×

Volkswagen Şirketi Nasıl Kuruldu?

Volkswagen şirketi

Volkswagen Şirketi Nasıl Kuruldu?

Volkswagen şirketi 2. Dünya Savaşına girmeden Naziler tarafından oluşturulmuş bir otomotiv şirketidir.  Bu şirket Almanya’da çıkartılmış ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından oluşturulmuş bir marka olarak karşımıza çıkar.

Bu markanın anlamı halkın otomotivi demektir. Almanya’ da o zamanlar hükümet olan Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi, hükümetin içinde Otomotiv Birliği’ne kurulması emrini verdiği bu markanın dünya çapında ses getirdiğini söyleyebiliriz. Öyle ki Volkswagen şirketi dünyaca ünlenmiş olan Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda gibi araç markalarının sahibidir. Volkwagen şirketi otomotiv dünyasında saygın ve oldukça başarılı işler yapmış bir markadır. Markanın sloganı Das Auto’dur. Almanca’da araba anlamına gelen bu slogan marka kadar bilinirliği olan bir olgudur. Sadece Almanya’da hizmet vermez, dünya çapında müşterileri olan dünya çapında küresel bir oluşumdur. Bu şirket aynı zaman da Brezilya bir fabrika açmış ve burada ağır araçlar üretmeye başlamıştır. Güney Afrika’da otobüs yapan bir fabrika açılmıştır.

Volkswagen şirketi

Volkswagen Firmasının Dünya Pazarındaki Payı

Almanya’nın gücünün artırılması hedeflenerek hayata geçirilen bu marka 1937 yılından sonra askeriye hizmet eden bir oluşum olmuştur. Öyle ki uzun menzilli silahlar ve kara- hava araçlarını yapmak için Volkswagen oluşturulmuştur. Daha sonra Alman hükümetinin bünyesi altında denetime girmiştir. 2. Dünya Savaşında bu markanın özellikle Rusya’ya karşı birçok teknolojik gelişmelerde bulunarak Almanya’ya seviye atlattırdığını söyleyebiliriz. Bu yıllarda dünya çapında gelişmelere imza atarak Volkswagen firması özellikle yurt dışında bilinirliğini artırmıştır. Özellikle 198,’li yıllara genişleme sağlama girişimlerinde başarılı olmuş ve teknolojisi sayesinde modernleşme sürecinde devleşen ekonomiye sahip olmuştur. Sıradan araçlar dışında bir oluşum yaratmış ve Volkswagen ismi saygı gören bir şirket halini almıştır. Kendi markasıyla ilgili birçok araç çıkartan Volkswagen, araba donanımlarını geliştirerek kendinden başka otomotiv sektöründe kimseyi tanımadığını kanıtlamıştır.

Volkswagen Araç Modelleri

Japon , Güney Kore gibi önemli ekonomileri olan ülkelere ihracat yapan bir firma olarak karşımıza çıksa da 1990’lı yılların sonuna doğru bu marka oldukça büyümüştür. Pazar payını büyütmeyi hedefleyen Volkswagen, Polo, Passat gibi araçları piyasaya sürerek gerek iç dizayn gerek dış dizayn da konforlu ve şık arabalar üretmiştir. Milenyum çağında otomotivde dünya markası olarak genişleyen kitlesiyle kendi türünde en iyisi olduğunu kanıtlamıştır.

Volkswagen bir çok gelişmeyi 1981 yılından sonra el değiştirdiği sırada kaydetse de bundan önce de sanayi konusunda teknolojik adımlarla kendinden epey söz ettiren bir markadır.

Volkswagen markasına ait bir çok otomotiv binek veya ağır araç modeli bulunmaktadır. Bunlar, Amarok, CC, Caddy, Caravelle Crafter, EOS, Fox, Golf, Golf Sportsvan, Golf Plus, Golf Variant, Jetta, Multivan, New Beetle, New Beetle Convertible, Passat, Passat Variant, Phaeton, Polo, Scirocco, Sharan, Touran, Tiguan şeklinde araç modelleri vardır.

Yorum gönder