×

Spotify Kurulum Hikayesi

Spotify

Spotify Kurulum Hikayesi

Spotify müzik dinleme alışkanlıkları olan insanlar için önemli bir uygulama sayılabilecek niteliktedir. Müzik piyasasının ciddi bir şekilde değişikliğe uğratan kurucusu İsveç birisidir. Daniel 16 yaşında iken Google ile yapmış olduğu iş başvurusunda reddedilmiştir. Buna göre o 23 yaşındayken Milyoner olan önemli girişimcilerden bir tanesidir.

Spotify

Başarı Hikayesi

35 yaşında olan Spotify kurucusu ve CEO’su Daniel et 2017 senesinde billboard magazin tarafından müzik sektörünün en önemli kişisi olarak nitelendirilmiştir. 70 milyondan daha fazla Premium üyeliği bulunan Spotify 2018 senesinde nisan ayında halka arz edilmiştir. Spotify şu anki değeri ise yaklaşık olarak 27 milyar Daniel Ek 1983 senesinde Stockholm da doğmuş olan bir çocuk Orta direk bir ailenin evladı idi. Daniel Ek evinde ise müzik hiçbir zaman eksik değil anneannesi opera sanatçısı olup Dedesi ise caz piyanisti 4 yaşında iken gitar ile basit şarkılar çalmaya başlamış ve ilkokuldaki müzik öğretmeni ise onun müzik konusunda yetenekli biri olduğunu ifade etmiştir.

Bu arada deneyerek şarkıları da Spotify’da bulunmuş olduğunu söyleyebiliriz. 14 yaşına gelmiş olduğunda C++,ve bazı yazılım dillerine öğrenmiş olup ek insanlara web sitesi hazırlamıştır. 14 yaşındayken yazılımdan para kazanmaya başlamış bir çocuktur. Ortaokulu da arkadaşlarına iPod ve video oyun vermiş okuldaki ödevlerin onlara yaptırmıştır. 15 yaşına gel geldiğinde web sitesi hazırlayarak aylık olarak ortalama 50 bin dolar kazanmıştır. Daha sonraki işlerinde ise yaklaşık 30 kişi istihdam edebilir pozisyona gelmiştir. 16 yaşındayken Google’a yapmış olduğu iş başvurusunda üniversiteyi bitirince tekrar başvuru cevabını almıştır.

Birkaç yıl sonra vergi dairesinden bir mektup almış ve buna göre de artık ve vergi mükellefi haline gelmiştir. Bir dönem iflasın eşiğinde olan bu kişi kaderindeki dönüm noktalarından biri sayılabilecek olan İsveçli video görüşme uygulaması Skype’ın e-Bayı satın alması ile olmuştur.  6 aylık dönemde Daniel 44 şirketi satın almıştır. 23 yaşında Milyoner olan bu kişi ilk parası ile ilk olarak kırmızı bir Ferrari satın almış ve Stockholm gece hayatında aktif olarak gözükmüştür. Arkadaşları ile beraber en Elit gece kulüplerinde İsveç’te eğlenmişler.

2018 tarihi itibari ile müzik sektörünün önemli bir kişisi haline gelen bu kişi 2016 yılında Sofya ek ile evlenmiş. Bir girişimcinin düğününde yine girişimcilik dünyasının önemli kişileri katılmıştır deneyerek genel olarak çekingen biri olmasının yanı sıra çevresindeki kişiler tarafından ilham verici bir kişilik olarak görülmüştür. Büyük resmi görebilen ve detaylara önem veren bir insan olmuş olduğu söylentiler arasındadır.

Yorum gönder