×

Tommy Hilfiger Kurulum Hikayesi

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger Kurulum Hikayesi

Tommy Hilfiger Giyim sektöründe öncü bir firma arasında gösterilen bu marka başta erkekler olmak üzere çocuklar ve kadın alanında da üst seviye üretimleri vardır. Güncel rakamlara göre şirketin yaklaşık olarak değeri 6 milyar dolardır. Birçok zorlu sıkıntılı süreçten geçmiş ve bugünlere kadar ulaşmış giyim sektörünün öncüleri arasında yer alır şirketin kurucusu olan Tom oldukça asi bir çocukluk yaşamıştır.

Tommy Hilfiger

Başarı Hikayesi

Dükkanında erkeklere özel aksesuar satışında bulmuş daha sonra bu girişimlerin en kısa bir süre sonrasını iflas etmiş daha sonraki sektör içerisinde kazanmış olduğu bağlantılar sayesinde Onu içeride iyi bir şekilde yarayacaktır. Tommy Hilfiger markasının doğuşu 25 yaşında iken tekrardan bağlı bulunmuş olduğu giyim sektörüne girmek isteyen bu kişi 1985 senesinde Tom ilk mağazası açmak istemiştir.

İngiliz ve modasına her zaman âşık olan bu kişi kendisine özgü birçok tasarımı vardır. Özgün tasarımlar üretmeye çalışsa da rakiplerinden daima Tommy Hilfiger ürünlerini kopyalamış olduklarını görmüş ve piyasa içerisindeki birçok ünlünün bu marka ile ilgi göstermesi bakımından Tommy Hilfiger başarı hikayesi ortamı oluşturulmuştur. 1985 senesinde Tommy Hilfiger markası 150 Dolar gibi bir bütçe ile kurulmuş. Bugün de bakmış olduğunuz zaman şirketin toplam değerinin 6 milyar değerinde olmuş olduğu gözükmektedir. Giyim ürünlerinin haricinde spor ürünleri, parfüm, ayakkabı, mücevher, saat gibi firmaların satmış olduğu diğer ürünler arasında yer almayı başarmıştır. Şirketin başta Türkiye olmak üzere Dünyada dört bir yanında satışlar yapmış olduğu gözükmektedir.

Tommy Hilfiger başarı hikayesi ise ilk işinde kazanmış olduğu referanslar ve tecrübe sayesinde bugünlere gelmiş olduğu denebilir. Bağlı olmuş olduğu sektör içerisindeki bağlantılar ve üretim ve satış konusunda kazanmış olduğu birçok deneyimi mevcuttur. Günümüzde ise halen çalışmış olduğu şirketin başında olan her yaşa uygun ürünler üretmeye devam eden birisidir. Ürünlere genel olarak bakıldığı vakit satın alınabilecek düzeyin biraz üzerinde olmuş olduğunu gözüküyor. Hitap etmiş olduğu kesim ise tamamen zengin tabanın olması büyümesinde etkili neden diğer faktörler arasında yer almış olduğunu söylenebilir.

Yorum gönder