×

Hisse Senedi Almak Mı Mantıklı, Vadeli Mevduat Hesabı Mı?

hisse senedi almak mı mantıklı

Hisse Senedi Almak Mı Mantıklı, Vadeli Mevduat Hesabı Mı?

Günümüzde tercih edilebilecek pek çok yatırım aracı olması sebebiyle insanlar bazı konularda ikilem yaşayabilmektedir. Örneğin, hisse senedi almak mı mantıklı, vadeli mevduat hesabı mı sorusu, bankalar ve gayrimenkul arasında ikilem yaşayan bireyler tarafından fazlasıyla merak edilmektedir. Bu nedenle net bir sonuca ulaşmak isteyen kişilerin de bu sorunun yanıtını aradığı görülmektedir.

Gayrimenkul üzerine yatırım yapmak, uzun yıllardan beri tercih edilen yatırım şekli olarak ön plana çıkmaktadır. Uzun zamandan beri insanlar, fazla gelire sahip olduklarında ev, arsa gibi taşınamaz mal alarak geleceğe yönelik yatırım yapmaktaydı. Ancak gelişen şartlara bağlı olarak yatırım araçları hızla değişmeye başlamıştır. Bankaların tercih edilmesi de bu değişiklik ile birlikte olmuştur.

hisse senedi almak mı mantıklı

Hisse Senedi Alarak Yatırım Yapmak

Ev almak mı mevduat mı sorusu, yatırım söz konusu olduğunda en çok merak edilen iki seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Her iki seçeneğin de sıklıkla tercih edildiği bu günlerde henüz ilk kez yatırım yapacak olan bireylerin ikilem yaşadığı görülmektedir. Öncelikle gayrimenkul üzerine yatırım yapmanın ne anlama geldiğinin bilinmesi gerekmektedir.

Eski zamanlardan beri tercih edilen bir yatırım yöntemi olan hisse senedi alarak yatırım yapmak, ek gelir elde etmek isteyen bireyler için mantıklı bir seçim olmayacaktır. Bunu kanıtlayan nedenler ise aşağıda sıralanmıştır.

  • Gayrimenkul alabilmek için fazla miktara sahip olmanız gerekmektedir. Ancak siz birikim yaparken değişen enflasyon oranları birikiminizi etkileyecektir.
  • Sadece yatırım amaçlı bu yöntemi tercih edecekseniz gayrimenkul almaya odaklanarak daha avantajlı yöntemleri kaçırabilirsiniz.
  • Fırsatlara yönelen bir yatırımcı olmak istiyorsanız nakite dönüştürülmesi zor olan gayrimenkul seçeneği size göre uygun olmayacaktır.
  • Hisse senedi almanın avantajlarından bahsedecek olursak bulunulan konuma bağlı olarak kira getirisi yüksek bir gayrimenkul tercih edilebilir.

Sıralanan bu durumları göz önüne aldığınız zaman aslında gayrimenkule yatırım yapmanın çok da mantıklı bir seçenek olmadığını anlayabilirsiniz. Çünkü avantajları olsa da yatırım adına pek çok dezavantajı bulunmaktadır. Hisse senedi almak yerine daha avantajlı diğer yatırım kollarını tercih edebilirsiniz.

Vadeli Mevduat Hesabı Üzerine Yatırım Yapmak

Gayrimenkul yerine vadeli mevduat hesabı üzerine yatırım yapmak isteyen bir kişi, bu işlem hakkında pek çok detayı merak etmekte ve en ince ayrıntısına kadar araştırmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilen yatırım aracı bankaların mevduat hesabı olarak görülmektedir. Çünkü piyasaya kıyasla en risksiz ve kazanılması garanti olan yatırım seçeneğidir.

e-Vadeli hesap riskli mi sorusu da bu konu kapsamında merak edilen ve incelenen detaylardan birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Bankalar tarafından sunulan fırsatlar ve birbirinden farklı faiz oranları sayesinde mevcut paranızı kısa sürede fazlasıyla artırabilirsiniz. Bu işlemleri e-vadeli hesap üzerinden yürütebileceğiniz gibi bankaları ziyaret de edebilirsiniz. Vadeli mevduat hesabı üzerine yatırım yapmanın avantajları, şu şekilde sıralanabilir:

  • Tercih edeceğiniz banka ile anlaşarak yatırım yapacağınız tutarı ortalama 40 gün dokunmama şartıyla bankaya teslim edersiniz.
  • Belirlenen vade günü içerisinde anaparanız faiz oranı ile katlanır ve ek gelir ile birlikte hesabınıza yatırılır.
  • Vade gününün dolması ile ister anaparanızın üzerine tekrar para ekleyebilirsiniz isterseniz de talimat vermeden aynı şekilde sistemin devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Sıralanan bu avantajlar kapsamında bankadan bankaya değişmekle birlikte birbirinden farklı imkanlara da sahip olabilirsiniz. Bunun için tercih edeceğiniz banka ile sürekli iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda faiz oranı konusunda en fazla oranı sağlayan bankayı seçerek kısa sürede kazanç sağlamış olursunuz.

Yorum gönder