×

Walmart Kurulum Hikayesi

Walmart

Walmart Kurulum Hikayesi

Walmart şirketi parekende satış yapan Amerika çıkışlı bir markadır. Bu marka Sam Walton tarafından küresel şubeleri olan bir şirket olarak karşımıza çıkar. Amerika’da en çok şubesi bulunan Walmart şirketi dünya çapında ses getirmiş bir şirkettir. ABD’ de en çok bayisi bulunan bu mağaza perakende satış yapar.

Walmart Şirketinin Büyümesi

Bu şirket Fortune dergisine göre en büyük yatırımı yapan 500 şirketten biridir. Dünya’da en fazla ciro yapan bu firmada 2,1 milyon insan iş sahibidir. Sahibi Sam Walton’un isminin kısaltılması ile marka ismini alır. Bununla beraber küçük dükkanın açılmasından henüz 12 sene geçtikten sonra Arkansas’ın kent merkezinde ilk büyük marketini açmıştır. 1991 yılında Meksika’da dev market şeklinde açtığı şirket sayesinde günümüzde Walmart şirketinin kurulmasındaki ilk adım olarak görülmektedir.

Walmart

Walmart Kârı Ve Hisse Değeri

Net karı 13,4 milyar dolar olan Walmart 2007 senesinde 374,5 milyar dolar ciro ile en büyük ciroya sahip şirketlerden biri olmuştur. Şirketin değeri toplam 65,285 milyon dolardır. 2 milyon işçinin çalışmasını sağlayarak ekonomiye dev katkıda bulunmuştur. Walmart 4263 şubesi vardır. Amerika dışında 660.000 çalışanı mevcuttur. Walmart sadece Amerika’da değil Pazar alanına Meksika, İngiltere, Japonya (Seiyu), Kanada ve Çin gibi büyük ülke ekonomilerine katkı sağlar. Bunun yanında rakiperline dayanamayan Walmart, Almanya ve Güney Kore’de piyasadan çekildi.

2 Temmuz 1962 tarihinde kurulan bu markanın amblemi 2008 yılından beridir değişmemiştir. Akıllıca yatırımlarla devam eden Sam Walton, küçük bir şirketten dev bir şirket kurulmasının tek anahtarının gayret olduğunu söyler.

Yorum gönder