Mevduat Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Bankaların temel olarak sunduğu hizmetlerden birisi de mevduat hesabı oluyor. Mevduat hesapları ile para faiz karşılığı bankaya yatırılır. Ancak bu koşullu bir hizmettir. Mevduat hesabına para yatırdığınız takdirde paranız belli bir süre bankada tutulur, çekilmez. Bu süre bittikten sonra ise para tekrar çekilebilir. Vadeli mevduat hesapları bireysel ya da kurumsal olarak tercih edilebiliyor.
Vadeli mevduat hesapları ile birlikte 28 günlük bir vade süreci başlar. Bu süreç istenildiği taktirde 2 yıllık bir süre zarfında uzatılabilir. Vadenin başlaması ile birlikte faiz oranı da süreç sonuna kadar aktif olarak devam eder. Daha çok sağlam bir yatırım için avantajlıdır.
Mevduat Hesabı Açarken Dikkat Edin
Günümüzde oldukça popüler bir hale gelen mevduat hizmeti ve birçok faiz seçeneği ile sunuluyor. Oluşturulan birçok teklif ise kullanıcıların dikkatini çekiyor ve aklında bazı soruların oluşmasına neden oluyor. Günümüz teknolojisiyle ile artık e-vadeli mevduat hesapları tercih ediliyor. Bankacılık olarak en çok tercih edilen bankalar İşcep, ING Turuncu hesap ve Yapı Kredi nuvo vadeli gibi seçenekler yer alıyor. Normal mevduat hesabına göre daha avantajlı olduğu söylenebiliyor.
Mevduat hesabı açılırken bazı konularda dikkat edilmesi gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken konular ise şu şekilde;
- Mevduat hesaplarının avantajı bulunduğu kadar dezavantajları da vardır.
- Sabit faizli mevduat hesapları tercih edilmelidir.
- Seçilecek vade durumunun 90 günden az olması daha avantajlıdır.
- Seçilen vadenin 360 günü geçmemesi önerilir.
- Vade süresi artıkça faiz de artış gösterir.
- Mevduat hesaplarının Altın, Dolar gibi seçenekleri de bulunur. Kendinize en uygun olan seçmelisiniz.
Bireysel Mevduat Hesabı Açmak
Bireysel mevduat hesabı açmak için seçtiğiniz bankanın şubesine gitmeniz gerekir. Ancak mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmanız gereklidir. Bankada bulunan görevliye mevduat hesabı açtırmak istediğiniz söylemeniz yeterli olacaktır. Bu talebiniz doğrultusunda sizlerden kimlik fotokopisi ve diğer kişisel bilgileriniz talep edilir. Bilgilerde onaylandıktan sonra sizlere mevduat hesap cüzdanı verilir.
Ardından ise mevduat kartı evinize teslim edilecektir. Teslim süreci ortalama olarak 2 hafta şeklinde belirtilir. Talep edilen mevduat hesapları vadeli ya da vadesiz olarak sınıflandırılabilir. Ancak kişiler tarafından genellikle vadesiz mevduat hesapları tercih edilebilir. Oluşturulan bu vadesiz mevduat hesapları üzerinden dilediğiniz an para yatırabilir ya da fatura ödeme gibi işlemleri yapabilirsiniz.
Bireysel Mevduat Hesabı Açarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Her mevduat hesabı için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlar ise şu şekildedir;
- Banka tarafından verilen minimum hesap açma ücreti dikkate alınmalıdır.
- Hesap açılırken aynı zamanda hesap işletim ücreti konusunu bankanız ile görüşün.
- Hesabını seçtiğimiz bankanın yakınlarda ATM’si olması avantajlı olacaktır
- Müşteri memnuniyetini önemseyen bankaları seçiniz.
- Seçtiğimiz bankanın mevduat sigortası olanağı olmasına dikkat ediniz.
Bu hususlarda dikkatli davrandığınız takdir da mevduat hesabınız ile ilgili hiçbir sorun yaşanmayacaktır.
Yorum gönder