×

Aliexpress İle Dropshipping Nasıl Yapılır?

Aliexpress dropshipping

Aliexpress İle Dropshipping Nasıl Yapılır?

Aliexpress global çapta en çok kullanılan dropshipping platformları arasındadır. Bu nedenle Aliexpress dropshipping her geçen gün birçok satıcının da ilgisini çeker. Sadece aplikasyonu bile dünyada milyonlarca üye tarafından kullanılır.

Eğer yeni bir yatırımcıysanız ve burayı incelemeye karar vermişseniz, öncelikle bazı gerekliliklerin olduğu bilinmelidir. Bunlar maddesel anlamda şöyledir;

  1. Bir şirketiniz olmalıdır
  2. Aliexpress üzerine hesabınız olmalıdır

Her iki maddeyi de sağlıyorsanız, vakit kaybetmeden satış yapmanız mümkündür. Bundan sonra hangi evrakları hazırlamanız gerektiği bilinmelidir. Bunlar,

  1. İmza sirküleri ya da imza beyannamesi,
  2. Ticaret odası kaydı,
  3. TOBB tarafından verilen ticaret sicil gazetesi,
  4. Vergi levhası,

Şeklindedir. Bunların hepsini sağladıktan sonra Böylece ürünlerinizi dünya çapında milyonlarca kişiye sunabilir, her gün aktif görüntülenme şansı bulabilirsiniz. Eğer bunları kesin müşterilere döndürmek istiyorsanız, fotoğrafları düzgün koymanız gerekir. Zira bir müşteri ürün almadan önce eşyanın her noktasını ayrıntılı olarak görmek ister. Birçok kişi eğer mevcutsa video aracılığıyla detaylarını öğrenmeyi arzular.

Eğer her ikisini kaliteli şekilde sağlarsanız, Aliexpress üzerindeki diğer mağazalardan daha çabuk ortaya çıkabilir ve kâra geçebilirsiniz. Buna ek olarak ürün açıklamalarını özgün olarak hepsinde doldurursanız, müşterilere bilmesi gereken her şeyi anlatarak sizi tercih etmesini sağlayabilirsiniz.

Aliexpress Avantajları Nelerdir?

Dropshipping yöntemiyle satış yapmak, mal almaksızın firmaların mallarını pazarlamasıdır. Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız tabii olarak içerisine bir sanal mağaza açmanız gerekir. Aliexpress satıcı olmak size aylık 200 milyon gibi büyük bir ziyaretçi kitlesine ulaşmanızı sağlar. İçerisinde aktif konumda olan 60 milyon üyesiyle beraber büyük bir platformdur.

Bu sebeple doğru bir stratejiyle hareket ederseniz, kâr oranı oldukça yüksektir. Eğer bazı konularda eğitim gereği duyuyorsanız, platform size bunu ücretsiz olarak verir. Böylece kendinizi hızlı bir şekilde geliştirebilir, ne yapmanız gerektiğine verimli bir şekilde karar verebilirsiniz.

Satıcılar için önemli olan bir konu da gerekli durumda satıcı desteği almadır. Aliexpress bu konuda hızlı ve profesyonel çözümler vermektedir. Dolayısıyla yardım konunuz neyle ilgili olursa olsun, kısa sürede ekibe ulaşarak durumu iletmeniz mümkündür.

Aliexpress dünya çapında hizmet verdiği için, lojistik bakımından güçlü bir altyapıya sahiptir. Bunun getirdiği etki, satıcılar tarafından da faydalanılabilir. Bu sayede Türkiye dışarısında da kolay bir şekilde ürünlerinizi pazarlayıp, elde ettiğiniz kârı yükseltebilirsiniz.

Aliexpress Üzerinden Satılabilen ve Satılamayan Ürünler Nelerdir?

Eğer Aliexpress üzerinden satış yapmaya karar vermişseniz, Aliexpress satıcı olmak için gerekenler ardından hangi ürünleri satamayacağınızı bilmeniz gerekir. Bunlardan bazıları,

  1. Silahlar,
  2. Tütün ürünleri,
  3. Tehlikeli kimyasal ürünler,

Şeklindedir. Sitenizi açmadan önce bunların hepsini inceleyerek, ayrıntılı bilgi almanız gerekir. Böylece sorunsuz satışlar yapabilirsiniz. Satış yapılabilecek çok sayıda kategori olup,

  1. Cep telefonu ve aksesuarları,
  2. Ev ve bahçe ürünleri,
  3. Spor ve eğlence ürünleri,
  4. Elektronik ürünler,
  5. Anne ve çocuk,
  6. Aksesuar,
  7. Ayakkabı,
  8. Çanta,
  9. Kadın & erkek giyim,

Bunlardan sadece bazılarıdır. Mağazanızı başarılı bir şekilde açmanız ardından, satış yapılabilecek kategorilere ürünlerinizi koyarak müşterileri bekleyebilirsiniz.

Aliexpress Komisyon Oranları Ne Kadardır?

Komisyon oranları, bir dropshipping sitesinde satış yaptıktan sonra temelde ne kadar kazanacağınızı belirler. Zira sunduğunuz rakamın bir kısmı, komisyon olarak alınmaktadır. Kârınızı arttırmak istiyorsanız tavsiye edilen en düşük seçenekleri sunan pazaryerleriyle anlaşmadır. Aliexpress komisyon oranları 2021 yılında incelendiğinde, ücretin sadece gerçek mağaza işlemlerinde alındığı belirtilmektedir.

Ürün ve kategoriye göre değişmekle beraber, yüzde 5 ile yüzde 8 arası değişmektedir. E-ticaret mağazasını kurmak ise tamamen ücretsizdir.

Aliexpress İle Dropshipping Nasıl Yapılır?

Aliexpress kullanarak dropshipping’e başlamak istiyorsanız, öncelikle sanal bir mağaza açmanız gerektiği bilinmelidir. Burada yapılması gereken işlemler her ne kadar zorlayıcı olarak düşünülse de, oldukça kolay ve pratiktir. Eğer yukarıda bahsedilen koşulları taşıyorsanız ve evraklarınız da tamamsa, gerekli işlemler hemen yapılabilir.

Aşağıdaki işlemleri tek tek takip ederseniz, mağaza kısa sürede açılır;

  1. https://login.aliexpress.com/join/seller/unifiedJoin.htm?spm=5261.12669115.001.4.1443327aWo7BDZ&_regbizsource=whyaliexpress sitesine girin.
  2. Hangi ülkede vergiye tabiyseniz, bunun seçimini yapın. Ardından e-posta onayını gerçekleştirin.
  3. Mail adresine gelen kodu onaylamanız ardından banka bilgileri, vergi bilgileri, şirket ve yasal temsilci gibi bazı bilgiler istenir. Gerekli alanları doldurun.
  4. Aliexpress satıcı sözleşmesini indirerek, okuyun ve kabul edin.

Tüm işlemlerin tamamlanmasıyla beraber, mağazanızın açılması tamamlanır. Ancak netice almak için 2 ile 3 gün arasında beklemek gerekir. Sonuçlar belli olunca, mail adresinize postalanır. Buradan takip etmeye ek olarak, size verilen link üzerinden de başvuru güncel olarak incelenebilir.

Aliexpress Üzerinde Ürün Listeleme Nasıl Yapılır?

Aliexpress üzerinde mağazanız açıldıktan sonra ürün listeleme yapmanız yeterlidir. Eğer aşağıdaki maddeleri Aliexpress satıcı olarak takip ederseniz, kısa sürede tamamlayabilirsiniz;

  1. Satıcı hesabınızın üzerinden ürün merkezine girerek yeni ürün ekle üzerine tıklayın.
  2. Ürünle ilgili kategori, başlık, açıklama gibi yerler doldurulur ve fotoğraflar yüklenir.
  3. Fiyatlar yazılırken renk, boy gibi farklı değişkenler de belirtilir.

Gerekli tüm yerleri doldurduktan sonra, kaydetmeyle beraber işlem bitirilir. Aliexpress ile farklı ülkelere göre seçim yapabilir, Türkçe veya İngilizce dillerinde açıklamalar yazabilirsiniz. Bu konuda platform, 18 değişik dile çevirme hizmeti sunar. Bundan yararlanarak zorluk çekmeksizin ürünlerinizi pratik olarak ekleyebilirsiniz.

Yorum gönder