×

Kullanılmayan Vadesiz Mevduat Hesabı Nasıl Kapatılır?

kullanılmayan vadesiz mevduat hesabı nasıl kapatılır

Kullanılmayan Vadesiz Mevduat Hesabı Nasıl Kapatılır?

Bir diğer adı banka hesabı olarak bilinen vadesiz mevduat hesapları hakkında kullanılmayan vadesiz mevduat hesabı nasıl kapatılır sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Yalnızca banka hesabı olarak kullanılan ve herhangi bir faiz uygulamasına dahil olmayan bu hesapların kapatılması, kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Ait olunan banka ile ilişkisini tamamen kesmek isteyen bireyler vadesiz hesap kapatma işlemini araştırmaktadır.

Uzun süre kullanılmayan vadesiz mevduat hesaplarının kendi kendine kapanması konusunda da birtakım söylentiler bulunmaktadır. Bahsi geçen hesapta bir miktar paranız varsa işlem ücreti başlığı altında kesintiler olabilmektedir. Bunun dışında hesap kapatma için sizin başvuru yapmanız çok daha doğru bir karar olacaktır. Aşağıdaki başlıklarda farklı adımlar ile vadesiz mevduat hesap kapatma işlemlerini inceleyebilirsiniz.

kullanılmayan vadesiz mevduat hesabı nasıl kapatılır

ATM’den Vadesiz Mevduat Hesabı Kapatma

Pek çok işlemde müşteri hizmetlerinden yardım alınabilmektedir. Ancak vadesiz mevduat hesabı kapatma söz konusu olduğunda müşteri hizmetleri yerine diğer yöntemlerin tercih edilmesi gerekmektedir. ATM’den vadesiz mevduat hesabı kapatma işlemi için aşağıda sıralanan adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Öncelikle ATM’lerden kendi hesabınıza erişmeniz gerekmektedir.
  • Kendi hesabınıza giriş yaptıktan sonra hesap işlemleri seçeneğini seçmelisiniz.
  • Buradan çıkan seçenekler arasında hesap kapatma yazısına tıklayarak bankanıza gerekli talimatları verebilirsiniz.

Oldukça basit bir işlem olan bu adımlar sayesinde kullanmadığınız vadesiz mevduat hesabınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Banka Şubelerinden Vadesiz Mevduat Hesabı Kapatma

Banka şubelerinden vadesiz mevduat hesabı kapatma işlemi de tercih edilebilecek bir diğer seçenektir. Banka hesabı olarak kullanılan hesaplar bazı sebepler kapsamında kullanılmamaya başlanmaktadır. Hal böyle olunca insanlar kullanmadıkları hesapları kapatmayı tercih etmektedir. Kullanılmayan vadesiz mevduat hesabını kapatmak için banka şubelerini şu adımlar kapsamında kullanabilirsiniz:

  • Öncelikle banka kartınızın ait olduğu bankanın şubesine gitmelisiniz.
  • İşlem sırasında ihtiyaç duyacağınız için nüfus cüzdanınızı kesinlikle yanınızda bulundurun.
  • Kullanmadığınız vadesiz mevduat hesabınızı kapatmak için bir dilekçe hazırlayın.
  • Hazırladığınız iptal dilekçesini banka yetkililerinden birine teslim edin.
  • Buraya kadar yaptığınız işlem sonucunda talebiniz değerlendirilecek ve gerekli süreç başlatılacaktır.

Banka şubeleri sayesinde vadesiz mevduat hesabını kapatmak isteyen bireyler bu adımları izlemelidir. Bu adımların izlenmesinin ardından kısa süre içerisinde işlem başarıyla tamamlanacak ve tarafınıza mail veya SMS yoluyla bilgi verilecektir.

İnternet Bankacılığı Sayesinde Vadesiz Mevduat Hesabı Kapatma

Kullanılmayan vadesiz mevduat hesaplarının kapatılması kapsamında internet bankacılığı sayesinde vadesiz mevduat hesap kapatma başlığı da araştırılan konular arasında yer almaktadır. Banka şubelerinin ziyaret edilmesi ve ATM sayesinde bu hesapların kapatılması mümkün olurken, internet bankacılığı üzerinden bu işlemin yapılması bankalara göre değişmektedir.

Bazı bankalar internet bankacılığı üzerinden vadesiz mevduat hesabı kapatma işlemine imkan tanırken bazı bankalar bu işleme izin vermemektedir. Tercih ettiğiniz banka, internet bankacılığı üzerinden bu işleme onay veriyorsa yapmanız gerekenler şunlar olacaktır:

  • Müşterisi olduğunuz bankanın internet bankacılığına giriş yapın.
  • Ana sayfada çıkan seçenekler arasında hesaplarım seçeneğine tıklayın.
  • Buradan hesap işlemleri kapsamında iptal etmek istediğiniz vadesiz mevduat hesabınızı kapatabilirsiniz.

Vadesiz Mevduat Hesabı Kapatılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vadesiz mevduat hesabı kapatılırken dikkat edilmesi gerekenler, bu işlemi yapacak olan bireyler tarafından araştırılmaktadır. Faiz veya geri ödeme gibi bir durum söz konusu olmasa bile vadesiz hesapların kapatılması kapsamında göz önünde bulundurulması gerekenler vardır. Bunlar aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

  • Vadesiz hesabınızı kullansanız da kullanmasanız da işlem ücreti kesilmektedir. Bu nedenle kullanmadığınız durumda kapatmanız çok daha doğru olacaktır.
  • Hesabınızda bulunan miktarı diğer hesaplarınıza aktarın.
  • Otomatik ödeme talimatlarını iptal etmeyi unutmayın.

Yorum gönder