.

Fakat heyecanlı İngilizcesi ile beraber iş fikirleri ve teknoloji hakkında konuşmayı seven bir kişiliğe bulunmuştur. American Express reklamlarında oynamış ve dalgıçlık kayak, paraşüt atlama gibi sporlarla da uğraşmış olabilir. Bunları 62 yaşlarında yapmış ve özel jeti ile dünyayı gezmiştir. Fakat Batı dünyasındaki iş hayatından memnun olmamıştır. Morita’nın Time dergisine vermiş olduğu röportaj da babasını uluslararası ve anlayışlı bir figür olarak hareket etmek zorunda olduğunu fakat babasının böyle biri olmadığını ifade etmiştir.

Morita Amerika Birleşik Devletleri’nin eleştirmiş Amerika Birleşik Devletleri iş adamlarının gereksiz yere yüksek maaşlar almış olduğunu ve kalite ürünler ettikleri takdirde Japonların Amerikan mallarını satın almaktan bu cümleyi olacaklarını ifade etmiştir. Morita ailesinin 14 neslidir. Japon içkisi olan takı üretimi yapmış ve bu nedenle Morris anında aile şirketlerinin başına geçmesini öngörülmüştür. Fakat ikinci dünya savaşından sonrasında bir kısa süre sonra kafasını dinlemek isteyen Morita Tokya’ya gitmiş o burada asker arkadaşı ile buluşmuştur.

Yorum gönder