×

Son Kullanma Tarihi Geçen Banka Kartı Kullanılabilir Mi?

son kullanma tarihi geçen banka kartı kullanılabilir mi

Son Kullanma Tarihi Geçen Banka Kartı Kullanılabilir Mi?

Banka ve kredi kartları, insan hayatında oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Hemen hemen her gün işlem yapılan banka ve kredi kartları, belirli bir son kullanma tarihine sahiptir. Bu bağlamda pek çok birey, son kullanma tarihi geçen banka kartı kullanılabilir mi sorusuna bir yanıt aramaktadır.

Banka kartlarının ön yüzünde yer alan ay ve yıl belirtilen tarihler, kartların son kullanım tarihleridir. Bu tarih dolduktan sonra aynı kartın kullanılması mümkün değildir. Bu nedenle banka kartı son kullanma tarihi bitince, aynı kartı kullanmaya devam etmek söz konusu olmamaktadır.

son kullanma tarihi geçen banka kartı kullanılabilir mi

Banka Kartlarının Süresi Dolunca Ne Yapılmalıdır?

Sayısız insanın aktif olarak kullandığı banka kartları, daha önce de belirtildiği üzere süresi dolunca kullanıma kapatılmaktadır. Bu noktada çoğu banka son kullanım tarihi yaklaşan banka kartlarının sahiplerini bilgilendirmekte ve yeni kart isteyip istemediklerini öğrenmektedir.

Eğer banka kartınızı kullanmaya devam etmek istiyorsanız, mutlaka müşteri hizmetlerini arayarak, mobil bankacılık uygulamasını kullanarak ya da bankanıza direkt olarak giderek süresi dolan banka kartı yenileme talebinde bulunabilirsiniz.

Yeni banka kartı talebinde bulunmanız durumunda adresinize yeni kart gönderimi yapılacaktır. Süresi dolan kartınızın içerisinde bulunan bakiye ise, yeni gönderilecek olan kartınıza devredilmektedir. Ancak yeni bir banka kartı çıkartmak istemiyorsanız, bankanız ile görüşme sağlayarak para transferi isteyebilir ve istediğiniz hesaba para gönderimi yaparak paranızın transfer edilmesini sağlayabilirsiniz.

Banka Kartlarının Neden Son Kullanma Tarihi Var?

Banka kartları ve kredi kartlarında bulunan son kullanma tarihlerini belirli amaçları bulunmaktadır. Bu nedenle kullanım süresi dolduğu zaman kart yenileme işlemi yapılmalıdır. Ziraat Bankası kart süresi uzatma gibi işlemleri araştıran bireyler bilmelidir ki, süre uzatma gibi bir durum söz konusu değildir. Zira daha önce de belirtildiği gibi kart son kullanım tarihlerinin amacı bulunmaktadır. Aşağıdaki listeye göz atarak kartlarda neden son kullanma tarihi olduğu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

  • Kartların üzerinde son kullanım tarihi olmasının amaçlarından biri müşterilerin kartı kullanıp kullanmadığını tespit etmektir.
  • Kartlar, teknolojiye ayak uydurabilmesi için son kullanım tarihine sahiptir. Bu sayede yeni kartlar hem daha güncel hem de daha kullanışlı olabilmektedir.
  • Bankalar, son kullanım tarihi geçen kartlarda yenileme işlemi yaparken müşterilerin yeni kampanya ve kart türleri hakkında bilgi sahibi olmasını desteklemektedir.
  • Son kullanım tarihi sayesinde kartların ve müşterilerin güvenliği sağlanmaktadır.

Kredi Kartı Son Kullanım Tarihi Geçince Ne Yapılır?

Kredi kartları da son kullanım tarihlerine sahiptir. Bu kart türünün kullanma tarihi sona erdikten sonra bankalar bilgilendirme amaçlı müşterilere ulaşmaktadır. Tıpkı banka kartlarında olduğu gibi süreç devam etmektedir. Müşterilerin kullanılabilir bakiyesi ve borcu yeni gönderilecek olan karta aktarılmaktadır.

Kredi kartı kullanım süresi dolmuş olmasına rağmen yeni kart istemeyen bireyler, bankaları tarafından belirlenen kurallara uygun olacak şekilde borçlarını kapattıktan sonra eski kartlarını kırıp atabilir ya da en yakın bankanın en yakın ATM’sine götürerek makinenin kartı yutmasını sağlayabilir.

Kart Son Kullanım Tarihi Nasıl Sorgulanır?

Kredi ya da banka kartı kullanıcıları, çoğunlukla son kullanım tarihini önemsememektedir. Ancak hem online alışveriş yaparken hem de onaylama işlemlerinde son kullanım tarihi bilgileri gerekmektedir. Ziraat kart son kullanma tarihi sorgulama gibi işlemler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireyler, tüm bankaların kartlarının üzerinde yazılı olan “Valid” ibaresinin yanındaki ay ve yıl şeklinde belirtilen rakamlar aracılığıyla son kullanım tarihi bilgisini öğrenebilmektedir. Eğer kartınız yanınızda değilse, bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak bilgi edinebilmeniz mümkün olacaktır.

Yorum gönder