×

Zara Kuruluş Hikayesi

Zara

Zara Kuruluş Hikayesi

Zara’nın kurucusu 1963’te Ortega kentinde beni fabrika kurulması ile elbise furyasına adımını attı. Oldukça zor şartlar altında bir mağaza açan ardından İspanya’nın hemen hemen her eyaletin de var olan bir Zara şirketine dönüştü. Dünyanın en önemli moda dükkanlarından biri olarak yavaş yavaş bir giyim imparatorluğu kurdu. Önce İspanya daha sonra Portekiz’in yayılan Zara furyası şimdi tüm dünyaya giysilerin ihraç ediyor.

Zara İsminin Popüler Olması

1990’lı senelerin başlarına doğru Avrupa’nın en büyük giyim markalarından biri olarak karşımıza çıkan bu dev markanın 6500 mağazası vardır. Dünya çapında küresel boyutlarda bir iş olan Zara 88 ülkede varlığını sürdürmektedir. Sokak modasına ayak uydurmak için yola çıkılan bu markanın gelişmesinden moda gibi her geçen gün sokağında nabzı değişiyor. Sokağın nabzını tutmak için ve değişen elbiseler giysiler ayakkabılar ve takıların kombinleyerek düzeltmek için her iki haftada bir vitrini yenilenir. Bu durum Zara’nın oldukça öneme sahiptir.

Diğer moda markalarının aksine sürekli yenilendiği için başladığı andan itibaren günümüzde popülerliği oldukça artmıştır. İnsanlar bu kombinleri, giyimlerde samimiyet buldukları için kullandıkları söylerler.
Sıklıkla değişen modam her iki haftada değişen kombinler ve moda trendlerinin takibi ile beraber Zara markası pişmiş kıyafetler sloganı ile yoluna devam eder. Trendlerin başlangıcı olarak sayılabilecek her türlü aksesuar ve giyim Zara markasına ait olup Zara markası ile dünyaya trende olarak yayılır.

Zara

Zara Markasının Büyümesi

Zara’nın televizyonda ya da medyatik olaylar da herhangi bir şekilde kendini reklam yapmaz. Reklama ihtiyaç olmadığını vurgulayan bir slogan ile devam eden Zara’nın fazlasıyla sevilen bir marka olmasının nedenini buna bağlıyor.

Kalite hakkında konuşan kişilerce Zara markasının yaygınlaşması sağlanıyor. Bu furyada ilerlediği için herhangi bir medyatik olaya yani reklama gerek kalmadığını dile getiren Zara’nın 6500’ den fazla satış mağazasına sahiptir. Erkek, kadın, çocuk şeklinde herkese hitap eden kıyafetler ve aksesuarlar tasarlayan Zara’nın dünyadaki global yerini korumaya devam ediyor.

Zara Markasının Kuruluşu

Zara’nın Amancio Ortega Gaona tarafından İlmek ilmek özenle kurulmuş bir markadır. İşleri büyütmeye başladığı zaman benim ona elinde kendini geliştirmeye başlayan Ortega dikim ustalığı konusunda tamamen kendini geliştirdiğini anladığı anda sektörün ve müşterilerin birbirlerine dayattığı problemleri görüyor ve bunun üzerinden kendi markasını oluşturmaya çabalıyor.

Müşterinin modayı belirlediği bir alanda iş yapmak isteyen Ortega bunun için bankadan sadece 40 dolar çekerek günümüzdeki tüm Zara mağazalarının adımını atıyor. Özellikle Avrupa ve Asya’da mağazaları olan Zara, en fazla Çin’de 114 mağaza, İspanya’da 333 mağaza, Amerika Birleşik Devletleri’nde 44 mağaza, İtalya’da 88 mağaza, Fransa’da 118 mağaza, Türkiye’de 31 mağaza, Yunanistan’da 45 mağaza, Birleşik Krallık’ta 66 mağaza, Almanya’da 67 mağaza, Brezilya’da 34 mağaza, Meksika’da 56 mağaza, Japonya’da 79 mağaza, Güney Kore’de 35 mağaza, Polonya’da 40 mağazası olan dev bir giyim şirketidir.

Yorum gönder