×

Kredi Çekerek Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

kredi çekerek yatırım yapmak mantıklı mı

Kredi Çekerek Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Yatırım yapmak günümüzde en çok talep edilen işlemler arasında yer almaktadır. Ancak sermayesi olmayan bireyler için yatırım yapmak zorlayıcı olabilmektedir. Bu nedenle herhangi bir yatırımı olmayan bireyler, kredi çekerek yatırım yapmak mantıklı mı sorusuna yanıt aramaktadır.

Yatırım yapmak isteyen ancak anapara sıkıntısı yaşayan bireylerin tercih edebildiği yöntemlerden bir tanesi de kredi çekmektir. Kimileri için mantıklı kimileri için ise mantıksız olan bu işlem, doğru hamleler yapıldığı zaman iyi bir yatırım olacaktır. Ancak bilinçsiz bir şekilde davranmak, borçların artmasına ve para kaybına neden olabilmektedir.

kredi çekerek yatırım yapmak mantıklı mı

Yatırım İçin Kredi Çekmek

Yatırım için kredi çekmek isteyen bireyler, daha önce de belirtildiği gibi bazı hususları göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Aksi halde hem kredi borcu hem de yatırım riskleri işleri olumsuz bir duruma sokacaktır. Kredi çekmek mantıklı mı 2021 konusunu yatırım amacıyla araştıran bireyler, aşağıdaki listeye göz atarak daha fazla bilgi alabilmektedir.

  • Kredi çekmeden önce bilinmesi gerekir ki, yatırım için kredi çekmek isteyen vatandaşların herhangi bir borcu olmamalıdır. Borcu olan bireyler, ilk olarak borçlarını bitirmeli ve daha sonra kredi ile yatırım seçeneklerine göz atmalıdır.
  • Kredi çekerek yatırım yapmak isteyen bireyler, öncelikle hangi yatırım aracını tercih edeceklerini belirlemelidir. Seçilecek yatırım aracı, mutlaka gelecek vaat etmeli ve son yıllardaki istatistikler incelenerek hareket edilmelidir.
  • Yatırım için kredi çekilecek ise, doğru zaman kollanmalıdır. Örnek vermek gerekirse, geleceği yüksek olan bir yatırım birimi düşüşe geçtiği zaman direkt olarak harekete geçilmemeli, öncesine geniş çaplı bir araştırma yapılmalıdır.
  • Kredi çekecek olan bireyler, bu kredi ile herhangi bir yatırım yapmak istiyorsa ilk olarak geleceğe yönelik düşünmelidir. Bu noktada kredi faizini de baz almalı ve yatırımın getirisinden dada fazla borç ödeyip ödemeyeceğini sorgulamalıdır.
  • Yatırım amaçlı çekilen kredilerde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, kredinin ne kadar sürede geri ödeneceğidir. Zira az bir yatırım için uzun vadede geri ödeme yapmak ya da yüklü yatırımlar için kısa vade ödemesi belirlemek, maddi anlamda zarar görmenize sebep olabilir.

Kredi Çekip Altın Almak Mantıklı Mı?

Günümüzde yatırım denilince ilk akla gelen altın, pek çok insanın alım satım işlemleri ile para kazanmayı umut ettiği yatırım araçlarının başında gelmektedir. Altın yatırımı yapmak isteyenler, bu isteklerini gerçekleştirmek için kredi başvurusunda bulunmayı düşünmektedir.

Krediden elde edilen tutar ile altın yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, altının o anki durumunu göz önünde bulundurmalıdır. Bu noktada detaylı grafikler incelenmeli ve altın hakkında yapılan uzman yorumları değerlendirilmelidir. Eğer altın sürekli bir düşüşte değilse ya da uzun süredir stabil değerde kalmak yerine yükseliyorsa, bu bağlamda kredi çekmek mantıklı bir hareket olacaktır. Ancak daha önce de belirtildiği gibi kredi ile yatırım yapmak isteyen bireyler, mutlaka borçsuz olmalıdır.

Kredi Çekip Yatırım Yapmak Caiz Mi?

Yatırım için kredi çekmeyi düşünen bireyler, kredi ile yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını sıkça araştırmaktadır. Bu konunun yanı sıra cevabı araştırılan sorulardan bir tanesi de kredi çekip yatırım yapmak caiz mi olmaktadır. Kredi, faiz ile alınabilen toplu bir paradır. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, İslam dininde faiz caiz değildir. Buna ek olarak borca girerek kazanç elde etmeye çalışmak da hoş karşılanmamaktadır.

Kredi çekerek anaparayı arttırmaya yönelik eylemlerde bulunmak isteyen bireyler, yapacakları eylemler her ne kadar getirisi yüksek yatırımlar olsa dahi bu işin dini boyutunu da göz önünde bulundurmalıdır. İslam dinince haram ya da caiz olmayan eylemlerden kaçınan bireylerin kredi çekmemesi gerekmektedir.

Yorum gönder