×

Kredili Mevduat ile Kredi Arasındaki Fark Nedir?

kredili mevduat ile kredi arasındaki fark

Kredili Mevduat ile Kredi Arasındaki Fark Nedir?

Pek çok kişinin belirli sebeplere bağlı olarak finans desteğine ihtiyaç duyduğu bilinmektedir. Bu konu dahilinde kredi kullanacak olan kişiler, kredili mevduat ile kredi arasındaki fark başlığını fazlasıyla incelemekte ve buna göre bir tercihte bulunmaktadır. Her iki seçenekte de finans desteği sağlanmaktadır ancak işleyiş yöntemleri farklıdır.

Temel ihtiyaçların karşılanması adına nakit sorunu yaşayan bireyler, bankalar tarafından sağlanan kredi imkanlarından yararlanmaya karar vermektedir. Ancak son dönemde adından sıkça söz ettiren kredili mevduat seçeneği de insanların oldukça aklını karıştırmaktadır. Bu karışıklığa son verebilmek adına alt başlıklarda açıklanan kredi ve kredili mevduat seçeneklerini inceleyerek bu iki durumun arasındaki farkı görebilirsiniz.

kredili mevduat ile kredi arasındaki fark

Kredili Mevduat Ne Demek?

Kredili mevduat ne demek sorusu, nakit ihtiyacı duyan ve bankaların sunduğu bu imkanı fark eden bireyler tarafından merak edilmektedir. Kredi başlığı altında sunulan ancak bilinen kredi yöntemlerinden farklı olarak işleyen bu sistem, bireylerin mevcut mevduat hesaplarında bulunan miktar üzerinden sunulmaktadır.

Tercih edilen bankaya ve sahip olunan miktara göre bireylere kullanabilecekleri belirli bir limit sunulmaktadır. Yani aktif paranın daha fazlasının kullanımına izin verilmesi olayına kredili mevduat adı verilmektedir. Burada bilinmesi gereken başka bir nokta ise kredili mevduat seçimlerinde uygulanan faiz oranı normal krediye göre çok daha yüksektir. Kredili mevduat hesabı açmak için tercih edilebilecek yöntemler;

  • Bankalar ile görüşmek
  • Bankaların müşteri temsilcileri ile görüşmek
  • Bankanın internet bankacılığı imkanından yararlanmak şeklinde olabilmektedir.

Sıralanan bu üç seçenekten birini tercih ederek kredili mevduat hesabına sahip olmak istediğinizi belirttiğiniz anda bankanız gerekli olan işlemleri başlatacaktır.

Kredi Ne Demek?

Kredili mevduat işlemlerinin yanı sıra alışılagelmiş kredi çekme olayı da insanlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Kredi ne demek başlığı altında da bilinmesi gereken tüm detaylar sunulmakta ve kredi hakkında insanlara gereken bilgi verilmektedir. Anlık nakit krizlerinin çözülmesi adına başvurulan bu işlem, bankalardan borç almak şeklinde açıklanabilir.

Herhangi bir bankayı ziyaret ederek, kredi talebinde bulunabilirsiniz. Bu noktada sizden talep edilen bilgiler;

  • Ne kadar krediye ihtiyaç duyduğunuz
  • Aylık geliriniz
  • Sabit gelirinizi yoksa teminat gösterebileceğiniz durumlar olacaktır.

Bu bilgiler kapsamında banka ile görüşerek sizin için en uygun kredinin hangisi olduğu hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz. Kredinin kredi mevduat işleminden farkı ise mevduat hesabında bulunan miktar yerine tamamen bankadan alınan borç ile nakit ihtiyacını çözmektir. Bu noktada belirlenen faiz oranları ise kredili mevduat işlemine göre daha azdır.

Kredili Mevduat Mı Yoksa Kredi Kullanmak Mı Mantıklı?

Söz konusu kredi kullanmak olduğunda pek çok kişinin aklına kredili mevduat mı yoksa kredi kullanmak mı mantıklı sorusu gelmektedir. Yaşanan acil nakit sorunları ve temel ihtiyaçları karşılayamama durumlarında pek çok kişinin bankalar ile görüşerek destek talep ettiği bilinmektedir. Bu konuda iki seçenek sunan bankalar kredili mevduat ve kredi kullanımına yönelik gerekli bilgileri vermektedir.

Kredili mevduat olarak adlandırılan işlemde mevcut bakiyenin daha fazlasını kullanmak hakkı tanımlanırken daha fazla faiz işlemi uygulanmaktadır. Kredi kullanma durumunda da bireylerin aylık gelirleri veya teminat gösterdikleri duruma göre uygun paketler sunulmakta ve daha düşük faiz oranları uygulanmaktadır.

Bu iki durumu da göz önüne alarak hangi işlemin sizin için daha avantajlı olduğuna karar verebilirsiniz. Mevcut bakiyenin fazlasını kullanmak istediğinizde kredili mevduat hesabı açtırabilir veya kredi kullanmak isterseniz gerekli bankalar ile görüşme sağlayarak size sunulan imkanları inceleyebilirsiniz.

Yorum gönder