×

Calvin Klein Kurulum Hikayesi

Calvin Klein

Calvin Klein Kurulum Hikayesi

Calvin Klein markası ve Calvin Klein’in asla modanın zayıf dediği biri olarak kalmadı. Her zaman sade, cool ve şık bir tasarımla görünmeye çalıştı. Moda dünyasının imrenerek baktığı bir ismi yaratmayı başardı. Calvin Klein markası yıllardır modaya yön veriyor genellikle podyumda, iç giyimde, parfümde, Jeanlerde ve saatlerde çok kaliteli işler yapıyor.

Calvin Klein

Calvin Klein Hakkında

Calvin Klein’in 1943 yılında New York’ta doğdu. Yahudi göçmen Leo ve Flo Stern’in 3 oğlundan birisiydi. Calvin akranlarından ziyade zamanının büyük bir kısmını büyükannesinin yanında geçirmeye çalışıyordu. Henüz çocukken dikiş dikmeyi ve tasarımlar çıkarmayı başarmıştı bile, mahallesinde yaşayan çoğu kadın Calvin’den fikir almayı ihmal etmiyordu. Calvin Klein lise seçimini tasarım ve dikim üzerine bir lise üzerinden yaptı.  Başarılarından dolayı New York’ta Fashion İnstute Of Techonology adlı bir okula kabul edildi. Derece ile mezun olduktan sonra iş hayatına atılmaya çalıştı. Fakat piyasanın hızlı modacılarına ayak uyduramamasından dolayı biraz tecrübe kazanmaya çalıştı.

Tecrübe kazanmak için Dan Millstein adında bir modacının yanında eğitim almaya çalıştı. Büyük bir zaman çalışmak zorunda kalıyordu, herhangi bir gün tatil yapamıyordu. Zor şartlar altında çalışırken bile kendini daima geliştirmeye çalıştı. İlerleyen zamanlar yetenekleri ve kendine güveni artmıştı.  Çocukluk arkadaşıyla bir iş yeri kurmak için sermaye biriktirmeye başladılar. Arkadaşı ile New York’ta kaban ve takım elbise satan bir dükkan açtılar.

Calvin Kelin Markasının Büyümesi

Çok şanslı biriydi. New York’un en büyük giyim mağazalarından birisi olan Bonwit Teller’in çalışanlarından birisi dükkanı ziyaret etti.  Dükkandaki işleri detaylıca izledi ve memnun kaldığını dile getirdi. Daha sonra Calvin’e 50 bin dolarlık bir iş teklifinde bulundu.  Calvin Klein bu iş teklifini düşünmeden kabul etti ve hayatının kurtulduğunu düşündü. Bonwit Teller’in çalışanı yanlışlıkla Calvin’in dükkanına girmişti, aslında farklı bir dükkanda olduğunu düşünüyordu. Kısacası Calvin Klein iş teklifini tamamen şans eseri almıştı. Calvin Klein işi zamanında bitirmek için gece gündüz çalıştı ve tüm işi teslim etti. Mağaza yöneticileri bu dikimlerden oldukça memnun kaldılar ve Calvin’i tebrik etmeye başladılar.

Bu ağır ve tehlikeli işi en ufak sorun yaşamadan başarıyla halleden Calvin Klein, artık daha cesur ve zengindi. Kısa süre içerisinde tasarımlarını ve kumaş kalitesini değiştirdi. Calvin Klein markası tüm ülke açısında önemli bir marka olmayı başarmıştı.   Calvin Clein artık Vorgue dergisinin oyuncularını giydiriyordu. Büyük bir şöhrete ulaşmaya başladı, bu şöhreti kazanmasının en büyük sebebi Baron Nicolas de Gunzburg’du.  Onun eşsiz moda becerisi sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde söz sahibi modacıların arasında bulunmayı başarabildi.

Kendini geliştirmekten hoşlanan Calvin Klein’in tasarımlarına iç çamaşır ve spor giyim ürünleri ekledi. Trendlere kadar yükselen Calvin’in, jokeylerin iç çamaşırlarını tasarlıyordu.  Daha sonra Coty Amerikan Moda Ödülünü almayı başardı. Bu ödül sayesinde günümüzde büyük moda tasarımcıları arasında görülüyor.

Yorum gönder