×

Vodofone Kurulum Hikayesi

Vodofone

Vodofone Kurulum Hikayesi

Vodofone dünya çapında ismini duyurmuş telefon şirketidir. Birleşik Krallık ’ta 1991 yılından bu yana tüm dünyaya yayılmış olan şirketin cirosu 38,51 milyar sterlindir. Sadece cep telefon ile ilgili uluslararası iletişim şirketi değildir. Bununla beraber ekipman, modem, tablet gibi unsurları bünyesinde bulundurur. Vodofone şirketinin toplam varlığı 175,08 milyon dolar olduğu tahmin edilir. Bu kadar ünlü haberleşme şirketi olarak Vodofone’u Gerald When ve Emest Harrison tarafından oluşturulmuştur. Konuşma açmak için tırnak işareti şekilde bir marka amblemi mevcuttur. Dünyada ses getiren bir telefon operatörlüğü yaptıkları için müşterilerine her zaman almak istedikleri değer kadar değer gösterirler. Bu sayede dünya çapında bir üne kavuşmuş şirket olarak karşımıza çıkarlar. Bu şirket ağırlıklı olarak Asya- Avrupa’ da yer alan ülkelerde mobil operatörlük yapsa da küresel bir şirkettir.

Vodofone

Vodofone Şirketinin Oluşumu

Vodofone küresel şirketin CEO’ları geçmişten günümüze kadar Gerald Whent, Christopher Gent, Arun Sarin, Vittorio Colao, Nick Read olmuştur.

Vodofone şirketi UEFA Şampiyonlar Ligi ve Mercedes Benz, Beşiktaş’ın sponsorudur. Beşiktaş’ın stadyumunun ismi sponsoru Vodofone’un ismini alır.

Vodofone şirketinin Türkiye’ye gelmesi TELSİM isimli operatör şirketinin batması dolayısıyla Vodofone’un bu şirketi satın almasıyla ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde bir Vodofone bayisi bulunur. 24 Mayıs 2006 yılından sonra Vodofone Türkiye’de resmen operatörlüğe başlamıştır. 3300 çalışanı olduğu düşünülen Vodofone şirketi 4.5G teknolojisi sunmaktadır. Müşterilerine bu hizmeti sunarken LTE, HSPA GPRS, MVS, Bas Konuş ,EDGE, SMS, MMS gibi çeşitli hizmetler sağlar. Mobil operatörlük hizmetlerinde kalitesi oldukça yüksektir. Yaklaşık 24 milyon gibi bir aboneye sahip olan Vodofone şirketinin piyasa değeri 52,5 milyar Euro olduğu düşünülür. Küresel operatörlük camiasında oldukça öneme sahip olan Vodofone şirketi verdiği hizmetle beraber 25 ülkeye mobil ağ sağlar.

Vodofone Markanın İsminin Oluşması

Vodofone ismi, İngilizce voice, phone, data kelimelerini hecelerinden oluşan bir markadır. Bu markanın CEO’su Nick Read’tir. Markanın Yönetim Kurulu Başkanı John Buchanan ve Andy Halford Mali İşler Grup Başkanlığı yapar. Dünya üzerinde operatörlük savaşında en büyük operatörlük hizmeti sağlayan bir şirket olarak 4. Sırada yer alır. Dünyada 313 milyondan fazla müşteriye hizmet sağladığı belirtilir.

Yorum gönder